עם משוריינים ומסוקים: בצרפת מתכוננים ליום נוסף של מהומות
אחרי האלימות הקשה והכאוס ברחובות צרפת, במדינה נערכים ליום נוסף של מהומות, כש-70 אלף שוטרים יהיו פרוסים ברחבי המדינה: "אנחנו לא מדברים על הפגנה שלווה". רשתות האופנה הגדלות בשאנז אליזה נערכות גם הן להפגנות, והתיעודים שיוצאים מפריז חריגים במיוחד. קריאות להפגנות נשמעו גם באיטליה, ספרד, אוסטריה ואלבניה


אחרי תמונות הכאוס מרחובות צרפת בשבוע שעבר, המדינה האירופית מתכוננות ליום נוסף של מהומות, שצפוי להתקיים היום (שבת). גל המחאות האלימות והעימותים הקשים הובילו להחלטה חריגה במדינה, כשברחבי צרפת ייפרסו כ-70 אלף שוטרים בניסיון למנוע את התפרצויות הזעם והאלימות הקשה שלא נראתה כבר שנים.
שר הפנים הצרפתי, לורן נונייז, הבטיח כי גם יחידות עילית, שמשמשות בדרך כלל למבצעי לוחמה בטרור וחילוץ בני ערובה, יהיו נוכחות בשטח, לצד משוריינים, פרשים, מסוקים ורחפנים. נונייז טען כי ברשתות החברתיות הופיעו קריאות לאלימות מצד קבוצות המזוהות עם השמאל הקיצוני, ואמר: "אנחנו לא מדברים על הפגנה שלווה וידידותית, אנחנו ערוכים לגלות נחישות, ולא נגלה סובלנות כלפי מתפרעים, בוזזים וכל מי שנוקט אלימות".
בינתיים, בפריז מתכוננים בחשש למהומות שצפויות להתקיים היום, כששדרת השאנז אליזה, שנחשבת לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם העיר, נראית שונה בתכלית ממה שזכינו להכיר. אחרי התיעודים החריגים משבוע שעבר, שבהם נראים מפגינים בוזזים חנויות, העסקים במקום החלו להתמגן. על פי תיעודים שפורסמו על ידי תושבים ברשתות החברתיות, מסעדות וסניפים של רשתות האופנה הגדולות בעולם החלו בכיסוי חלונות הראווה בגדרות ובלוחות עץ, כדי לנסות ולמנוע מבוזזים להיכנס פנימה.
בעיריית פריז לא לוקחים סיכונים והחליטו שגם המוזיאונים המוכרים והמפורסמים בעולם, וביניהם הלובר, יישארו סגורים לכניסת קהל בעקבות החשש למהומות.
בתוך כך, היום צפויות הפגנות במדינות נוספות באירופה ובהן איטליה, אוסטריה, ספרד, פורטוגל, אירלנד ואלבניה. המחאות בצרפת צפויות להתקיים בכמה מוקדים, אם כי במספר ערים אסור על הפגנות, או הרשויות אילצו לשנות את מסלוליהן המתוכננים כדי להגן על חנויות ומבני ציבור.
כזכור, האירועים הקשים, שהחלו ב-17 באוקטובר וכוללים עימותים חריפים, מעשי ביזה והפרות סדר נרחבות, צפויות להגיע לשיאים חדשים לקראת ימי המחאה המרכזיים המתוכננים להיום ול-5 בנובמבר. על רקע זה, קורא המשרד לציבור הישראלי לנקוט משנה זהירות ולגלות ערנות מוגברת.


במסגרת ההנחיות המעודכנות, משרד החוץ ממליץ להימנע באופן מוחלט מהגעה למוקדי הפגנות, מחאות, התקהלויות גדולות ואזורי עימות, גם כאשר מדובר במחאות שנראות שקטות למראית עין, בשל הסכנה להסלמה פתאומית. אזרחים שנקלעים לאזור סוער מתבקשים להתרחק מהמקום באופן מיידי ובטוח, ולוותר על כל ניסיון לצפות באירועים או לתעד אותם. כמו כן, מומלץ להיערך לשיבושים קשים בתחבורה הציבורית, לחסימות כבישים ולשינויים בהסדרי התנועה, תוך בדיקה מוקדמת של מצב הדרכים בטרם יציאה לדרך. משרד החוץ מזכיר כי באזורים מסוימים הוטל עוצר לילי לצד הגבלות תנועה נרחבות, וממליץ להתעדכן באופן שוטף באמצעי התקשורת המקומיים ובהודעות כוחות הביטחון הצרפתיים.
על רקע האזהרה של משרד החוץ, אזהרת המסע של המטה לביטחון לאומי (מל"ל) לגבי צרפת נותרה כפי שהייתה ברמה 2. מדובר ברמת איום רציפה שנמצאת בתוקף מאז תחילת המלחמה, בשל העלייה הכללית בגילויי עוינות ואנטישמיות ברחבי העולם, ואין מדובר בהנחיה חדשה או מעודכנת מטעם המל"ל.