mako
פרסומת

אין תורים באטרקציות המובילות ומלונות היוקרה בתעריפים נמוכים: כך נראית דובאי אחרי המלחמה

אחרי שבועות של מתיחות ביטחונית וירי של טילים מאיראן, בדובאי כבר חזרו לשגרה מלאה ומציגים תמונת מצב רגועה ויציבה לכל מי שיגיע אליה עכשיו. "בגלל הירידה הזמנית בכמויות התיירים שמגיעים יש עשרות אחוזי הנחה על דירות נופש ומלונות יוקרתיים"

אסף וקנין
פורסם: | עודכן:
דובאי נמל התעופה
צילום: Patryk Kosmider, shutterstock
הקישור הועתק

אחרי שבועות לא פשוטים שבהם התושבים והתיירים באיחוד האמירויות היו תחת אש טילים וכטב"מים ששוגרו מאיראן, נראה כי ביעד האהוב על הישראלים מתחילים לחזור לשגרה מלאה ביום שאחרי המלחמה.

נכון לשלב זה, שדה התעופה בדובאי, העמוס ביותר בעולם, פועל כסדרו. במקביל, חברת התעופה איתיחאד, הודיעה שתחזור לטוס לישראל כבר ביום חמישי הקרוב ותפעיל שתי טיסות יומיות לתל אביב. אל על צפויה להשיב את הטיסות לדובאי בתחילת חודש מאי.

"חשוב לעשות סדר ולהבהיר שלמרות סרטוני ה-AI המוגזמים שהופצו ברשתות וניסו לצייר תמונה של מלחמה, כרגע המציאות כאן רגועה מאוד", נמסר מטעם נציגי חברת "טיק דובאי" שנמצאים בשטח. "נכון, היו יירוטים ושיגורים, אבל המקומיים המשיכו בפעילות שלהם כרגיל גם בשיא הלחימה. העדות הכי טובה לכך היא הישראלים שחיים ועובדים כאן, רבים מהם בחרו להביא את המשפחות שלהם מהארץ דווקא לדובאי במהלך התקופה הזאת מתוך אמון במערכות ההגנה והביטחון של האמירויות".

תיעודים מהפיצוצים האיראניים בדובאי
תיעודים מהפיצוצים האיראניים בדובאי | צילום: לפי חוק 27א׳ לזכויות יוצרים

בשל הירידה הזמנית והמשמעותית בכמויות התיירים שמגיעים לאזור, ניתן למצוא מחירים זולים משמעותית בבתי המלון ובמתחמי הדירות ברחבי דובאי, כולל היוקרתיים. לדברי צוות "טיק דובאי", דירת ארבעה חדרים מפוארת מול הבורג' חליפה והמזרקות, שבדרך כלל עולה כ-6,000 דירהם ללילה, מוצעת עכשיו להזמנות ב-600 דירהם בלבד, ויש מגוון דירות נופש ומלונות שמציעים כ-80 אחוזים הנחה לעומת המחיר הרגיל בחודש אפריל שנחשב נוח במיוחד מבחינת מזג האוויר.

בנוסף, בימים הקרובים צפוי להיפתח הכפר הגלובלי שמושך אליו המוני תיירים מכל העולם, והפתיחה החגיגית מסמלת את החזרה לשגרה מלאה ותוססת בעיר. בנוסף, הקניונים פועלים כסדרם, וכך גם אטרקציות נוספות ומרכזיות כמו גן הפרחים, תצפית אי הדקלים, הבורג' חליפה ועוד. לדברי צוות "טיק דובאי", בשל מיעוט ומבקרים ולא רק מסיבות ביטחוניות, ישנם כמה אתרים שנותרו סגורים, וביניהם הגלגל הענק, פארק ריאל מדריד, פארק המים, ומתחם ריאל מדריד.

פרסומת

"בשורה התחתונה, מי שינצל את התקופה הקרובה להגיע לדובאי יקבל חוויית VIP עם השירות המטורף שיודעים לתת רק באמירויות. העיר והקניונים יחסית ריקים מתיירים זרים, כך שאין תורים באטרקציות המרכזיות והיחס לתייר הישראלי נשאר חם ומכבד כתמיד".