אישה ג'ינג'ית מקנחת את האף (צילום: גיגי, istockphoto)
תגידי, סירופ בצל שום ודבש כבר ניסית? | צילום: גיגי, istockphoto

הוא קולני, מטלטל, מפריע לישון ומגרד בגרון. השיעול המעצבן שבוקע ממעמקי הגרון איך שמגיע החורף מקפיץ את הסביבה בבהלה וגורם לאנשים להתרחק מכם כאילו הייתם נגועים בשחפת. אז מה עושים? שלושה מומחים משלוש שיטות טיפול טבעיות מציעים לכם פתרונות יעילים ומקוריים שכוללים שמן ריוונסארה, קורנית, אזוב מצוי ומרק סויה עם בצל וג'ינג'ר. נשמע מפחיד? זה כלום לעומת הנביחות שייצאו מכם אם לא תקשיבו.

טיפול בצמחי מרפא: בצל, ליקריץ ומרווה

שרית חבר-חן ממליצה: סירופ בצל להקלה על השיעול

הטיפול בשיעול תלוי בסוג שלו: שיעול שמלווה בהוצאת ליחה לא מומלץ לעצור כי מטרתו היא לנקות את מערכת הנשימה מהפסולת שהצטברה בה ולפתוח את מעברי האוויר. במקרה כזה הטיפול צריך להתמקד בחיזוק מערכת החיסון עם צמחים כמו אכיניצאה, שום ובצל וכן עזרה בכיוח עם צמחים כמו שוש קירח (ליקוריץ), בת קורנית (טימוס), אזוב מצוי ומרווה. צמחים אלו עוזרים בהמסת הליחה, כך שיהיה לה קל יותר לצאת.

כדי להיפטר משיעול יבש שפעמים רבות מתעקש ונשאר זמן רב אחרי מחלה, ניתן להשתמש בצמחים מרגיעי שיעול כמו "טיון השמש", ובחליטות של אזוב מצוי, שוש קירח ובצל. בנוסף, אפשר לעשות אינהלציות: להרתיח מים בסיר יחד עם הצמחים, לקרב את הראש לסיר, לכסות במגבת ולשאוף. 

שתיית תה מבצל ושום אינו פופולרי כל כך ולכן מומלץ להכין סירופ: לחתוך את הבצל והשום לרבעים, לכסות אותם בדבש, להשאיר במהלך הלילה ולמחרת בבוקר מתקבל סירופ. את הסירופ ניתן להכניס למקרר ולקחת ממנו כף כל כמה שעות במשך כמה ימים, עד להקלה.

הרפואה היפנית: חליטת עלי שסק

גיא אהרונסון שולף: חליטת עלי שסק ומרק סויה וג'ינג'ר

שורשי ג'ינג'ר (צילום: עודד קרני)
היפנים ממליצים: ג'ינג'ר, ולא רק ליד הסושי | צילום: עודד קרני

עלי השסק (לנוחותכם, בסינית: pi pa ye) טובים מאד להקלה על שיעול, ליחה בריאות ותחושת בעירה ושריפה בקנה הנשימה. גשו לעץ השסק הקרוב למקום מגוריכם וקטפו כמה עלים צעירים ורעננים. הרתיחו אותם במים למשך כמה דקות והניחו לחליטה להתקרר. את החליטה הקפידו לשתות לאורך כל היום ותרגישו הקלה משמעותית.

פורמולה עתיקה נגד הצטננות מציעה לשלב בין סויה לבצל ירוק. מרק מיסו עם בצל ירוק הוא מתכון סיני ויפני עתיק יומין שמסייע לשיעול בשלב הראשוני של ההצטננות. למרק זה ניתן להוסיף חתיכות ג'ינג'ר ובכך להגביר את האפקט המוצלח.

רפואה סינית: צ'פחה ידידותית

ד"ר מימון מציע: טימין, לימון ומכות קטנות בעצם

טימין, תבלין צמחי שנפוץ באזורנו, עשוי לעזור במספר סוגי שיעול. חולטים כמה עלי טימין או ממלאים כף בעלים, מניחים בכוס עם מים רותחים ושותים חם, לא רותח. ניתן לקנות טימין גם בטיפות – הרוקח או מנהל חנות הטבע ייעץ לכם בנושא הכמויות.

כף דבש מומסת בכוס מים חמים עם לימון יכולה מאוד לעזור - הלימון מחטא במידה ויש דלקת תקל מיידית על שיעול יבש.בלוטת ה"תימוס" נמצאת ממש מתחת לעצם החזה, והנחת משהו חם עליה - כמו כרית כוסמת המחוממת במיקרו או בקבוק חם - משחררת ליחה ועוזרת לשיעול לצאת מהגוף. אפשר גם לעסות את העצם ואף להכות אותה מכות קטנות. תתפלאו, זה מחזק את המערכת החיסונית.

גם עלי אקליפטוס טובים להוצאת ליחה: לגימת תה שנחלט מהעלים עצמם, או טפטוף כמה טיפות של שמן אתרי מאקליפטוס (או שמן מנטה) על מכשיר אדים - שמומלץ שיהיה בכל בית גם אם הילדים כבר בצבא - מאד יקל על הסינוסים ועל השיעול.

יש לכם טיפים משלכם? שתפו אותנו

למשולש הקודם: הכן גופך לחורף
>> לכל המשולשים במדור