"העירית לא קצוצה בדיוק? מה הפלצנות הזאת?"
את המסעדה הראשונה של ריאליטי הבישול "MKR המטבח המנצח" הקימו החברים הטובים מוטי אבני ורונן הופמן מהרצליה. איזו מנה הצליחה להדהים כמעט את כולם חוץ מהשופטת הקשוחה רותי ברודו, האם הקינוח היה מספיק טוב כדי להשאיר לאורחים טעם של עוד, ומי הזוג שהכי התקמצן בניקוד? כל הפרטים
בתוכנית הבכורה של "MKR המטבח המנצח" ששודרה הערב (א') בקשת 12, מוטי ורונן גילו שלהיות הזוג הראשון שפותח את התחרות מגיע עם תוספת של אקסטרה לחץ בצד. השניים בחרו לבשל לאורחים ארוחה טורקית-יוונית אסלית, כזאת שתצליח להרשים את השופטים חיים כהן, רותי ברודו ואת הזוגות המתחרים שישפטו גם הם את המנות.
כשהזוגות נכנסו למסעדת "40 Rocks" של מוטי ורונן, הם הופתעו לראות שולחן מוקפד ומעוצב בגווני שחור-זהב, ובר משקאות שמשך מיד את תשומת הלב. מעבר לחוויה הקולינרית שציפתה להם, הערב הזה היה בעיקר הזדמנות ראשונה של הזוגות להכיר את מי שיתחרו מולם. בואו לא נשכח, בסופו של דבר הזוג בעל הניקוד הנמוך ביותר ימצא את עצמו מחוץ לתחרות.
למנה הראשונה מוטי ורונן בחרו לקחת את המוסקה הקלאסית ולתת לה טוויסט, כשבמקום חצילים כיכבה פטריית פורטובלו. סביב השולחן התגובות למנה היו מעורבות, הזוגות המתחרים לא חסכו בביקורת, וחן אפילו הסבירה את הסיבה שעצרה כבר בביס השני: "אוכל תפל וחסר טעם". למרות שלא נרשמה התלהבות גדולה מדי מהמנה, לזוגות הייתה תחושה שהביקורת מצד עומר ועדן קטנונית מדי. "מה זאת הפלצנות הזאת?", התקוממה לבנה בגלל הערה של עומר, "העירית לא קצוצה? זה לא הפריע".
אחרי שהתאכזבו קלות מהמנה הראשונה שמוטי ורונן הגישו, הגיעה החריפות של המנה העיקרית והצליחה לעורר את הזוגות מסביב לשולחן. כבר בביס הראשון בסופלאקי דג ים, שמרית מיהרה לרמוז לשאר הזוגות שהפעם לא צריך למהר ולהעביר ביקורת שלילית: "מי שלא אהב את המנה הראשונה קיבל פה תיקון". את הבחירה של מוטי ורונן בדג הלוקוס, חי זקוטו הגדיר כ"יוקרתית", ובעיניו שידרגה את המנה.

אצל השופטים חיים ורותי היו דווקא חילוקי דעות. בעוד שחיים נהנה מכל ביס: "היו פה את כל הטעמים, המשולש הקדוש של טעם ישראלי, חריף וחמוץ", בשביל רותי זאת הייתה מנה צפויה מדי: "היא הייתה טעימה אבל זה היה ברור מאליו. אין כאן חידוש, אתה מחפש את הטעם הבא שיעשה לך את זה".
כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, מוטי ורונן הגישו קינוח טורקי המורכב מאורז עגול המבושל בשמנת, חלב וקינמון. הקינוח קיבל מחמאות אבל גם טיפ קטן מחיים כהן: "היה צריך לבשל את האורז רק עם חלב כדי לא לייצר דביקות יתר, חלק מהאורז היה לא מבושל. אני מתכחש למושג 'אל דנטה', אם זה לא מבושל זה לא מבושל".
ניקוד כולל לארוחה של מוטי ורונן: 70 נקודות

ארוחת הערב של מוטי ורונן קיבלה ציון כולל של 70 נקודות, ובפרק הבא של "MKR המטבח המנצח" יהיו אלה חי ולבנה שיקימו מסעדה וינסו לקבל את הציון הגבוה ביותר. איך יקראו למסעדה שלהם, ואילו מנות הם מתכננים לאורחים? מחר (שני) ב-21:00, בקשת 12.
"MKR המטבח המנצח" משודרת בימים א'-ה' אחרי החדשות, בקשת 12