בליווי צהלולים ("זררות", בשפת המקור) ובקבלת פנים חמה במיוחד, קיבלו אבישג ומרטין את רותי ברודו וחיים כהן למסעדה המרוקאית האותנטית שלהן - "מאמו". כבר מההתחלה, אבישג ההריונית הבינה את מקומה במטבח והייתה לגמרי בסדר עם חלוקת התפקידים והתפקיד שהיא קיבלה: הסו שפית של אמה, מרטין. "הדינמיקה ברורה, מרטין שולטת, מרטין הבוס, כמו כל אמא מרוקאית שנכנסים אליה למטבח, היא לא באמת נותנת לך להתבטא", שיתפה עדיאל מניסיונה האישי.

עוד בכניסה לחלל, הדעות לגבי העיצוב היו חלוקות. נדב ודניאל הרגישו שהם מלך ומלכה, מארק ואלכס הרגישו שהם הגיעו למרוקו, עדיאל ושלומי לא הפסיקו להתפעל אבל כל העסק לא היה לטעמה של אופיר, שתהתה אם "זה ששמו טיפה טאג'ינים, זה אומר שזה מרוקאי". לא ולא גברת. זה שהשורשים שלהן ממרוקו, אומר שזה מרוקאי.

התפריט האותנטי של מרטין ואבישג כלל למנה הראשונה מחלטה (ירקות מעורבבים) עם חיטה, למנה העיקרית עלא ראסי ועלא פרנה, בשר ראש לצד סלט שומר ופיתות פרנה ממולאות שומן כבש, ולקינוח טריו חבושים – קומפוט, גרניטה וריבה.

אז מה חשבו הזוגות על מנת המחלטה? אופיר טענה ש"היא לא הולכת למסעדה בשביל לאכול תבשיל", מארק ואלכס התלהבו וסיימו הכל מהצלחת, נדב ודניאל פרגנו ועדיאל מצדה נהנתה מכל ביס, אבל הודתה לא הייתה משלמת על מנה כזאת במסעדה. ומה חשבו השופטים? "זה נורא טעים ונוגע לך בכל איבר בפנים, אבל חסר בית – חיטה או משהו שיתפוס את כל הירקות", אמרה רותי. נניח שהבנו.

אבישג ומרטין מתכוננות לסרוויס  (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

המנה העיקרית גרפה אינספור שבחים ומחמאות, בעיקר מצד מארק שלא השאיר כלום בצלחת, נדב שהתענג על הבשר ועדיאל, שטענה שהפיתה מושלמת ואפשר לאכול את הבשר עם כפית. שלומי מצדו טען שהפיתה הייתה צריכה להיות יותר קטנה ופחות שומנית, ואופיר כמובן ציפתה ליותר והתקשתה לפרגן: "היה לי ברור שאני לא אקבל את בשר הראש שאני אוכלת אצל סבתא שלי", טענתה. רותי לעומת זאת חשבה שהמנה מאוד טובה ושצריך היה להגדיל את הפיתה, וחיים מאוד אהב את המשחק המקדים שבו הפיתה נרטבה מהשומן.

ומה לגבי קינוח הטריו חבושים? הרוב המוחץ אהב את הגרניטה אבל חשב שהריבה, שכמעט העיפה שיניים לכמה מהזוגות, הייתה כישלון. הדעות היו חלוקות לגבי הקומפוט, ורותי וחיים חשבו שזה אולי רעיון מוצלח לסיומה של ארוחה כבדה, אבל להכין 3 חלקים למנה זה סיכון גדול מדי שהפעם התברר כלא מוצלח. הסרוויס הסתיים עם 68 נקודות שניתנו למרטין ואבישג, מה שמיקם אותן במקום השני בטבלה, העמיד אותן להדחה והעלה את מפלס הלחץ בקרב כל הזוגות.

ניקוד כולל לארוחה של מרטין ואבישג: 68 נקודות.