מלבד זמן איכות במספרה ושיחות נפש עם מעצב השיער שמכיר אותך טוב יותר מהרבה מאוד אנשים, הרי שתספורת נכונה ותסרוקת מחמיאה יכולות לשדרג את המראה שלך פלאים. מצד שני, אם לא עושים את זה נכון, התוצאה יכולה להיות ההיפך הגמור. תספורת או צבע לא נכונים, כאלה שלא הותאמו ספציפית לפנייך, עלולים לשבש את המראה הכללי. אז נכון ש"זה רק שיער", אבל יודעת כל בחורה שמתעוררת ל"יום שיער רע", שהטיעון כי שיער אורך פשוט לא תופס. אז מה עושים? יש לנו תשובות.

איימי ווינהאוס (צילום: Oli Scarff, GettyImages IL)
תספורת יכולה להרים או להפיל אותך. איימי ווינהאוס מדגימה התרסקות | צילום: Oli Scarff, GettyImages IL

על צבעים, תסרוקות ופוני

"הטעות הנפוצה ביותר היא בחירת צבע שלא תואם את גוון העור. אני נתקל בהרבה נשים שחומות עור שצובעות את שיערן לבלונד בהיר מאוד", מדווח מעצב השיער יניב קצב (לאינדולה). "צבע השיער לא משתלב בהרמוניה עם צבע הגוף ונראה צורם ולא רלוונטי".

טעויות נפוצות נוספות קשורות דווקא למבנה הגוף. תספורת, כך מסתבר, אינה משפיעה רק על פנינו, כי אם על הלוק כולו. "נשים מלאות או רזות מאוד שאוספות את שיערן במקום לאסוף אותו ברישול, ונשים מלאות בעלות תספורות קצרות מאוד ואפילו קצוצות".

נינט בלונד (צילום: אלעד דיין)
צבע השיער של נינט - משדרג או משבש? | צילום: אלעד דיין


ובאותה נשימה נזכיר גם את קרבנות האופנה, אותן נשים שמיישרות קו עם הטרנדים החמים, מבלי להתחשב בנתונים האישיים שלהן. קחו למשל את "פונינט"; על נינט זה היה נראה מדהים, אך בפועל, תספורת כזאת אינה מתאימה למשל לבעלות פנים עגולים. מדגיש קצב.

דוגמא טובה נוספת לטרנד שתפס חזק היא תספורת הבוב של שפרה, שכבשה נשים צעירות. "גם התספורת הזאת אינה מחמיאה לבעלות מבנה פנים עגול שכן היא מעגלת אותם עוד יותר".

טיפ: יש לייחס חשיבות למבנה הפנים גם בעת עיצוב הגבות. לבעלות עיניים גדולות לא מומלץ לעצב גבות דקות אלא להשאיר אותן עבות ובולטות.

שפרה קורנפלד (תמונת AVI: האח הגדול)
תספורת בוב קלאסית. לא לעגולות פנים | תמונת AVI: האח הגדול

שוברים מיתוסים

מלבד פריזורה תואמת, הרשת מוצפת במידע חצי-נכון על שגרת טיפוח מומלצת לשיער אך מתברר כי יש לא מעט אמירות כוזבות הנפוצות כל כך בתחום השיער ומוטב לנפץ אותן. ויפה שעה אחת קודם. חמי שיר, מנכ"ל רשת "סנט הייר" ומנכ"ל חברת "ויטמינס" עזר לנו במלאכה.

המיתוס: ג'ל גורם לנשירה
לא נכון. אין בג'ל שיער שום מרכיב שעלול לגרום לנשירת שיער.

המיתוס: שמפו סמיך טוב יותר משמפו דליל
לא נכון. הדטרגנט בשמפו שאחראי לניקוי השיער הוא נוזלי ודליל. מה שמסמיך את השמפו הוא המלח שמוסיפים לו כדי לייצב אותו. מה שדווקא לא בריא לשיער, ולכן מומלץ להשתמש בשמפו ללא מלחים.

המיתוס: תפקידה של המסיכה לרכך את השיער
לא נכון. תפקיד המסיכה הוא להזין ולשקם את השיער. יש הרבה מסיכות שמצוינות לשיער, אבל לאו דווקא גם מרככות אותו.

החלקת שיער בפן (צילום: Marcelo Horn, Istock)
והנה מיתוס שדווקא לא ננפץ: פן מזיק לשיער | צילום: Marcelo Horn, Istock

המיתוס: מומלץ למרוח סיליקון לפני פן
לא נכון. מריחת שמן או סיליקון על השיער לפני פן גורמת לשריפת השיער ומזיקה לו. כן מומלץ למרוח סירומים איכותיים ומיוחדים המונעים את שריפת השיער. שכן פן אינו בריא לשיער.

מיתוס: מומלץ לישון עם מסיכה לשיער כל הלילה
לא נכון. אין צורך לישון עם המסיכה על השיער במשך הלילה. מספיקות 10 דקות כדי שהשיער יקבל את כל החומר להזנתו מהמרכיבים במסיכה.

המיתוס: חמצן בשיער מזיק לשיער יותר מפן והחלקות
לא נכון. פן והחלקת השיער מידי שבוע מזיקה לשיער, הרבה יותר מצביעת השיער עם חמצן מידי חודש.

הכתבה התפרסמה לראשונה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצי כאן

>> התספורות שהשפיעו לנו את הפריזורה: מפארה פוסט ועד רייצ'ל 
בא לך שופינג מהבית? הכנסי לחנות המעצבים