mako
פרסומת

"משחקי הכס" עונה 3 פרק 2: מי באמת שולטת בכס הברזל?

הפרק השני בעונה של "משחקי הכס" עמד בסימן שליטה נשית מוחלטת. בכל רחבי המפה נראו בנות המין היפה שולטות בעניינים, בנשק ובתכנון המהלכים העתידיים. הגברים? הם בעיקר נפלו בשבי, השתרכו מאחור ושקעו בחלומות. ריקאפ

אילן קפרוב
tvbee
פורסם:
הקישור הועתק

משחקי הכס - פרק 2
ג'ופרי בוא לשחק

לא ברור מתי בדיוק נחת הפמיניזם בעולם המצ'ואיסטי של משחקי הכס, או איפה הוא הסתתר עד עכשיו, אבל ב"כנפיים שחורות, מילים שחורות", הפרק השני של העונה, זכינו לראות את נשות ווסטרוז בשיאן. וזה עוד בפרק שבו לא ראינו את דאינריז ולו לשנייה אחת. האפקט הזה הודגש עוד יותר לאור העובדה שגם יחסי הכוחות בין גברים לנשים התהפכו. המין החלש, לכאורה, הציג יוזמה, תושיה וראייה אסטרטגית, בזמן שהמין החזק בעיקר נגרר אחריו.

מוציאות את הכלים הכבדים

משחקי הכס - פרק 2
תגיד שאני בן עוד פעם אחת

אולנה מבינה היטב את הסכנות שבזיווג של מארג'רי עם ג'ופרי, אבל מחליטה לגרום דווקא לסנסה לציין אותם. אם היצור הכנוע והמובס ביותר בחצר המלך מסוגל לקרוא לו בשמו (מפלצת), אין שום ספק באשר לאסטרטגיה שיש לנקוט לגביו. כאן עובר השרביט לנכדתה ולהשפעה שהיא מתחילה לבנות בסביבתו של המלך המושמץ. מארג'רי לא מתרשמת ממשחקי הכוח של ג'ופרי ומאפשרת לו להרגיש בעמדת שליטה לידה. המשחק ביניהם מגיע לשיאו בסצנת המקלע, שמעבר לסאבטקסט המיני שמתחולל בה (זה הכי קרוב שמישהי התקרבה ל"כלי" של ג'ופרי), מהווה גם ניצחון מזהיר. היא מצליחה לגרום לו לבטוח בה, לתת לה לשלוט בסיטואציה ובעיקר להבין כיצד ניתן לפגוע בו.

משחקי הכס - פרק 2
חייבת לצוד לעצמי משהו ליום העצמאות
פרסומת

ביריונות עם כבוד

משחקי הכס - פרק 2
אוף, ממש מעייף הטיול הזה

ומה באשר לגברים? הם מוצגים כשבויים, שבורים, פגומים וחסרי אונים, כולם שותפים לניסיון למצוא את דרכם בתוך סביבה עוינת. הדבר היחיד שמציל בכל זאת במשהו את הכבוד האבוד הוא גילויים של הווארגים, שמסוגלים להשתלט על מוחם של בעלי חיים ולראות את העולם מבעד לעיניהם. הגילוי הזה מאפשר לנו להבין טוב קצת יותר את החלומות המסתוריים של בראן, שכוללים כמעט תמיד מפגשים עם חיות. העורב בעל שלוש העיניים נותר עדיין בתור חידה, אבל הוא היה הטריגר למפגש מחודש של בני סטארק (כול נד), שהיה מצולם ועשוי נהדר. העניין הוא שבזמן שהגברים חולמים על כוח, הנשים משתמשות בו.