הקרב המתוח בין הזוגות של MKR המטבח המנצח קרוב לסיום, לפחות בסבב הראשון, והפעם הגיעו המתמודדים והשופטים לארוחה אצל חברי הילדות שלומי ועדיאל בלוד. לצלילי השיר של שריף הילד הדרוזי, "בסבוסה די", שני הבליינים הרימו צ'ייסר מים וניגשו ישר לעבודה. למסעדה שלהם חברי הילדות קראו "בסבוסה" בהתאם, כשהדגש הוא על אוכל מרוקאי אותנטי עם טוויסט חדשני והמון אלכוהול.

כבר בקניות לקראת הארוחה אפשר היה להרגיש את הקרבה בין שני החברים עם שפה משותפת ו"כיף סודי" מיוחד רק להם. הם ביקשו מהקצב בסופר "מוח חתיך", שחלילה לא יהיה "מוח שרוט", וחזרו אל המטבח להמשיך את המלאכה. שלומי ועדיאל מדגישים שהמקום שלהם נע בין השורשים המרוקאיים מבית אמא אילנה (וכן, הם אמנם לא אחים אבל האימהות שלהם חולקות את אותו השם), לבין הבליינות, הצחוקים והאווירה הצעירה שהם מביאים איתם. מצד אחד הם מכינים מנות כמו פריקסה, אבל גם קרם אנגלז, או כמו ששלומי קורא לזה, "קצת שמנת וביצים עם סוכר".

טעימת הקינוח של שלומי ועדיאל (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

רותי, חיים ושאר המשתתפים נכנסו אל ה"בסבוסה" שהייתה מעוצבת בצבעים כהים והשרתה אווירה של בר, כולל די ג'יי שניגן במקום וגרם למרטין ואבישג להצטער שאין פרגוד מוצנע כדי שיוכלו "לנענע כמו שצריך". גם ספיר התלהבה מהכניסה המרימה, ואמרה: "עוד לא אכלת ואתה כבר שמח".

חברי הילדות הגישו למנה ראשונה "פריקסה עם שכל" – פריקסה עם שניצל מוח, צ'ירשי אריסה, קרם לימון, ביצה מגורדת וסלט שומר. למרות הטוויסט המודרני במנה, הדעות בשולחן היו חלוקות. אמנם למארק אין הרבה ניסיון עם פריקסה, אבל בלחמניות הוא דווקא מבין, "הלחמנייה לא חוזרת, זה אומר שהיא לא טוגנה מספיק. קיבלנו מוח קריספי שהוא נטול טעם, די פרווה", ובן זוגו אלכס הוסיף לגבי סלט השומר שיהיה טוב יותר לטעמו. אבישג טענה ש"הלחמנייה לא קרובה ללחמנייה טובה של פריקסה" אבל מנגד, דניאל וספיר פרגנו ואהבו את המנה.

גם אצל השופטים הדעות היו מנוגדות. בעוד שרותי אהבה את הלחמנייה, חיים הרגיש שהיא רכה מדי: "יש בלחמנייה תקלה, אין לה את הפריכות החיצונית וכשאתה פותח אותה זה הופך להיות בצק". על דבר אחד כולם הסכימו: למרות השורשים המרוקאים, המנה לא הייתה חריפה מספיק. שלומי ועדיאל ניסו מצדם להסביר שהם רצו לעשות מנה עדינה, אבל חיים לא אהב את ההתנצלות, "את אומרת לי פריקסה, אני רוצה להרגיש. את לא יכולה ללכת עם ולהגיש בלי".

בתחושות מעורבות, הם חזרו אל המטבח להכנת המנה העיקרית, שם הטונים כבר החלו לעלות והאשמות נזרקו אל עבר שלומי. "למה העדינות הזאת? אתה, שאתה מספר אחד בסנדוויצ'ים?", כעסה עדיאל, "אתה אשם, קח אחריות ותשחרר אותי מהשיחה הזו". רותי וחיים ששמעו את המתרחש נכנסו להרגיע את הרוחות ולעודד אותם מהביקורת הקשה שקיבלו, ולאחר מכן חזרו אל שאר המתמודדים לשיעור קצר בהעברת ביקורת בונה.

למנה העיקרית שלומי ועדיאל הגישו "לוקוס ובסבוסה בדייט" - פילה לוקוס עטוף במנגולד על בסבוסה. למרות הדג הטריקי שהם בחרו, שחיים הודה שהוריד אותו מהתפריט במסעדות שלו בגלל המורכבות בהכנתו, התגובות היו אוהדות יותר הפעם ואפילו הלוקוס זכה לכינוי "מושלם" מפי השופטים. "פחדתי שתייבשו את הלוקוס" הודתה רותי, "אבל הוא היה מושלם והתיבול בעיניי היה מדויק, לא היה חסר בו כלום, אחלה מנה".

לעומת זאת, הבסבוסה עברה פחות חלק בגרון לחלק מיושבי השולחן. "מה זה הדבר הזה?" לחשה מרטין לאבישג, ואופיר התלוננה על המרקם שהוא "לא אוורירי ולא נעליים". למרות הכל חברי הילדות חזרו אל המטבח מעודדים ובטוחים בעצמם.

גולת הכותרת הייתה ללא ספק המנה האחרונה, שזכתה לשבחים מפי כל יושבי השולחן, לרבות מרטין ואבישג שהגיעו דרוכות לדרבי המרוקאי. שלומי ועדיאל הגישו עוגיות טחינה עם גלידת סילאן בציפוי פיסטוק, שהוגדו על ידי המשתתפים כמנה הטובה ביותר בכל הארוחה, פרט להערה קטנה של רותי לגבי הגלידה, "היא הייתה מימית, הייתי צריכה לעכל את הקינוח, הוא לא ברור לי". כל זה מבלי לדעת שכמה דקות לפני הגשת הקינוח, העוגיות נשרפו בתנור והוכנו שוב מחדש. הסרוויס שהתחיל בטונים צורמים ובביקורת קשה הסתיים בהצלחה מסחררת והעניק לזוג את המקום הראשון עם 71 נקודות, מה שהוריד את מארק ואלכס למקום השני והשאיר את מרטין ואבישג בסכנת הדחה.

מצב הנקודות בתחרות (צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12)
מצב הנקודות בתחרות | צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12

ניקוד כולל לארוחה של שלומי ועדיאל: 71 נקודות.