אין ספק שמאז שנחתמו הסכמי אברהם, הקו לדובאי הפך לאחד העמוסים שיש (בתקופה הקרובה הוא העמוס ביותר), והעיר הפכה לאח היעדים הכי פופולריים בקרב הישראלים, והביקושים רק ממשיכים לעלות. בחודש נובמבר האחרון איחוד האמירויות היה היעד החמישי הכי מבוקש, לפני אנגליה, גרמניה ויוון למשל, ובדצמבר המספרים אף צפויים לעלות.

חברות רבות ממריאות אל עבר היעד הנחשק: ישראייר, ארקיע, פליי דובאי וייז אייר לאבו דאבי ובעתיד (אם לא יהיו שוב שינויים) גם אמירייטס צפויה להצטרף. כך, ניתן למצוא מספר טיסות ביום, מחירים אטרקטיביים ולא מעט דילים שכוללים מלונות מפנקים.

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו״ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם  

חזרתי מדובאי לפני מספר ימים והצלחתי להבין מה הופך אותה לכל כך אטרקטיבית: גיליתי עיר בינלאומית, מרתקת, שוקקת חיים, עמוסה באטרקציות, מלונות יוקרה, בריכות אינסוף ומסעדות שוות. אמנם כבר כתבו עליה לא מעט ולא מעט ישראלים כבר ביקרו ויודעים להמליץ, ובכל זאת, הנה 12 טיפים חשובים, שאספתי במהלך החופשה שלי שם שאני בטוחה שיוכלו לעזור לכם רגע לני שגם אתם (כנראה) מטרפים לחגיגה:

 

1. המטרו של דובאי

 הרבה מהמבקרים המגיעים לעיר נעזרים במוניות, אפליקציית אובר (uber) או קארים (careem), אבל אני כאן בכדי להמליץ על השימוש במטרו העירוני. קל מאוד להתמצא, יש קו אחד אדום מרכזי (עם הסתעפות קטנה באזור הפאלם ומעבר לרכבת קלה ולמונורייל) וקו ירוק קצר יותר. במידה ואתם מעוניינים להשתמש במטרו, אני ממליצה מאוד לקחת מלון שקרוב לאחת מהתחנות וכך הכל הופך להיות מאוד יעיל. המטרו מגיע גם לטרמינלים בשדה התעופה וכמובן חוסך הרבה כסף. מחיר כרטיס ממוצע הלוך וחזור, הוא כ-7 דירהאם (כ-5 שקלים לערך).

שימו לב: ישנם קרונות שמיועדים רק לנשים וילדים (כתוב בתחנה על הרצפה, מול נקודת העצירה של הקרון), חשוב להקפיד על כך! הקרון הסמוך הוא בדר״כ לגברים בלבד.

שימו לב 2: קרון vip, עולה כמעט כפול במחיר (שזה גם לא הרבה ביחס למוניות בעיר) הרבה פחות צפוף, יותר כסאות והרבה יותר נעים. לנסיעות קצרות לא ממש חשוב, לנסיעה לאקספו למשל שאורכת כ-25 דקות קנינו כרטיס גולד vip. גם זה כתוב על רצפת התחנה, מול הקרון האחרון.

רכבת מטרו בדובאי (צילום: סאלי פאראג)
רכבת מטרו בדובאי | צילום: סאלי פאראג

2. מוניות, אובר וקארים בדובאי

בעקבות הקורונה ואולי גם מסיבות נוספות, אפשר להזמין מונית, אובר או קארים ל-3 אנשים או 5. כלומר, במידה והגעתם 4 אנשים, תוכלו להזמין רק רכב גדול שכמובן יקר יותר. אסור לקחת 4 אנשים ברכב רגיל ולא כדאי להתחכם עם זה. אני ממליצה לשקול השכרת רכב, אם אתם נוסעים לשבוע ומעלה, ייתכן  וישתלם יותר, בעיקר אם תשלבו גם את אבו דאבי וכידוע, מחירי הדלק לא גבוהים במיוחד.

שימו לב: לפעמים אתם נמצאים בנקודה מסוימת והאפליקציה מעדכנת על המתנה ארוכה יחסית לאובר, תנסו לשנות מיקום לכיוון נקודה מרכזית יותר וזמן ההמתנה יכול להתקצר פלאים. באובר ניתן לשלם רק באשראי, בקארים גם במזומן.

3. עדיף לקנות סים מקומי או להזמין חבילה מהארץ?

שאלת השאלות שהרבה מהמגיעים לדובאי מתלבטים ומתחבטים מה לעשות עם הטלפון הנייד. ראשית, תחליטו אם חשובה לכם האפשרות לנהל שיחות טלפון לארץ או לא. בסים מקומי לא תוכלו לבצע שיחות טלפוניות לארץ, גם לא פייסטיים, כן תוכלו להקליט הודעות.

שימו לב: בביקורת הדרכונים בשדה התעופה של דובאי, תקבלו כרטיס סים מתנה של 1 ג׳יגה בייט כבר בביקורת דרכונים. בהמשך המסלול, ליד הסטארבקס ודוכני חברות השכרת הרכבים, תוכלו לראות ביתן של 2 חברות תקשורת, אנחנו בחרנו בחברת du , שיש לה גם סניף בכל אחד מהמולים הגדולים. תוכלו להטעין את הסים בתשלום נוסף לא גבוה (לנו למשל הספיק ל-4 ימים: התוכנית הבסיסית ביותר של תוספת 2 ג׳יגה בייט וחצי שעה שיחות טלפון בתוך דובאי, בעלות של 49 דירהאם שהם 13.4 דולר). תמיד תוכלו להיכנס לחנות שלהם ולהטעין בסכום נוסף.

שימו לב 2: מכיוון שאתם מקבלים מספר טלפון אחר, לא תוכלו לבצע פעולות מהארץ ששולחות הודעה אוטומטית למספר הנייד שלכם. למשל שיחזור קוד סודי לכרטיס אשראי, עדכונים וכיוצא בזה. תוודאו שיש לכם גם אופציה של מייל, או שתעזרו בחבר טלפוני בארץ.

4. מה מותר ללבוש בדובאי?

מותר ללבוש הכל, עם התחשבות במקום שבו אתם נמצאים. ברחוב, בקניונים ובמסעדות תוכלו לראות נשים עם שמלות קצרות, גופיות ומכנסיים קצרים, כנ״ל לגבי גברים. בשוק לדוגמא, מומלץ להגיע בלבוש יותר צנוע, ובמסגדים ומקומות חשובים יש קוד לבוש אחר כמובן, צנוע הרבה יותר.

לנשים מומלץ לשים בתיק צעיף רחב, כך שיוכל לשמש אתכן גם להנחה על הכתפיים לצורך צניעות, וגם אם קר ממש בקניונים או במסעדה, הוא יחמם אתכן.

5. סיורי גי'יפים במדבר דובאי

אני מתנצלת מראש בפני כל חובבי האקסטרים, אבל אני באה לתת כאן טיפ היסטרי לכל הסובלות והסובלים מרכבות הרים, מחלת ים ונהיגה אתגרית מאוד בג׳יפים בחולות.

שימו לב: לא לבעלי לב חלש ולא לבעלי כל הדברים שציינתי. אני ממש ממליצה לחפש אלטרנטיבה אחרת, עם סיור פרטי, או כל סיור אחר, שיביא אתכם למדבר המשגע והציורי של דובאי. לא הייתי מוותרת על ביקור בו, זה שווה ערך לביקור בערוץ הדיסקברי. אבל בשמחה הייתי מוותרת על הבחילות והטירוף של הנהיגה בחולות.

שימו לב 2: לעומת זאת, כל מי שאוהב אקסטרים וקפיצות בחולות, נהיגה על הצד, צרחות ואדרנלין, לכו על זה. ואל תשכחו לקנות כאפייה ולהתמקח על המחיר. (על פי הנהג שלנו: האדום לבן, או לבנה לגמרי הן המקוריות, לא השחור לבן).

מדבר דובאי (צילום: אלון קשי)
מדבר דובאי | צילום: אלון קשי

6. עלות האטרקציות בדובאי

המחירים מאוד משתנים בין הזמנה ישירות באתר האטרקציה, הזמנה במלון, הזמנה דרך סוכן או הזמנה דרך אפליקציית אטרקציות, כדוגמת GET YOUR GUIDE או אחרות. אני ממליצה להזמין מראש לאטרקציות המבוקשות, כדוגמת התצפית מהבורג׳, התצפית מהפאלם, הפריים (מסגרת) ועוד. והכי חשוב לעשות השוואת מחירים, ישנם הבדלים גדולים.

שימו לב: כמו בהרבה דברים בעיר, גם כאן תוכלו למצוא כרטיסי vip, שווה לבדוק את זה, אומנם הם יותר יקרים, אבל לפעמים היתרון יעלה על המחיר. לדוגמא, תוכלו להישאר בתצפית למשך זמן ארוך יותר, לעמוד בתור קצר יותר וכיוצא בזה. בהחלט שווה לבדוק.

7. מחירי המלונות ומיסים בדובאי

בין אם אתם מזמינים דרך מנוע חיפוש, סוכן, או ישירות מאתר המלון, היו ערניים לנושא המיסים שהם גבוהים מאוד בדובאי. פעמים רבות תראו את מחיר המלון רק בסוף באותיות קטנות, כאשר כתוב שהמחיר כולל את המיסים, או שיהיה כתוב שהוא אינו כולל מיסים ותצטרכו לבדוק במה מדובר.
זהו סכום משמעותי מאוד, תבדקו שאתם יודעים את המחיר כולל הכל לפני שתסגרו את ההזמנה.

לגבי המלונות, ישנם פערי מחירים גדולים. באופן כללי האזורים המומלצים ללינה, בעיקר למגיעים בפעם הראשונה הם: אזור המרינה, הפאלם, או הדאונטאון. אנחנו בחרנו הפעם מלון בדונטאון צמוד למטרו, עם נוף לבורג׳ מהחלון.

גג מלון קרלטון (צילום: אלון קשי)
גג מלון קרלטון | צילום: אלון קשי

8. אקספו 2020 - אתם לא רוצים לפספס את זה!

אני יודעת שיש המון אטרקציות בדובאי שרוצים להספיק, אבל אחד הטיפים שלי, הוא שהאטרקציות נשארות והאקספו יסתיים במרץ 2022.
זהו אחד האירועים המרשימים ביותר ונחשב גם בין שלושת האירועים הבינלאומיים החשובים, יחד עם האולימפיאדה. מהרגע שתיכנסו לשם, לא תפסיקו להגיד את המילה וואו.בעיניי, חובה לבקר באקספו ולהחליט מראש לכמה מביתני המדינות נכנסים, כי אי אפשר להספיק יותר מידי עקב התורים בכניסה לביתנים.

שימו לב: בכניסה לאקספו, תידרשו להציג את כרטיסי הכניסה, תעודת מתחסן ותשובות בדיקת הקורונה שעשיתם לפני הטיסה, לא משנה כמה ימים חלפו מאז (לפחות מאיתנו ביקשו, אז עדיף להיות מוכנים עם כל הניירת).

שימו לב 2: הביתן בראש הרשימה לדעתי (אחרי שביקרתם בישראל והתרגשתם) הוא – יפן. אמנם עומדים הרבה זמן בתור, אבל זה מאוד שווה את זה. הכל בקצב יפני, צריך סבלנות, אבל מהרגע שתיכנסו לתוך החדרים , לאווירה, למיצגים, לא תוכלו להפסיק להתלהב ולהתרגש.

אקספו 2020 (צילום: אלון קשי)
אקספו 2020 | צילום: אלון קשי

9. מה אוכלים בדובאי?

היתרון בדובאי הוא שיש את כל המסעדות והרשתות שפגשתם אי פעם בעולם פחות או יותר.
כך שתוכלו להנות ממזון מהיר, פטיסרי צרפתיים, מסעדות שף משוגעות, מסעדות מישלן, בתי קפה ציוריים סטייל לונדון ופריז, ובקיצור כל מה שחלמתם ועוד.
למסעדות המיוחדות והיוקרתיות יש להזמין מקום מראש, בעיקר אם זה בסופי שבוע. שימו לב שלעיתים יש מינימום הזמנה לאדם וזה יכול להסתכם בסכומים גבוהים כך שזה משמעותי.
ישנן גם מסעדות כשרות, רק תבדקו ותזמינו מראש.

דובאי (צילום: אלון קשי)
מבחר ענק של מסעדות | צילום: אלון קשי

10. בדיקות קורונה בדובאי

בדובאי ישנן מרפאות פרטיות שניתן לעשות בהן בדיקות, וכמעט בכל מלון טוב ישנה אפשרות להזמין בדיקות קורונה לחדר.  אחות מגיעה עם כל הציוד לבדיקת PCR, רושמת במסודר את הפרטים מהדרכונים, התשלום מלא והתשובות מגיעות עד 24 שעות. לא לשכוח לתת מייל ואת המספר הנוכחי שיש לכם. מחיר ממוצע לבדיקה במלון הוא 200 דירהאם, שהם בערך 170 שקלים. 

שימו לב: הבדיקות במלון בדר״כ יותר יקרות, אבל בהחלט חוסכות זמן ותיזוזים ברחבי העיר. תוכלו גם לבדוק מול חברת התעופה אם ישנם מבצעים, לדוגמא בפליי דובאי יש להם הסדר למחיר מוזל עם חלק מהמרפאות בעיר.

11. שופינג, קדימה שופינג

צר לי קצת לאכזב, אבל זו לא העיר האידיאלית לשופינג מבחינת מחירים. נכון שיש כמה קניונים, יש אפילו אאוטלט שלא הגעתי אליו, אבל בפועל המחירים דומים לארץ, לעיתים יקרים יותר, ולעיתים יש גם מבצעים כמו בכל מקום. לא הייתי בונה על חגיגת שופינג. ועוד נקודה חשובה - אין פריימארק.

המול המיוחד ביותר בעיניי, שכולו חגיגה לעיניים מבחינה עיצובית, הוא מול דובאי, קניון עצום בגודל. מהמטרו צועדים על מסועים כמו בשדה תעופה, במשך 10 דקות. יש שפע של חנויות מכל העולם, אני הרגשתי לרגעים כאילו שאני צועדת בשדרה החמישית בניו יורק או במוזיאון העיצוב - כל חנות יפהפיה, מיצגים במרחבי הקניון, הכל נקי ומרשים.

המסועים למול דובאי (צילום: אלון קשי)
המסועים למול דובאי | צילום: אלון קשי
מול דובאי (צילום: אלון קשי)
מול דובאי | צילום: אלון קשי
מול דובאי עיצוב (צילום: אלון קשי)
מול דובאי עיצוב | צילום: אלון קשי

12. מה עם הדיוטי?

אחרי שתעברו את הצ׳ק אין שיכול להיות ארוך מאוד (להגיע עם הרבה סבלנות ומספיק זמן מראש), ואת הבדיקות הביטחוניות - תגיעו לחוף מבטחים הכולל שפע של חנויות דיוטי פרי מגוונות, בתי קפה ומסעדות. אם לא הספקתם לקנות מתנות הביתה, זה המקום להשלים וגם להתארגן על איזו ארוחה קלילה רגע לפני שחוזרים הביתה. הטיסה יחסית קצרה, כשעתיים וחצי-שלוש. סרט אחד בנטפליקס, 3 עמודים בספר, קפה וכריך והנה אתם חזרה בנתב״ג.

אל תשכחו לכוון חזרה את השעון – יש הבדל של שעתיים בין ישראל לדובאי. נחיתה קלה!

מירב טלמור-קשי, מתכננת טיולים בארץ ובחו״ל, מומחית בתחומי תקשורת ויחסי ציבור ונותנת שירותי ייעוץ בנושאים אלו. כתבת תיירות ובעלת הבלוג "חלומות ומסעות" גם בפייסבוק ובאינסטגרם