אפשר לומר שה"גל השני" לנסיעות לדובאי בעיצומו. כזכור, הגל הראשון התרחש סמוך לחתימת הסכם הנורמליזציה עם איחוד האמירויות, ונראה שעם הזמן שעבר גם אופי הנוסעים הישראלים מעט השתנה. כלומר: אלה כבר לא רק אנשי עסקים, סלבס ומשפיעני רשת שמגיעים אליה, גם זוגות צעירים ולא מעט משפחות, בטח ובטח שלקראת פסח. לקראת התקופה הלוהטת של חופשות החג ריכזנו כמה אטרקציות לכל המשפחה, חדשות יותר או פחות, וגם על מה אפשר לוותר.

>> טסים לדובאי? היכנסו למדריך המלא של mako חופש

אופציה אחת לבילוי חופשה משפחתית היא מלון אטלנטיס (Atlantis, The Palm) שממוקם בקצהו של אי הדקלים, האי המלאכותי הגדול ביותר בעולם. המחיר לא זול, הוא מתחיל ב-3,970 דירהם ללילה (3,446 שקל) למשפחה של 2 מבוגרים ושני ילדים, אבל הוא כולל כניסה חופשית למתקני פארק המים וארוחת בוקר כמובן. המלון ענקי בקנה מידה שקשה לתפוס, בעיקר ביחס למלונות בארץ. אם בוחרים לוותר על נסיעות בתוך העיר אפשר למצוא באטלנטיס מסעדות שף טובות מאוד (גורדון רמזי, נובו ועוד), מרכזי קניות, מתחם ארקייד שכולל באולינג, חוף ים פרטי, בריכה גדולה ואת גולת הכותרת לבילוי עם ילדים: פארק המים הגדול ביותר בעולם. בילוי בפארק המים יכול להתפרס בקלות על פני כמה ימים – הוא גדול, מרווח וכולל שלל אטרקציות גם לקטנים וגם לקצת יותר גדולים.

מה שהפארק אינו כולל הוא מופעי חיות, להפך – אומנם ניתן לצלול באקווריום הענקיים של האטלנטיס – אבל כל היחס לדגים ולחיות הים נעשה כחלק מתוכניות חינוכיות, ואף מומלץ לסייר ב"בית החולים לדגים" שמופעל במקום.

מלון אטלנטיס פאלם (צילום: Atlantis, The Palm, יחסי ציבור)
מלון אטלנטיס פאלם | צילום: Atlantis, The Palm, יחסי ציבור
בית החולים לדגים במלון אטלנטיס (צילום: Atlantis, The Palm, יחסי ציבור)
בית החולים לדגים במלון אטלנטיס | צילום: Atlantis, The Palm, יחסי ציבור

View this post on Instagram

A post shared by Aquaventure (@aquaventuredubai)

מלבד למסעדת Bread Street Kitchen של גורדון רמזי ולמסעדת פיצה שלו שמארחות בעיקר משפחות, באטלנטיס יש גם סניף של מסעדות נובו והקסאן ועוד לא מעט מסעדות בסגנונות ומטבחים שונים, כשאת חווית הפיין דיינינג הכי ייחודית מגישים במסעדת אוסיאנו בארוחת 11 מנות שמספרת את סיפורו של השף גרגורי ברגר (מתאימה לאוכלי דגים ופירות ים בלבד. אם אינכם כאלה, קחו בחשבון שחומר הגלם האלטרנטיבי הוא תפוח אדמה ברוב המנות).

אחת האופציות הכי לוהטות ומדוברות כרגע בדובאי היא ביקור במוזיאון העתיד (Museum Of The Future Dubai) שרק נפתח לציבור בתחילת מרץ. מוזיאון העתיד הוא מבנה אדריכלי מרשים ויפה הנושא בגאווה את החזון של אמיר דובאי, מוחמד בן ראשיד אל מכתום: "חדשנות אינה מותרות אינטלקטואלית. היא הסוד מאחורי האבולוציה וההתחדשות של אומות ועמים". בשונה ממוזיאונים מסורתיים, מוזיאון העתיד אינו אוצר תערוכות היסטוריות, אלא משמש השראה וחזון לשמירה על הסביבה, התפתחויות טכנולוגיות ומדעיות ושימור וחידוש הטבע. כדאי מאוד להצטייד מראש בכרטיסים (145 דירהם למבוגרים מעל גיל 3).

מוזיאון העתיד מעוד זווית (צילום:  Museum of The Future, יחסי ציבור)
מוזיאון העתיד מעוד זווית | צילום: Museum of The Future, יחסי ציבור
מוזיאון העתיד (צילום:  Museum of The Future, יחסי ציבור)
מוזיאון העתיד | צילום: Museum of The Future, יחסי ציבור
מוזיאון העתיד מבפנים (צילום: ניצן לנגר)
מוזיאון העתיד מבפנים | צילום: ניצן לנגר

אחד האייקונים שאולי הכי מזוהים עם דובאי הוא הבורג' חליפה (Burj Khalifa), הבניין הכי גבוה בעולם, בעל תצפית מרשימה על כל העיר. אפשר להגיע למופע המזרקות, לביקור באקווריום, ואם רוצים להתפנק, ניתן להגיע לארוחת בוקר בשחקים במסעדת אטמוספיר היוקרתית (רק שימו לב שאם תזמינו את הקפה-זהב, הוא יעלה לכם כמעט 200 דירהם).

View this post on Instagram

A post shared by At.mosphere Burj Khalifa Dubai (@atmospheredubai)

בילוי פחות שגרתי אבל מיוחד וטעים ממתין לכן במפעל השוקולד מירזאם (Mirzam). המפעל פועל בצמוד לחנות ובית קפה שאפשר לבקר גם ללא סיור במפעל (מומלץ, טעים מאוד), ואחת החוויות המיוחדות המוצעות היא סדנת טעימות של כמה מהשוקולדים המובילים של המקום, כמו גם סדנה של קפה ושוקולד.

מפעל שוקולד מירזאם בדובאי (צילום: Mirzam, יחסי ציבור)
מפעל שוקולד מירזאם בדובאי | צילום: Mirzam, יחסי ציבור

חוויה נוספת היא חווית המדבר: מדובר בנסיעה למחנה פרטי, לדוגמת נארה (Nara), בה נוסעים בג'יפ לחולות למתחם מבודד שכולל מאהלים, בר, מורדות חול עליהן אפשר לגלוש עם גלשני ישיבה/עמידה, עמדת צילומי שקיעה, כשברדת החשיכה מתחילה ארוחת ערב ומופע להטוטני אש ורקדנית בטן. מחיר ממוצע למשתתף הוא 800 דירהם.  

חוויה במדבר דובאי (צילום: Sonara Camp, יחסי ציבור)
חוויה במדבר דובאי | צילום: Sonara Camp, יחסי ציבור

חוויה נוספת שכנראה היינו מוותרים עליה היא ביקור בשוק. השוק מקורה, מלאכותי ורוב הדוכנים בו כמעט זהים, למעט חנויות הזהב. המזכרות חמודות, הממתקים רובם תעשייתיים, ואם אתם אוהבים וטובים בלהתמקח כנראה תצאו מרוצים מעצמכם. אם אתם מגיעים בעונה מאוד חמה – אפשר גם לוותר ולהסתפק בביקור בקניון. כמו הכל בדובאי – גם הקניונים ענקיים. קניון דובאי מכיל אינספור רשתות אוכל בינלאומיות (רד לובסטר, שייק שאק, איטאלי ועוד ועוד) לצד חנויות יוקרה של מותגי מעצבים, אבל גם חנויות פחות יקרות. המחירים די זהים למחירים בישראל.

View this post on Instagram

A post shared by The Dubai Mall by Emaar (@thedubaimall)

למחפשים מלון פחות יוקרתי ובמחירים מעט יותר נגישים, אפשר גם ללכת משהו אחר לגמרי: מלון הריטג' (Al Seef Heritage) של רשת הילטון שממוקם ברובע המורשת של אל סיף. גם פה מדובר במתחם לא קטן, ככה הם אוהבים בדובאי, וגם כאן נמצאות מספר מסעדות, סניף סטארבקס למי שפחות אוהב קפה עם הל, חנויות על גבי חנויות ונוף לקריק של דובאי. החדרים והמתחם עצמו מעוצבים בסגנון מסורתי בשונה מאוד מהחוויה של לב העיר ושל אזור הפאלם (המחירים מתחילים באזור 750 דירהם ללילה).

View this post on Instagram

A post shared by Al Seef Heritage Hotel Dubai (@alseefheritagehoteldubai)

ואם אתם באותו אזור, לא כדאי לפספס ביקור במרכז להבנה תרבותית של שיח' מוחמד בן ראשד אל מכתום (Center for Cultural UnderstandingSheikh Muhammad ). מפגש קבוצתי עם מדריך אמירתי וארוחת בוקר מקומית יעלה לכם  120דירהם ותוכלו לשאול את המדריך כל שאלה שתרצו – ללא טאבו. המפגש נעים, זורם ומעניין והאוכל לא רע בכלל, אם כי ממש לא דיאטטי.

המרכז להבנה תרבותית (צילום: CMCCU, יחסי ציבור)
המרכז להבנה תרבותית | צילום: CMCCU, יחסי ציבור
דלתות פתוחות וראש פתוח (צילום: CMCCU, יחסי ציבור)
דלתות פתוחות וראש פתוח | צילום: CMCCU, יחסי ציבור

*הכתבת היתה אורחת של לשכת התיירות של דובאי