אזהרת המסע החמורה לטורקיה גרמה להמוני ישראלים לבטל את הנופש שלהם באנטליה ואיסטנבול וכולם נאלצו למצוא יעד חלופי במהירות, על מנת לנצל את חלון החופשה שלהם. טורקיה היה היעד הכי מבוקש לקיץ הקרוב, אחרי שנים של נתק, והוא הוביל בכמות הנוסעים אליו בחודש החולף (מעל 250 אלף ישראלים במאי) וכך היה צפוי להיות גם בחודשים הקרובים.

ואיזה יעדים "נהנו" מהביטולים הללו? הישראלים החליטו ברובם לשנות את היעד לפאפוס (קפריסין), כרתים, רודוס, דובאי וגם סיני שנחשבת לזולה. עוד יעד שנהנה מאוד מביטול החופשות לטורקיה, הוא בטומי. המשותף לכל היעדים הללו, הוא שהם קרובים, ניתן למצוא בהם מלונות ברמה גבוהה ובמחירים יחסים נוחים. הישראלים ניסו למצוא יעדים שדומים כמה שיותר לסגנון בטורקיה.

ורנה, בולגריה (צילום: reuters)
גם ורנה הפכה לתחליף לטורקיה, אחרי שכבר עשתה זאת בעבר | צילום: reuters

יעדים נוספים שעל הפרק הם גם ורנה ובורגס בבולגריה שהיו במשך שנים יעדים לוהטים של הישראליים וקצת נדחקו לפינה.

"אחרי ההודעה על אזהרת המסע לטורקיה, נרשמה ביומיים האחרונים קפיצה של 50 אחוז בביקושים בקרב הישראלים לחופשות משפחתיות במלונות שלנו, רובן ככולן על בסיס הכל כלול", אמרה סמנתה אדריאנו, מנהלת השיווק של רשת מלונות Louis בקפריסין.

"ההתרעות הפחידו בעיקר את אשתי והמשפחות שלנו אז ויתרנו על איסטנבול הנהדרת לטובת דובאי. החלטנו לצאת לחופשה במקום שדומה לאיסטנבול וזה היה הכי קרוב למה שחיפשנו", ציין אלעד תושב חיפה. "רצינו לטוס לבטומי בהתחלה אבל בגלל הקרבה לטורקיה והבנו שהרבה איראנים נופשים בעיר הזו אז פסלנו אותה".

אלונה ודוד העדיפו יעד קרוב וזול שמשלב גם שופינג וגם נופש קרוב והחליטו ללכת על חופשה של ארבעה ימים בפאפוס. "פאפוס זולה יחסית, אולי לא כמו איסטנבול אבל זה היה הרע במיעוטו בזמן הקצר שהיה לנו לבטל ולהזמין נופש מחדש", הסבירה אלונה. "זה מבאס כי הרבה זמן תכננו לטוס לאיסטנבול אבל בגלל ההתרעות של המוסד לא רצינו לסכן את החיים שלנו. כשהכול יירגע נטוס לאיסטנבול".