mako
פרסומת

"אני גם אוהב להפחיד, לקפוץ מאחורי דלתות או להסתתר לאנשים"

"מועדון לילה" חוזרת למסך, ואיתה גם ותיק הפאנל ישראל קטורזה. בריאיון ל-mako, סיפר הקומיקאי על ההתרגשות מהאיחוד הכי מצחיק בטלוויזיה, הקומבינה המומצאת שלו עם הממשלה, והחבר מקבוצת ההליכה שמפחד ממנו: "קפצתי לו פעם מתוך עץ"

פורסם: | עודכן:
ישראל קטורזה
מתוך "מה באמת קרה שם?" | צילום: מתוך "מה באמת קרה שם?", קשת
הקישור הועתק

ישראל קטורזה מזמן ביסס את מעמדו כאחד הקומיקאים הכי מצליחים בארץ. הערב (ראשון) הוא חוזר לפאנל "מועדון לילה" בהנחיית החבר הקרוב ארז טל (אחרי החדשות, קשת 12), והתחושות בהחלט מרגשות. "אני אוהב להיות חלק מחבורה, התגעגעתי לביחד הזה. אני מרגיש כמו במילואים".

בריאיון ל-mako, סיפר קטורזה על הניצוץ שצף מחדש: "ארז הראה לי כשהתארחתי אצלו קטע מהתוכנית, והבנתי שאני מתגעגע. זה הדבר הכי כיפי שעשיתי בטלוויזיה. אנשים לא מבינים כשהם צופים מה קורה מאחורה, ואיזה לחץ יש. זו עבודה קשה".

התוכנית חוזרת למסך אחרי יותר מחצי עשור שלא שודרה. למרות הגעגוע והנוסטלגיה, קטורזה לא מתגעגע לעצמו של פעם: "לא יודע אם הייתי מדבר איתי של אז, לא רוצה להיות איתו בקשר. כל שנה שעוברת, המקום בחיים משתנה. אני אוהב להסתכל קדימה. לישראל של העתיד אגיד שאני שמח וטוב לי, שימשיך לעשות את מה שהוא טוב בו".

טל המנחה מצטיין בלעבוד על קטורזה, אבל הוא בעצמו לא פראייר. "ארז מתח אותי המון, הפיל עליי דברים מלמעלה. אבל אני גם אוהב להפחיד, לקפוץ מאחורי דלתות או להסתתר". הוא אפילו מרבה במתיחות בשכונת מגוריו: "יש לנו קבוצת חבר'ה שעושה הליכה כל שבת, ופעם קפצתי על מישהו מעץ. מאז, הוא הולך רק על הכביש כי הוא פוחד מאיפה שאני נמצא. הוא לא יודע איפה אני", צחק הקומיקאי.

אתה מעדיף להופיע מול קהל חי או מצלמה?
"מול מצלמה קשה יותר, זה מוציא אותי מהבמה הטבעית שלי. כשאני בטלוויזיה, אני מבין שהומור עובר בה פחות טוב. זו חוויה שונה. לפעמים באולם אפילו מישהו צוחק בצורה מצחיקה, וזה משנה את האנרגיה".

פרסומת

מי האדם שהכי מצחיק אותך בעולם?
"הבת שלי, וסטנדאפיסט צרפתי שאני אוהב ובקשר טוב איתו - גד אלמלח. יש בארץ המון חבר'ה מוכשרים, אני מגיב וכותב להם. תמיד באתרים יש תחרויות ומצעדים, מי המצחיק והיפה ביותר. אני אף פעם לא הועמדתי להיות היפה ביותר, אבל אני לא חושב שנכון לעשות תחרויות כאלה. לכל אחד יש את ההומור שלו, כל אחד פונה לחתך אחר. מה זה משנה מי זמר השנה? יכול להיות שמישהו יזכה בזה והוא אפילו לא נהנה מהיצירה שלו".

מה הטוקבק הכי הזוי שקראת על עצמך?
"בתקופת הקורונה ביקשו ממני להיות הפרזנטור של המסכות, ואז זה גרם לאנשים לכתוב שיש לי קומבינה עם הממשלה כדי לעשות את זה. אבל זה רק היה משרד הבריאות".

לסיום, נשאל קטורזה מתי בפעם האחרונה הוא התעצבן ועל מה - כמיטב המסורת. "על מלא דברים. היום בבוקר כעסתי כשאף אחד לא הוריד את הזבל, הם לא זורקים אותו חוץ ממני. רק עושים עוד ועוד כי יודעים שרק אני אוריד את הזבל. אמרתי למשפחה שאם הם ישימו אותי בשקית, אשאר במטבח שנה כי לא יפנו אותי".