כמובן שגם אנחנו טסנו לחו"ל בשיא עונת החגים, ועוד ביום חמישי, שזה היום הכי עמוס בתקופה הכי עומסה. בגלל התורים הארוכים שחיכו לנו והעובדה שהטיסה הייתה עם שני ילדים קטנטנים, החלטנו לעשות אותה דרך טרמינל פתאל. וזה עבד.

למי שלא מכיר את המתחם היוקרתי שנפתח באפריל 2019 ונמצא בצמוד לטרמינל 1, מדובר בטרמינל של ממש, בו יקבלו את פניכם דייל או דיילת, והם אלה שיעשו עבורכם את כל ההליך: התשאול והבידוק הביטחוניים, שליחת המזוודות, הצ'ק אין לטיסה, ובסוף אפילו ייקחו אתכם עם הרכב עד לפתח המטוס.

טרמינל פתאל (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

לא מדובר בהמצאה ישראלית כמובן, ובכל שדה תעופה גדול בעולם יש את הפתרון היוקרתי למי שמחפש לעשות צ'ק אין נוח וללא תורים לטיסה שלו. בישראל, הטרמינל נחת כאמור באמצע 2019, ושנה אחרי הגיעה הקורונה. בקיץ האחרון, כשהתורים בנמל הפכו לבלתי נסבלים ומזוודות הלכו לאיבוד בכמויות גדולות, המוצר הפך למבוקש מתמיד. לשם ההבנה, כשהטרמינל מלא לגמרי, יש בו מקסימום 80 אנשים.

מדובר בשירות לא זול, בכלל. נוסע ראשון ישלם 470 דולר (כ-1,666 שקלים) על הליווי האישי, ואז המחיר מתחיל קצת לרדת: 380 דולר לנוסע שני, 290 דולר לנוסע שלישי ורביעי, 260 דולר לנוסע חמישי ומעלה. יש גם חדרי שינה ב-135 דולר לאדם לשלוש שעות. יחד עם זאת, חשוב לציין שהמחירים של הטרמינלים הזהים מסביב לעולם לא שונים ואף יקרים יותר.

טרמינל פתאל (צילום: יחסי ציבור)
החלל המרכזי בטרמינל | צילום: יחסי ציבור
טרמינל פתאל (צילום: יחסי ציבור)
מי שצריך יכול לקחת גם חדר פרטי | צילום: יחסי ציבור

טרמינל פתאל (צילום: יחסי ציבור)
ויש גם מקום לשים בו את הראש בתשלום נוסף | צילום: יחסי ציבור

בשורה התחתונה: האם השירות שווה את המחיר?

התשובה היא - בהחלט כן. לפני שהגענו לטיסה שלנו, הכל היה נשמע טוב מדי, במיוחד במחוזות הישראליים, בהם דברים נוטים לא לעבוד, או לעבוד בצורה חלקית. אך לא כך היה. כשנכנסנו לטרמינל, שעתיים בלבד לפני ההמראה בתקופה הכי עמוסה, מיד קיבלה את פנינו מישהי שלקחה מאתנו את המזוודות והדרכונים. מאותו הרגע ועד שיצאנו לכיוון הטיסה, באמת לא עשינו דבר מלבד לשבת, לאכול ולקבל קפה (ושוקו לילדה).

סביבנו היו אנשי עסקים שרצו לטוס בצורה נוחה ומהירה וידם משגת, לצד משפחות עם ילדים קטנים כמונו, שידם פחות משגת, אך הבינו ששווה להשקיע כדי להתחיל את החופשה בצורה טובה, ובעיקר מבלי לעמוד שעות בשלל תורים שונים.

בזמן שבילינו בטרמינל, מלבד לענות על שאלות של 'האם ארזתם לבד' או 'איך אתם רוצים את הקפה שלכם', בעיקר אכלנו. תמצאו כאן פירות, ירקות, כריכים בשלל מילויים, מעדנים, מאפים בריאים יותר או פחות וכל מיני שוקולדים בכל מיני צורות (בעלי הילדים שימו לב).

טרמינל פתאל (צילום: אילן ארנון)
גם הבופה מפנק | צילום: אילן ארנון

למתקדמים, יש כאן גם חדרי ישיבות, מקלחות, ערוצי טלוויזיה מחו"ל למי שחייב לדעת מה קרה עם המניות שלו, ואפילו חדרי שינה ליחיד למי שיש זמן ורצון לצבור כוחות (135 דולר ל-3 שעות).

לצד כל אלה, הרגע הכי מרגש בטיסה שהתחילה דרך הטרמינל הפרטי, הוא זה שבו קוראים לך שכזמן ההמראה מתקרב. עושים שיקוף לציוד שעולה למטוס, מי שרוצה שופינג יכול לקנות לעצמו כמה דברים בדיוטי הקטנטן שנמצא במקום, ועולים לרכב שלוקח אתכם עד למרגלות השרוול. במקרה שלנו לא היה שרוול, אז הנהג עצר בסמוך לגייט, עשה עבורנו את הכרטוס, והמשכנו בנסיעה ברחבי השדה עד שנעצרנו למרגלות המדרגות שלקחו אותנו לטיסה אל עבר החופשה. התחלה טובה, אין ספק. מעניין אם בת ה-3 שנים ובן ה-3 חודשים שלנו ידעו להעריך את מה שקרה באותו הבוקר.

הבעיה הכי גדול של טרמינל פתאל, והשאלה שעלתה לאחר החוויה שלנו במקום – נוכל לחזור אחורה?

טרמינל פתאל, נתב"ג. לפרטים והזמנות: 03-7790900 או באתר