מניקור  (צילום: jupiter images)
מפגש העמק. הגבעה שבין האגודל לאצבע המורה - רואים? | צילום: jupiter images

הרפואה הסינית מזהה אנרגיה בגוף האדם אותה היא מכנה "צ'י". חסימתה של האנרגיה הזו מייצרת חולי, וזרימה חופשית שלה מובילה לבריאות ואריכות ימים. הסינים סימנו על גוף האדם מאות נקודות לחיצה לדיקור האחראיות לחסימה אנרגטית אפשרית. טיפול בנקודות הללו הוא טיפול רפואי של ממש.

אולם לא צריך ללכת לרופא סיני כדי לקבל טיפול. ישנן מספר נקודות מיוחדות שאנו יכולים ללחוץ עליהן או לעסות אותן כדי לשפר את הרגשתנו. זה פשוט וזה בריא, אבל חשוב לזכור שלא מדובר בתחליף לאבחון וטיפול מקצועיים.

אחת הנקודות הללו מכונה "מפגש העמק" והיא נמצאת על כל אחת מכפות ידינו. אם נצמיד את האגודל אל האצבע המורה, נבחין בגבעה קטנה הנוצרת ביניהן. נרפה את היד ונעסה את האזור. האם אתם חשים את הגוש הרגיש הנמצא שם? זו הנקודה. כשכל האצבעות פרושות נדמים בסיס האגודל והאצבע המורה לשני רכסי הרים הנפגשים בנקודה זו ולכן שמה, 'מפגש העמק'.

יש לעסות נקודה זו, כמו כל נקודת לחיצה אחרת בגוף, באופן עדין אך אפקטיבי למשך לא יותר מדקה. התחושה אמורה להיות סוג של כאב נעים. ניתן לחזור על התהליך מספר פעמים ביום.

עיסוי "מפגש העמק" יכול לסייע במספר בעיות:

1. מתח כללי - ככל שהגוש גדול ורגיש יותר בנקודה זו, סימן שאתם יותר מתוחים ולחוצים. נסו לרכך במתינות את הנוקשות המכאיבה, ותוך זמן קצר גם אתם תתחילו להיות רגועים יותר.
2. כאב ראש - הנקודה יעילה מאוד לכאב ראש באזור הפנים והמצח, אך פחות לאזור הרקות, הקודקוד והעורף.
3. כאב שיניים.
4. טיקים בעפעף.

שימו לב: עיסוי הנקודה אינו מומלץ עבור נשים בהריון.

אולי תפנקו את עצמכם בעיסוי שמנוני ומלטף שיעשה לכם ריח מתוק?

סדנת יוגה: העירו את האיברים הפנימיים עם תרגיל קל. יש גם תרגיל קשה - אמיצים?