המרחב האווירי בישראל נסגר - טיסות מסתובבות באוויר
רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה הודיעו שהמרחב האווירי של ישראל נסגר להמראות ונחיתות. "בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, שרת התחבורה הורתה למנהל רת"א לסגור את המרחב האווירי של מדינת ישראל לטיסות אזרחיות. ביטחון ובטיחות הנוסעים הם בראש סדר העדיפות"

בעקבות התחלת מתקפת הפתע של ישראל באיראן, המרחב האווירי בישראל נסגר להמראות ונחיתות: "בעקבות ההתפתחויות הביטחוניות, שרת התחבורה הורתה למנהל רת"א לסגור את המרחב האווירי של מדינת ישראל לטיסות אזרחיות", נמסר ממשרד התחבורה. "ביטחון ובטיחות הנוסעים הם בראש סדר העדיפות".
הציבור מתבקש לא להגיע לנמלי התעופה עד הודעה חדשה. נוסעים הנמצאים בחו"ל מתבקשים להתעדכן באמצעי התקשורת ובאמצעות חברות התעופה על מועדי הטיסות כאשר המרחב האווירי יפתח מחדש. "אנו קוראים לנוסעים להתאזר בסבלנות לשמור על ערנות ולהישמע להוראות פיקוד העורף - ציבור נוסעים השוהים בחו"ל מתבקש להישמע להוראות והמלצות המל"ל.
"ברגע שהמצב הביטחוני יאפשר המרחב האווירי יפתח ותחודשנה הטיסות לישראל ומישראל, הודעה על כך תינתן 24 שעות לפני מועד חידוש הטיסות. משרד התחבורה נמצא בקשר שוטף עם כלל גורמי הביטחון ומבצע הערכות מצב שוטפות והציבור יעודכן בהתאם".
נכון לעכשיו כבר ניתן לראות שטיסות שהיו בדרכן לישראל הסתובבו באוויר, לרבות שתי טיסות של חברת וויז אייר, אחת מסופיה ואחת מלרנקה, שהסתובבו רגע לפני נחיתה בנתב"ג.
בתוך כך, חברת התעופה של אייר אינדיה הודיעה על ביטול הטיסות שלה לישראל החל מיום ראשון (1.3) ולמשך שבוע נכון לעכשיו. הביטולים מגיעים רגע אחרי שראש ממשלת המדינה, נרנדרה מודי, ביקר בארץ וזכה לקבלת פנים חמה.
גם ארקיע הודיעה: "לאור המצב הביטחוני, הנחיות פיקוד העורף וסגירת המרחב האווירי של ישראל, ארקיע נאלצת להפסיק את פעילות טיסותיה עד להודעה חדשה. החברה עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות ופועלת בהתאם להנחיות גורמי הביטחון. נעדכן את הציבור על כל שינוי".
