דניאל חן: "ביימתי ניסיון התאבדות, חתכתי את הידיים"
לקומיקאי דניאל חן הייתה ילדות לא קלה, במהלכה נכנס ויצא ממספר מוסדות לנוער בסיכון. באף מסגרת בה היה הוא לא הצליח למצוא את מקומו ולבסוף כנער מצא עצמו אף במאסר. בריאיון לארז טל הוא מספר על הניסיון שלו לצאת ממוסד בו לא התאקלם ואיך זה נגמר בבית החולים הפסיכיאטרי אברבנאל

לפני שהפך לקומיקאי, דניאל חן עבר בלא מעט מסגרות מאתגרות, עד שלבסוף מצא עצמו כבר כנער בבית הכלא. עד שנאסר בפעם הראשונה, הוא עבר בין מוסדות שונים לנערים, אך באף אחד מהם לא הצליח להתאקלם. בשיחה עם ארז טל ב"מה באמת קרה שם?" (ימי שישי, אחרי החדשות, קשת 12), הוא מתאר איך ניסה לצאת מאחד המקומות אליהם נכנס וכיצד מצא עצמו בבית חולים פסיכיאטרי.
"ביימתי ניסיון התאבדות וחשבתי שישלחו אותי הביתה", מספר חן על החוויה שלו ב"בית הנער", שלוותה בתגובה מפתיעה מצד אחת מעובדות המוסד: "אמרתי 'אתם לא מבינים שאני אתאבד?' והעובדת הסוציאלית אמרה לי 'תתאבד, אתה לא מפחיד פה אף אחד'. הייתי חותך את הידיים עם סכין יפנית להראות שאני משוגע".
השהייה של חן ב"בית הנער" לא האריכה ימים ומשם הוא עבר למרכז הרפואי לבריאות הנפש אברבנאל: "שם היה כיף, היו שם אנשים מעניינים, קרקס שלא היה כדוגמתו, קולקציה של טיפוסים. אני חושב שהנשמה שלי עשתה שם מחקר בשביל להיות קומיקאי, שם עלה לי החיוך הראשון", הוא משתף.
אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה!
במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.
נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:
- ער"ן - בטלפון 1201
- סה"ר - https://sahar.org.il
- מוקד ערן לפניות מקוונות בוואטסאפ שמספרו: 052-8451201
