פילה אמנון טרי בתבשיל לימוני של מנגולד וגרגירי חומוס
מחפשים מתכון חגיגי לדגים בערב פסח, אבל כזה שלא יגרום לכם להתעייף עוד בטרם ישבתם לשולחן? הגעתם למקום הנכון. פילה אמנון בתבשיל מנגולד וחומוס של הטבחית והמתכונאית נטע לויה - מנה קלה בטירוף להכנה, אבל חגיגית במיוחד לליל הסדר. ממליצים להכין כמות מראש, כי זה הולך להיטרף

"פסח מתקרב ואיתו התכנונים לארוחת החג! איזה כיף", אומרת נטע לויה - טבחית, קונדיטורית, מתכונאית וצלמת אוכל. "קבלו מתכון מושלם של פילה אמנון טרי בתבשיל לימוני של מנגולד וגרגירי חומוס. מצד אחד תבשיל חגיגי ומצד שני קליל בטירוף להכנה".
"היתרון בשימוש בדג אמנון ישראלי טרי הוא שהוא לא כבד כמו בשר, אבל עדיין בשרני, משביע וכמובן טעים כל כך", מוסיפה נטע, "לצערנו, בעקבות אסון הנפט שקרה לאחרונה, הפסיקו את שיווק דגי הים, אבל זה לא אומר שלא יהיו לנו דגים בארוחת החג! אמנון הוא דג בריכה ולכן אין לנו שום בעיה להשתמש בו".
המתכון המלא של נטע
מצרכים:
8 פילטים של דג אמנון
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
צרור עלי מנגולד פרוסים (6-7 עלים גדולים)
צרור קטן של כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 ליטר מים רותחים
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
2. מטגנים את הבצל, במשך 4-5 דקות עד שמתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את השום, המנגולד, וחצי מכמות הכוסברה. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הכורכום וגרגירי החומוס ומטגנים דקה נוספת.
5. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
6. מתבלים במלח ופלפל.
7. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
8. מוסיפים את דגי האמנון לתבשיל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות נוספות.
באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: