גם אם אתם לא אנשים של שינויים, אנחנו בטוחים שיש כמה שבכל זאת הצליחו להשפיע על אורח החיים שלכם. בין אם זה לשנות קריירה מן הקצה אל הקצה או להזיז את כיוון הפוני מימין לשמאל, מדובר בלא מעט בדברים שיכולים לגרום לכל נקודת המבט שלנו להשתנות. ביום שבת (21:00) בערוץ 12, קשת, תעלה לאוויר תוכנית חדשה בהנחיית אסי עזר "היום בעוד שנה", שמתחקה אחר אנשים שעשו שינוי משמעותי בחייהם. עד שזה יקרה בדקנו אילו שינויים קרו השנה בישראל, ואיך כל אלה הזיזו את הגבינה של כל אחד ואחת מאתנו: משעה פחות בעבודה ועד קמפיין #metoo. תבחרו אתם מה השפיע עליכם במיוחד.

>> החלטתם לעשות שינוי והצלחתם? שתפו את הסיפור שלכם כאן 

שבוע העבודה מתקצר בשעה

 

 

העבודה היא חיינו? עבור רובנו התשובה העגומה היא כן, אבל החל מה-1 באפריל העבודה נהפכה להיות חיינו מינוס שעה. במרץ השנה חתם שר עבודה והרווחה חיים כץ על צו הרחבה, שמחיל על כלל המשק את קיצור שבוע העבודה ללא פגיעה בשכר. מי שממש הרוויח מהסיפור הזה הוא העובדים שעובדים על בסיס שעה. אבל לא רק. טוב, אולי "ממש הרוויח" זה מונח מוערך יתר על המידה, ובכל זאת מדובר בהישג שלא נזלזל בו. למה? כי אולי זה לא ביטול יום ראשון שלם אבל דמיינו לעצמכם מה ניתן לעשות בשעה שלמה? לק ג'ל, קניות בסופר, עיסוי, לטוס לאילת (בלי לחזור) וכמובן עוד שעה תמימה של עמידה בפקקים. קלאסי. האם זה שינוי שמאוד משפיע על חיינו? תחליטו אתם עד כמה. אבל כל מטלה שלוקחים מאתנו מבלי לגבות כסף כבר עושה לנו טוב על הלב.


פיצול ערוץ 2

ארז טל עובר לערוץ 12 (צילום: שידורי קשת)
מזל טוב, יש לכם ערוץ משלכם | צילום: שידורי קשת
זוכרים את הימים האלה שהיה לנו רק ערוץ אחד? כלומר ערוץ 2? כלומר ערוץ 22 (ועוד טריליוני ערוצי סרטים, ילדים, מוזיקה וספורט?). איזה ימים, הא? והנה לכם חתיכת נוסטלגיה. עד לפני שבעה חודשים לערך, הטלוויזיה שלנו נראתה אחרת לגמרי. ערוץ 22 ריכז בתוכו את הזכייניות קשת ורשת והאדם הממוצע לא היה צריך לבחור בין השתיים. לכל אחת היו את ימי המשמורת שלה והחלוקה הייתה ברורה, וההורים הגרושים חיו כך אחד לצד השני במשך שנים.. אבל בעקבות חקיקה שהתקבלה בשנת 2011 הוחלט כי מה-1 בנובמבר 2017, מפרידים כוחות. כל זכיינית קיבלה ערוץ משלה: קשת הפכה להיות מספר 12 בטלוויזיה. רשת 13. ערוץ 10 קיבל את המספר הלא מבלבל כלל 14 והתאגיד נשאר 11. וכך כל זכיינית זכתה לשבעה ימי שידור.

בכל יום אנחנו מתעוררים לבחירה מחודשת כאילו לא מספיקה לנו הדילמה: פחמימה מורכבת או חלבונים, ג'ינס או שמלה, קצר או ארוך, גבר או אישה, אפידורל או יאללה-על-החיים-ועל-המוות-רק-שייצא-כבר? איך שלא יהיה, שינוי כזה בשנה מחשל את הצופה, מחזק את הזיכרון החזותי שלו וללא ספק משדרג את הפרעות הקשב שלו.

מחיקת הודעות בוואטסאפ

אז איפה אתם הייתם ב-27 בנובמבר 2017? כי אנחנו בדיוק עמדנו לשלוח הודעת וואטסאפ נוספת, אחת מני רבות, שמתובלת בהומור שחור שאף אחד לא מבין או צוחק ממנה. אחת כזאת שרגע אחרי שנשלחה, כבר הבנו את גודל הטעות. הודעה כזאת שלאחריה הבנו שהיום שלנו היה נראה אחרת אם רק היינו חושבים שוב על התוכן שלה. ואז זה קרה: ליידי וואטסאפ כנראה קראה את ההודעה שלנו, לא צחקה והחליטה שהגיע הזמן לעשות מעשה ולהעניק לכולנו כרטיס מסע בזמן: מחיקת ההודעה עד 7 דקות מזמן השיגור. ולא רק זה, אלא שנתנה לנו האפשרות למחוק את ההודעה רק בנייד שלנו או בנייד של כולם. כמו לבחור - האם תבחרו להיות פתטיים רק בפני עצמכם או בפני הקבוצה. התשובה היא ברורה.

מה זה עשה לחיים שלנו? וואו, פלאים. זה אפשר לנו להיות בדיוק אותו דבר: חסרי טקט, לא מצחיקים במיוחד, אימפולסיביים וללא כל ביקורת עצמית. רק שעכשיו אנחנו יכולים להכחיש ולהחריש את האישיות הזו מהיקום כולו. אז נכון שכולם יוכלו לראות שההודעה נמחקה. אבל הם לעולם לא יידעו מה היה שם. מה שהופך אותנו ברגע לפרסונות מסתוריות, מסקרנות, מעניינות ששווה לעקוב אחריהן באינסטגרם. והנה לכם שינוי אישיות ברגע, בלי ששילמתם שקל. גאוני!

קמפיין metoo#

זהו ככל הנראה השינוי המשמעותי והגדול והמכריע מכולם. קשה להאמין  שתופעת "גם אני" נמצאת כאן פחות משנה. הרעש הגדול שעוררה והאפקט ההמוני גורם לנו לחשוב שהיא הייתה כאן הרבה לפני, אבל כנראה שזה מה שמחולל שינוי גדול כל כך בחברה. הוא מטלטל ומשפיע ומשאיר אחריו הרבה מאוד הדים. באוקטובר 2017 נחשפה פרשת הארווי ויינסטיין - כאשר למעלה מתריסר נשים האשימו את המפיק הנודע בהטרדה מינית, תקיפה מינית ואונס – שלל מעשים שהתפרשו על עשרות שנים. בין השחקניות: גווינית פלטרו, אנג'לינה ג'ולי, רוז מקג'וון ועוד רבות.

 



בעקבות כך, נחשפו מקרים רבים של גברים נוספים בעלי כוח בעולם הבידור, המוזיקה, האקדמיה והפוליטיקה. בסוף 2017, מגזין טיים הכריז על אותן נשים שלקחו חלק בקמפיין העדויות על הטרדות מיניות בתור "איש השנה של 2017". הסיבה: "אלו סיפקו מטרייה של סולידריות עבור מיליוני אנשים לצאת החוצה עם סיפורי ההטרדה המינית שלהם".

עוד ב"היום בעוד שנה":

גם בישראל, ניתן לראות את ההשלכות לתופעה. כתבת שער נרחבת ב"ידיעות אחרונות" הציגה חשיפה של מספר נשים שחוו הטרדה מינית ותקיפה מינית. ביניהן: שירי מימון, בת חן סבג, יעל אבקסיס וגאיה קורן. בהמשך נחשפו בטורים אישיים גם אורנה בנאי, דניאלה לונדון וטיטי איינאו ועוד רבות.

ואם יש שינוי שבאמת עושה מהפך של ממש בחיים שלנו, הוא לחלוטין metoo#. כי זה נחמד לעבוד שעה פחות, למחוק הודעה מדי פעם ולזפזפ - אבל שינוי כזה שהפך את 2018 לשנה אחרת ובתקווה, ישנה את פני הדברים של החיים מעתה והלאה - כזה אנחנו רוצים. 

>> החלטתם לעשות שינוי והצלחתם? שתפו את הסיפור שלכם כאן 

"היום בעוד שנה": פרק הבכורה ביום שבת ב-21:00, קשת, ערוץ 12