אוכלים סרטים: ראיתם פעם סלעים שנראים כמו פטריות?
בגדה הימנית של נהר צ'ולישמן, אי שם ברפובליקה האלטאית של רוסיה, תמצאו אבנים מאוד מיוחדות שנראות ממש כמו פטריות. אבל אם אתם להוטים לראות את הפלא הזה כדאי לכם למהר לבקר במקום, שכן לטענת הארכיאולוגים הסלעים הנדירים האלה בסכנת הכחדה



משמעות המילה אקורום באלטאית היא "מפולת סלעים לבנים" ופה, על ערוץ הנחל קרסו נמצאות אותן אבני פטריות, שנעו באיטיות במורד הנהר וצורותיהן נוצרו כתוצאה משחיקת מים ומזג אוויר. האבן הקשה שימשה כמעין מטריה מגנה למבנה שלה, ועם הזמן, האבן הרכה יותר סביב הבסיס נשחקה וה"פטריה" גדלה.


הפטריות כיום מגיעות לגובה של 5 מטרים ומושכות אליהן מבקרים רבים. אולם, תתאכזבו לשמוע שאותן אבנים ממשיכות באופן הדרגתי להתפורר. במהלך רעידת האדמה של שנת 2003 הרבה מה"פטריות" איבדו את "כובעיהן", וגיאולוגים רבים מאמינים כי בעתיד תופעת הטבע המרהיבה הזו תיהרס כליל ונכדינו לא יזכו כבר לראות את הפלאים של עמק צ'ולישמן.


זמן מרבי לסיור במקום כשעה וחצי
סביב הגדה השמאלית של נהר צ'ולישמן עומד לרשות המבקרים כביש לא סלול, ממנו אפשר לחזות בפטריות האבנים. אולם, כדי לראות את השתיים הגדולות ביותר צריך לחצות את הגדה הימנית ולהמשיך במסלול שמוביל למדרון תלול בגובה 120 מטר. הסיור לאבנים יכול לקחת בין שעה לשעה וחצי - תלוי במספר האנשים בקבוצה והזמן שמבלים בצילום תמונות של הפלא הטבעי.
אולם, לא רק בהרי אלטאי אפשר לראות את אבני הפטריות. אותן צורות מופיעות גם בחצי האי קרים, וגם במחוז הפדראלי של אורל. אולם צורת האבן וטבעו שונות במידת מה ממקום למקום, דבר שמקנה להן את צורתן והתנהגותן הייחודית.