תיעוד: מהומה גדולה פרצה הבוקר במלון דן פנורמה בירושלים, המשמש בימים אלו כמלונית קורונה לחוזרים מחו"ל. כמה נוסעים שנחתו שלשום לפנות בוקר מדובאי דרשו להיפגש עם נציג משרד הבריאות כדי שיוכלו להשתחרר מהמלונית ולשהות בבידוד בבית.

בסרטון שצולם היום בבוקר, ניתן לראות שכמה מהנוסעים השוהים במלונית הקורונה הגיעו כדי לברר מדוע אין נציג של משרד הבריאות במלונית כדי שיוכלו לשוחח עמו. בתחילה הם דיברו עם נציגי פיקוד העורף וכשלא קיבלו תשובות פרצה מהומה במקום. הם השליכו שולחנות, שברו את חלון הפלסטיק שמפריד בינם לבין אנשי פיקוד העורף.

"כבר בנחיתה אנשים היו מאוד עצבניים וכעוסים שלא היה להם עם מי לדבר. לא הייתה ועדת חריגים, שום נציג של משרד הבריאות", סיפר ש' אחד הנוסעים השוהה במלונית הקורונה. "נחתנו בארבע בבוקר תשושים ועייפים וישר רצו לשלוח אותנו למלונית בלי לשמוע אותנו. באו יס"מניקים ומג"בניקים ובצעקות העלו אנשים לאוטובוסים. הבטיחו לנו שבמלון ניפגש עם נציגי משרד הבריאות ופיקוד העורף אבל זה לא קרה והיום כמה מהנוסעים התפוצצו, איבדו שליטה. לא מצדיק אותם אבל אפשר להבין אותם, עבדו עליהם".

"מי שאשם אלה נציגי מדינת ישראל שזרקו אותנו למלון בלי להושיט לנו שום עזרה ולשמוע אותנו. שיקרו אותנו אבל מה רצו שאנשים יישבו בשקט?", ציין ש'. "יש פה אנשים עם בעיות רפואיות ואישיות שלא יכולים להישאר במלונית. לפחות שמישהו ישמע אותם. כשזלזלו בהם אז שלושה או ארבעה החלו להתפרע ולפרוק  את הזעם שלהם החוצה".

בעקבות האירועים, גורם בכיר בפיקוד העורף הבהיר שאין חובה שכל אדם שנוחת מחו"ל יעבור וועדת חריגים פרטנית, ואין רופא שזהו תפקידו. לדבריו, הדבר אף מצוין בשלטים בנתב"ג. החריגים היחידים שיכולים לעשות את הבידוד בביתם הם אנשים מעל גיל 70, ילדים או חולים עם אישורים. כל טענה אחרת היא לא נכונה.

נכון לעכשיו, משטרת ירושלים עצרה חמישה חשודים בגילאים 20-30 שהתפרעו במלון וגרמו לזנק. הם נלקחו לחקירה ובהמשך יוחלט האם להאריך את מעצרם.

 תגובת משרד הבריאות: "בעקבות בירור אנשי המקצוע במשרד הבריאות, יובהר כי האנשים שהתפרעו לטענתכם, בשדה התעופה ובמלונית אינם זכאים לפטור מבידוד משום שלא עומדים בקריטריונים לכך. נציג משרד הבריאות נכח בעמדתו ולא אישר פטור מבידוד במלונית, משום שלא הוצגו אישורים המאפשרים את הזכאות לכך.

נבהיר כי הפטור בשדה ניתן רק לבעלי אישורים בנתב"ג שנמסרו לנציגי רשות האוכלוסין בעמדות בנתב"ג. אם אין בידיהם האישורים הנדרשים, נציג רשות האוכלוסין מעביר את הפנייה לנציג משרד הבריאות לבחינה נוספת. בנוסף, נציגי פיקוד העורף במלוניות אוספים בקשות ומעבירים אותן בכפוף למסמכים רלוונטים לוועדת חריגים במשרד הבריאות אשר דנה פעמיים ביום בבקשות.

נזכיר כי הבידוד במלונית נועד לעצור וריאנטים לנגיף קורונה, הנפוצים בדרום אפריקה ודובאי כדי למנוע סכנה של הפצתם בישראל. מתוך מטרה לשמור על בריאות הציבור."

תגובת דובר צה"ל: "על פי החלטת הדרג המדיני הוחלט כי כלל השבים ממדינות ברזיל, איחוד האמירויות ומדינות דרום אפריקה יבודדו במלוניות בידוד של פיקוד העורף, כאשר החרגות יאושרו על ידי וועדת חריגים של משרד הבריאות.

"באירוע הנ"ל נראים השוהים במלונית הבידוד מתנהגים באלימות פיזית ומילולית כלפי צוות פיקוד העורף עקב אי אישור משרד הבריאות לשחררם מהמלון. צה״ל ופיקוד העורף רואים בחומרה ומגנים כל אלימות הננקטת כלפי משרתיו."