mako
פרסומת

בורקיטס מבצק פריך מלוח במילוי תירס וגבינות

כל מה שצריך זה בצק פריך וגרגירי תירס, ואתם כבר בחצי הדרך. תסמכו עלינו, אתם לא תצליחו להפסיק לאכול את זה

חגיגת שבועות עם מעדנות
צילום: שרית נובק Misspetel
הקישור הועתק

המצרכים:
בצק פריך מלוח, "מעדנות"
200 גרם גרגירי תירס "סנפרוסט"
100 גרם בולגרית מפוררת  
150 גרם פתיתי מוצרלה
1 ביצה
מלח ופלפל
1 חלמון מדולל בכפית מים

חגיגת שבועות עם מעדנות
צילום: שרית נובק Misspetel

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים.
  3. פותחים את הבצק ומרדדים.
  4. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  5. עורמים כף מהמלית במרכז הבצק.
  6. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון מדולל ומהדקים את הקצוות.
  7. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מברישים את כיסוני הבצק מלמעלה בחלמון מדולל.
  9. חותכים חריץ עם סכין מלמעלה, לשחרור אדים באפייה.
  10. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.