mako
פרסומת

במקום הקדוש: פעילות אקלים השליכו צבע על הסגרדה פמיליה בברצלונה - ונעצרו

שתי פעילות אקלים השחיתו את חזית כנסיית סגרדה פמיליה בברצלונה כששפכו עליה צבע אדום ושחור במהלך מחאה מתוקשרת. השתיים צעקו "צדק אקלימי" ונעצרו על ידי המשטרה דקות לאחר מכן. האירוע התרחש לאור יום באתר התיירות מהבולטים והמוכרים ביותר בספרד, לעיני עוברי אורח שתיעדו את המתרחש

דניאל ארזי
פורסם: | עודכן:
פעילות אקלים סגרדה פמיליה ברצלונה ספרד
צילום: getty images | JOSEP LAGO, לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

שתי פעילות אקלים מקבוצת Futuro Vegetal נעצרו ביום ראשון לאחר שהשליכו צבע אדום ושחור על חזית בזיליקת סגרדה פמיליה האייקונית של ברצלונה. זאת במחאה נגד מה שתיארו כחוסר המעש של ממשלת ספרד בנושא שינויי האקלים ושריפות היער ההרסניות האחרונות.

סרטונים ששיתפה הקבוצה ברשתות החברתיות מראים את הפעילות משליכות צבע על העמודים התחתונים של אתר המורשת העולמית של אונסק"ו תוך שהן צועקות "צדק אקלימי" לפני שהן נעצרות על ידי המשטרה ואנשי הביטחון.

מעשה הוונדליזם מתרחש על רקע עונת שריפות יער הרסנית במיוחד בספרד. על פי מערכת המידע האירופית לשריפות יער (EFFIS), השריפות גבו ארבעה הרוגים וכילו כ-3.5 מיליון דונם של אדמה בשבועיים האחרונים בלבד, מה שהופך את עונת השריפות הזו לאחת מהגרועות ביותר בהיסטוריה המתועדת של המדינה.

 

 



ארגון Futuro Vegetal נטל אחריות על המחאה, והאשים את הממשלה ב"שותפות" למשבר הסביבתי. הקבוצה ציטטה נתונים המייחסים כ-70 אחוז משריפות הבר בספרד לגידול בעלי חיים. משרד החקלאות הספרדי הודה בלחצים סביבתיים הקשורים לשיטות חקלאיות אך לא אישר את המספר המדויק. בהצהרה, ממשלת ספרד כינתה את השריפות "אחד האסונות הסביבתיים הגדולים ביותר" והודתה בקשר שלהן לשינויי האקלים, כשגל חום היסטורי ברחבי דרום אירופה פקד לא רק את ספרד אלא גם את יוון, פורטוגל, צרפת וטורקיה. מנהלת שירותי ההגנה האזרחית, וירג'יניה ברקונס, אמרה ביום שבת כי מצב החירום "מתקרב לסיומו", הודות לתנאי מזג אוויר משופרים ומאמצי כיבוי אש מתואמים.

פרסומת

הסגרדה פמיליה, שתוכננה על ידי האדריכל הקטלוני האגדי אנטוני גאודי, היא אחד מהאתרים המתוירים ביותר בספרד, והבזיליקה מושכת אליה כ-5 מיליון מבקרים מדי שנה. בניית הכנסייה שהחלה בשנת 1882, צפויה להסתיים בשנה הבאה, במקביל לציון 100 שנה למותו של גאודי.

 

 

הארגון Futuro Vegetal אירגן מספר הפגנות שנויות במחלוקת בשנים האחרונות כנגד סמלי עושר ומורשת תרבותית. בשנת 2022, חבריו הדביקו את עצמם למסגרות של ציוריו של הצייר גויה במוזיאון הפראדו במדריד. הקבוצה גם זרקה צבע על יאכטת-על באיביזה, שלפי הדיווחים שייכת ליורשת וולמארט, ננסי וולטון לורי, ועל אחוזה המקושרת לכוכב הכדורגל ליונל מסי. משטרת ספרד עצרה בעבר 22 מחברי הקבוצה, בהם שלושת מנהיגיה העיקריים. טקטיקות המחאה קשורות לפעולות דומות של פעילי אקלים ברחבי אירופה, כשהם מכוונים לרוב לאתרים ומוקדים בעלי עניין ציבורי ופרופיל גבוה. הרשויות טרם פרסמו את האישומים העומדים בפני שתי הפעילות שנעצרו ביום ראשון.