mako
פרסומת

מרתיח: תייר השחית אתר היסטורי חשוב באירופה

תייר הולנדי השחית את אחד מקירותיו של האתר ההיסטורי הקרולונאום שבסמוך לפומפיי. הוא עשה זאת עם טוש לא-מחיק, מה שהוביל לנזק משמעותי למבנה העתיק. כעת התייר שאותר על ידי המשטרה ניצב בפני אפשרות של קנס אדיר של 160 אלף שקלים ואפילו תקופה מסוימת של מאסר באיטליה

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם:
הרקולנאום איטליה
צילום: Francesca Sciarra, shutterstock
הקישור הועתק

תייר הולנדי נעצר והואשם בוונדליזם לאחר שנתפס חותם את שמו בבניין רומי עתיק ליד פומפיי. בן ה-27 האלמוני נעצר לאחר שהצוות גילה גרפיטי על קיר ציורי בווילה רומית עתיקה בהרקולנאום ביום שני. המשטרה אמרה מאוחר יותר כי הגרפיטי, שנעשה בטוש לא-מחיק שחור, תואם את חתימתו של התייר ההולנדי.

התקרית התרחשה ביום ראשון באתר המורשת העולמית של אונסק"ו, הרקולנאום (Herculaneum), עיירת חוף רומית עתיקה ליד נאפולי, שנקברה גם היא לצד שכנתה המפורסמת יותר פומפיי בהתפרצות הר וזוב בשנת 79 לספירה. התייר עומד כעת בפני אישומים של נזק והשחתה של יצירות אומנותיות, כשתגובה למקרה שר התרבות האיטלקי ג'נארו סנג'וליאנו אמר: "כל נזק פוגע במורשת שלנו, ביופי שלנו ובזהות שלנו ולכן יש להעניש אותו בחומרה המירבית".

בשנים האחרונות נאבקות הרשויות באיטליה במבקרים שפוגעים באתרי המורשת התרבותית במדינה. בשנת 2023, מדריך כושר בולגרי בן 27 המתגורר בבריטניה, נתפס על ידי המשטרה האיטלקית לאחר שנתפס חוצב את שמו ואת שם ארוסתו בקירות הקולוסיאום ברומא. לאחר שנודע לו שהוא עומד בפני קנס של 15 אלף אירו (כ-60 אלף שקלים) או עונש מאסר של חמש שנים, האיש כתב מכתב התנצלות מוזר לרשויות האיטלקיות שבו טען שלא ידע שהקולוסיאום הוא מבנה עתיק.

חורבות הרקולנאום איטליה
מהאתרים החשובים באיטליה. הרקולונאום | צילום: WitR, shutterstock
פרסומת

שר התרבות סנג'וליאנו הגיב פעם נוספת לתקרית, לאחר שצילומי הוונדליזם בקולוסיאום הפכו לוויראליים, וכינה את המקרה "חמור מאוד, לא ראוי וסימן לאכזריות כשתייר משחית את אחד המקומות המפורסמים בעולם, הקולוסיאום, כדי לחרוט עליו את שם ארוסתו".

בתגובה לוונדליזם שהחל להתפשט במדינה, איטליה הציגה השנה חוק חדש שיטיל קנסות של עד 40,000 אירו (כ-160 אלף שקלים) על מי שיימצא אשמם בהשחתת אתרי מורשת.