זה לא סוד שלאוכל ושתייה במטוסים יש טעם אחר מזה שאנחנו אוכלים על הקרקע, ויש לזה גם הסבר מדעי: בגובה רב בלוטות הטעם שלנו משתנות וגורמות לאוכל להיות הרבה יותר תפל ובעקבות כך פחות טעים (יש כאלה שדווקא מאוד מתחברים). מצד שני, זו למשל אחת הסיבות שמיץ עגבניות הפך להיות להיט בטיסות, היות ובגובה 30 אלף רגל הוא הופך לטעים הרבה יותר מאשר כששותים אותו על הקרקע.
>> 25 תשובות לשאלות לא חשובות אבל ממש מעניינות על טיסות
>> עוד 21 תשובות לשאלות לא חשובות אבל ממש מעניינות על טיסות
>> שלושה כללים לארוחה טובה בטיסה
אך מעבר למיץ העגבניות, מרבית האוכל והשתייה הופכים ללא טעימים ויש כאלה שממש לא מסוגלים לגעת באוכל במטוסים. צ'ארלס ספנס (Charles Spence), פרופסור מאוקספורד ומומחה לטעם ומזון, מציין שמעבר לשינוי של בלוטות הטעם, גם גורמים כמו הישיבה במקום צפוף, לחוץ ורועש משפיעים על איכות הטעם שאנו חווים.
לכן, על פי פרופ' ספנס, דבר שעשוי מאוד מאוד לעזור לשפר את טעם האוכל בטיסה זה לשים אוזניות. "חבישת אוזניות שמבטלות רעשים יכולה להיות למעשה אחת הדרכים הפשוטות ביותר לגרום לטעם של האוכל והשתייה להיות טובים הרבה יותר. הלחץ הנמוך בתא הנוסעים, האוויר היבש בתא ורעש המנוע החזק כולם תורמים לחוסר היכולת שלנו לטעום ולהריח מזון ושתייה".
על פי ספנס, האוזניות למעשה מנתקות אותנו מהרעש הרב שסביבנו ובכך גורמות לנו להגיב יותר טוב לטעמים, כמו שהיינו מגיבים על הקרקע. בפעם הבאה שאתם בטיסה ומגישים לכם אוכל, שימו אוזניות ואולי הכל פתאום ירגיש לכם אחרת.