חדר סיגרים מפואר, שישה חדרים אירוח פרטיים כולל שירות דיילים, שלוש סוויטות פרטיות, מרכז עסקים, חדרי ישיבות וחדרי שינה מפוארים עם מקלחות צמודות, זה מה שמחכה לכם בטרמינל החדש של פתאל שנחנך היום בסמוך לטרמינל 1 בנתב"ג. 

וזה לא הכל - יש כאן גם מטבחון, מסכי טלוויזיה גדולים, אירועי קוקטיילים, טרקלין עם ארוחות עשירות ומגוונות ויחס של וי.אי.פי, חדרי מנוחה, לימוזינה שתאסוף אתכם מהמטוס ועד לטרקלין כולל בידוק ביטחוני ללא עיכובים.

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש

הטרמינל החדש, שיכנס לשימוש הציבור בקרוב, מיועד בעיקר לאנשי עסקים ובכירים מהארץ והעולם שינחתו בנמל התעופה בן גוריון במטוסים פרטיים או במחלקות הראשונות וירצו לבלות כמה שעות בטרקלין פרטי. "הטרמינל  הזה יהיה השער למדינת ישראל לאורחים חשובים", אמר היום דוד פתאל , מנכ"ל ומייסד רשת בתי המלונות 'פתאל'. "הם ייהנו פה ממגוון שירותים. החלטנו לעשות את הטרקלין הטוב ביותר".

טרקלין פתאל (צילום:  שמעון איפרגן)
אפשר לנוח או לעבוד | צילום: שמעון איפרגן

טרקלין פתאל (צילום:  שמעון איפרגן)
הבופה | צילום: שמעון איפרגן

18 מיליון שקל השקיעה רשת פתאל בטרמינל החדש (TRMINAL FATAL) שבו זכתה במסגרת הליך מכרז של רשות שדות התעופה לעשר שנים. הוא משתרע על פני 1,300 מ"ר והוא עוצב ותוכנן בצורה כזו שתהיה לו גישה לשטח האווירי של נתב"ג ולשטח הקרקעי הצמוד לטרמינל. במקום יהיו שתי חנויות דיוטי פרי בוטיק  של ה.שטרן וגי'יימס ריצ'רדסון.

וכמה זה יעלה?

ההחלטה של רשת פתאל להיכנס לתחום החדשני הזה בישראל, באה בעקבות לימוד מעמיק של התחום במדינות שונות בעולם ולאחר שהגיעו למסקנה שיש ביקוש גדול לזה גם בישראל.

הטרמינל אמור לשרת בין השאר אורחים חשובים  ורשמיים של משרדי ממשלה, אנשי עסקים ומנהלים בכירים הנוחתים בישראל במטוסים פרטיים, משלחות בינלאומיות אשר מבקשים לשדרג את חווית היציאה והכניסה שלהם לארץ כפי שמקובל בטרמינלים דומים ברחבי העולם. ברשת מעריכים שבשנה הקרובה יעברו במקום בין 45 ל-55 אלף נוסעים ושהמספרים רק ילכו ויגדלו עם השנים.

טרקלין פתאל (צילום:  שמעון איפרגן)
שני שיפרמן, מנהלת הטרמיל, ודוד פתאל, מייסד רשת המלונות, באירוע ההשקה היום | צילום: שמעון איפרגן
טרקלין פתאל (צילום:  שמעון איפרגן)
גם הצ'ק אין כלול | צילום: שמעון איפרגן

טרקלין פתאל (צילום:  שמעון איפרגן)
צילום: שמעון איפרגן

"עבורי זו סגירת מעגל. התחלתי לעבוד כדיילת בגיל 21 בטרקלין 'מצדה' וזה מרגש אותי לפתוח מקום כזה מדהים", ציינה שני שיפרמן, מנהלת הטרמינל, בהתרגשות. "הביקוש לשירותים האלה בעולם רק הולכים וגדלים וגם בישראל זיהינו את זה".

המחיר עבור שימוש בחדר האירוח בטרמינל פתאל יעלה 485 דולר לאדם הראשון, לאדם השני והלאה 340 דולר למשך זמן של שעתיים. לשם השוואה מחיר עבור אירוח בסוויטה פרטית  בשדה התעופה בלוס אנג'לס (LAX),  לרבות מעבר בטרמינל פרטי, הוא 4,000 דולר לשלושה אנשים ועד ארבע שעות. בשדה התעופה הית'רו בלונדון  יעלה לכם 3,500 דולר עד שלוש שעות, ובשדה התעופה JFK בניו יורק ובאבו דאבי מחיר שכירת סוויטה פרטית הוא 1,500 דולר לאדם הראשון ועוד 750 דולר לאדם השני למשך שלוש שעות.

נוסע שירצה לעשות שימוש רק בשירותי הטרמינל הפרטי של פתאל ישלם 395 דולר לאדם הראשון ו-265 דולר לאדם השני. "מטרתנו היא שכל נוסע המגיע לפתח הטרמינל ייכנס לארץ או יצא עם חיוך רחב", סיכמה שיפרמן.