mako
פרסומת

טום שלח על האקסית אלין כהן: "אם דברים לא מסתדרים עדיף שזה ייגמר לפני החתונה ולא יסתיים בגירושים"

טום ואלמוג הוכיחו שככל שהתחרות ב"המירוץ למיליון" מתקדמת ככה גם הם. מזוג שהתחיל מאחור הם עשו את כל הדרך קדימה עד שהגיעו למקום הראשון, כשלצד זה הם הוכיחו שאפשר להראות רגשות ולהישאר גבריים. בריאיון ל-mako הם סיפרו על ההתפרקויות הרגשיות, החוויה כאנדרדוגים ומה היה לטום להגיד האקסית אלין כהן

יובל פלד
פורסם: | עודכן:
טום שלח, אלין כהן
הקישור הועתק

בדרך לחצי הגמר של "המירוץ למיליון" טום ואלמוג הוכיחו לנו שהם לא רק כדורגלנים אלא הרבה מעבר. החברים הטובים הראו לכולנו איך מתגברים על קשיים ומטפסים כל הדרך עד לפסגה וגם שאפשר לשמור עלגבריות רגישה. רגע לפני שנגלה אם הצליחו להבטיח את מקומם בגמר הגדול (חצי הגמר הערב, אחרי החדשות בקשת 12), הם סיפרו בריאיון ל-mako על החוויה כאנדרדוגים, על הגבריות שהביאו למסך וגם מה היה לטום להגיד על ביטול האירוסים של האקסית המפורסמת אלין כהן.

הצמד הירוק לא פחדו להראות לכולנו שהם לא רק הכדורגלנים הקשוחים שחשבו שיהיו והראו גבריות שעליה גם קיבלו תגובות, עליהן הגיב אלמוג: "אמרנו לעצמנו ולכולם שאנחנו הולכים להביא את טום ואלמוג הכי אותנטיים שיש ולא עצורים, הכל אצלנו ביג טיים. אם בא לנו להראות רגשות אז אנחנו נשכבים על הרצפה ומתחילים לבכות. אנחנו הכי גבריים שיש, אבל כל אחד ואיך שהוא מגדיר גבריות. זו לא בושה לבכות". טום הוסיף לדבריו של שותפו: "אני מזל סרטן וידוע שאנחנו רגישים, אני לא בוכה יום-יום אבל בסיטואציה שהיינו שם, אבודים ואז פותחים מכתב או פתאום שראינו את מאי ואמא שלי באות זה לא רגיל ונתנו לעצמנו להתרגש. זה למה זה יצא אותנטי ואמיתי".

טום, אם היית צריך לבחור מישהי אחת מ"המירוץ" לדייט מי זאת הייתה?
"צמח היא חברה מאוד טובה, כל השאר גם לא רלוונטיות כי הן תפוסות או צעירות. אבל אם אגיד את האמת שואלים אותי על זה הרבה ואגיד שבשביל זוגיות צריך להגיע בשל - ואני כן. אבל אין לי זמן להתרכז בזה כרגע, אנחנו בתקופה מטורללת ומטורפת כשהיא תגמר זה אחד הדברים שאני הכי רוצה בעולם. כשזה יקרה - זה יקרה. אי אפשר לתכנן כלום".

אלמוג: "מגיע לו הכי טוב".

טום יש לך גם אקסית מאוד מוכרת שעברה לאחרונה דרמה שאי אפשר לפספס, לפי חשיפת מאקו סלבס גם נאמרו דברים קשים. מה יש לך להגיד בנושא?
"זה עצוב מאוד שחתונה מבוטלת, אני יודע כמה אלין רצתה את זה. זה מאוד חשוב לה והיא רוצה מאוד להיות אמא, היא גם מוכנה לזה. בחורה מדהימה ואת ארוסה לשעבר לא הכרתי אבל אם דברים לא מסתדרים עדיף שזה ייגמר לפני החתונה ולא יסתיים בגירושים כי זה הדבר הכי גרוע שיש. מעבר לזה אני מאחל לה את כל הטוב שבעולם. לא יודע מה נאמר או לא נאמר שם, אבל אני לא יכול לשפוט סיפור שאני לא מכיר. הייתי אצלה במשפחה ויש לה משפחה נדירה".

זה בא לידי ביטוי גם בכך שכמעט לא הצביעו לכם ולא קיבלתם עצור אחד.
טום: "איזה מותק אנחנו מי ישים לנו עצור, אנחנו פשוט מותק".

אלמוג אחרי שקיבלתם את המכתב הבטחת שאתה הולך להציע נישואים.
"כמה הודעות אני מקבל על זה, חבר'ה אל תלחיצו אותי. בסיטואציה שלי, כל מה שחסר זה העניין הפורמלי וגם זה יגיע בקרוב".

טום: "הוא אמר שם שזה יקרה רק לא אמר מתי".

טום שלח, אלמוג אוחיון
צילום: מתוך "המירוץ למיליון", קשת 12
פרסומת

את התחרות הם התחילו כשהם נאבקים לשרוד ולהגיע לשלב הבא, אך ככל שהשלבים התקדמו הם עקפו את כולם עד שהגיעו למקום הראשון ואף כבשו אותו למשך שלושה קטעים רצופים, "צריכים להבין שהפורמט הוא להישאר במשחק, מקום ראשון חשוב רק בגמר". אמר טום על הגישה שלהם לתחרות והוסיף: "לא מעניין אותי להגיע ראשון, שני או שלישי, עניין אותי רק להגיע ליהודה שיגיד לנו 'נשארתם במשחק'. מצד אחד באנו לחוויה מטורפת ומצד שני כשמתחרים על מיליון שקלים אתה בא לעבוד. אני שלם עם הדרך, לא הייתי משנה כלום. אהבתי את הלחץ שהיה עלינו כשהיינו למטה ועמדנו בו. בסוף גם היינו למעלה אז חווינו הכל". גם אלמוג שיתף: "לקח לנו זמן לקלוט את השטח, אבל ברור שלא ציפינו להשתרך מאחור. אחרי הקטע הראשון הבנו כמה הדבר הזה אינטנסיבי. אחרי כל קטע שסיימנו אמרנו 'כל עוד אנחנו נשארים, עשינו את שלנו'. כמובן שרצינו לסיים ראשונים אבל לקחנו את זה צעד צעד. חוץ מזה שזה נתן טיפה אוויר, משימה אחת יכולה להפוך את הקערה על פיה. לדעתי גם הרבה יותר כיף לבוא כאנדרדוג".

אתה חושב שזה יתרון?
אלמוג: "האמנו בעצמנו התחלה אבל לראות שאלה שאולי פחדו מאיתנו ראו אותנו משתרכים מאחור פתאום לעשות את השינוי ולעקוף את כולם. עכשיו אני גם בטוח שיכולים להגיד שאנחנו ראויים ושמעריכים אותנו מאוד".

מה הדבר שאתם שומעים הכי הרבה מעוקבים ויצא לכם מכל החורים?
אלמוג: "יש דבר אחד שאנחנו לא יכולים לשמוע עליו, הכדור. חברים ליאם ניסן מ'חטופה' לא הוציא את הסרט הרביעי, לא חטפנו אף ילד. אמרו לנו שזה 'חטיפה', 'איך ההפקה לא הפרידה' ו'לקחתם לאבא את הילד שלו'. אז שתדעו הילד בחיים והכל בסדר".

טום: "אם רושמים לי מגילה ואני רואה את המילה כדור, אני אפילו לא קורא אותה. אין לי סבלנות לזה, מה כבר היה בחיאת רבאק".

לצד הדרמה על המסך, היו כמה דרמות אצל הזוגות גם מחוץ למסך.
טום: "אנחנו לא נכנסים בין הזוגות, כל אחד ומה שקרה איתו. שמענו קצת פה וקצת שם, אנחנו לא יודעים את הסיפורים ומה שקרה. אני מאמין ש'המירוץ למיליון' מאוד אינטנסיבי, גם לראות את זה עכשיו על המסך וכל החוויה הזו. באנו מהכדורגל ועכשיו הגענו לעולם הפרסום וההצעות שמגיעות איתו יכולות לגרום לריבים. לא שלנו אבל בכללי לזוגות. אחרי כל הדחה לא משנה מתי היא בתחרות יש תחושת פספוס וצריך לחוות אותה ביחד. תמיד חוזרים עם תחושת הפספוס, השאלה איך לוקחים את זה. אם בתור חוויה או שדברים מבעבעים. אם הקשר לא מספיק חזק זה מתפוצץ".

פרסומת

אלמוג: "בגלל זה אנחנו אומרים מההתחלה, אם הקשר שלכם הוא לא חזק ומדויק ב-100 אחוז אל תצאו כי 'המירוץ' זה לא משחק ילדים. החלק הכי קשה הוא אחרי שחוזרים ורואים את הדברים שיצאו לא כמו שציפית ודברים צפים. בגלל זה צריך חברות כנה חזקה ואמיתית. עם כל זה שאנחנו מתחברים מהר, אין לנו קשר עמוק עם רוב הזוגות כדי לתת דעה או לייעץ על דברים שהם לא שלנו".

אז אתם כמו שווייץ, חברים של כולם?
אלמוג: "אנחנו אוהבים את כולם. אין לנו דבר רע על אף אחד, אבל כמובן שיש לנו את הקליקה שלנו האנשים שהתחברנו אליהם יותר. אי אפשר להיות הכי חבר הכי טוב של 28 אנשים".

הריב הגדול שלכם היה בכלל לפני שיצאתם אל "המירוץ למיליון"
אלמוג: "אתם רואים את כל הטוב ומחליטים להיתפס על איזו מילה".

טום: "לא ידענו לאן אנחנו באים ולא משנה כמה אנחנו חברים אנחנו דומיננטיים. הלחץ מי ימשוך לפה ומי ימשוך לשם, אם אנחנו נסתדר בינינו, איך יהיה בכל הבידודים וכל הדברים. בסוף מה שרואים על המסך זה קמצוץ לעומת מה שבאמת עברנו. אבל כן היה לנו ויכוח אחד מאוד סוער".

פרסומת

אלמוג: "היה לנו ויכוח אחד על חלוקת התפקידים".

טום: "ועל ההלבשה, אני פותח כי זה כבר נגמר. כשהגענו להלבשה הם חילקו לנו את הבגדים והביאו רק גופייה אחת אמרתי 'וואי איזה יפה אני רוצה אותה', ואלמוג התחיל להגיד לי 'יש רק אחת ולמה היא תהיה רק שלך'".

אלמוג: "לפני שטסנו טום היה מאוד לחוץ, אני מכיר אותו כאחד שיודע לאן הוא הולך, מאוד מחושב ולא נלחץ כל כך מהר. אבל לפני 'המירוץ' הוא היה על קוצים, בחרדות והיה חשוב לו שהכל יהיה מסודר, מי נוהג, מי ככה ומי כהה".

טום: "קודם כל על עניין הנהיגה, אני בן אדם שגר באוטו ואם אני יושב ליד הנהג אני מקיא. אני גם קלסטרופובי ובנסיעות שעשינו היה עולה לי כל שנייה. עכשיו אתה גם ב'המירוץ' אתה לא יכול שהדברים יעניינו אותך, זה לא האישיו. היה לי חשוב לנהוג, לא בגלל איך שזה יצטלם או כי אני נוהג יותר מהר, אלא כי ידעתי שזה ישפר לי את החוויה משמעותית. לא אכפת לי לנהוג קח אותי ל-20 שעות רק לנהוג. כשנסענו לטבריה אני נהגתי, כשאנחנו נוסעים לירושלים אני נוהג, אני שונא להיות נוסע רק לנהוג".

אלמוג: "זרמתי איתו על הכל ואמרתי 'כן, קח, תעשה מה שעושה לך טוב'. פתאום רבנו על הדבר הכי דפוק שיש, ועל זה היה פיצוץ. הוא אפילו שאנחנו נכנסים לחנות בגדים הוא נכנס בספרינט".

טום: "אני עושה הכל מהר. אני הולך מהר, אני אוכל מהר, אני קונה מהר ואני מבשל מהר. בעצם אני לא מבשל".

אלמוג: "הוא לא מבשל בגלל זה הוא צריך מישהי שתבשל בשבילו".