תמר ישראלי ממולא בבשר שוק טלה רך
נגה וקרט מביאה את הרמה הקולינרית לשיא – עם מנה עשירה, עמוקה ומלאת ניחוחות חורף
מתמודדת מאסטר שף נגה וקרט, מעלה את הרמה הקולינרית לשיא ומציגה מנה עשירה, עמוקה ומלאת ניחוחות חורף. קבלו מתכון לתמר ישראלי ממולא בבשר שוק טלה רך, בחגיגה של טעמים מתוקים-מעושנים-עוצמתיים בביס אחד.
חומרים לשוק הטלה:
1.5–2 ק”ג שוק טלה עם עצם
ראש שום שלם
רוזמרין, טימין, עלי מרווה
מקל קינמון
2 תפוזים (למיץ וגרידה)
מלח, פלפל, שמן זית
יין אדום
בצלי שאלוט
למנה עצמה:
תמרי מג’הול גדולים
בצלי שאלוט
שום פנינה/שום רגיל
עשבי תיבול שבושלו עם הטלה
רוטב מצומצם מהטלה
יין אדום
ציר ירקות שורש (סלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל, עלי דפנה, פלפל שחור)
בשר הטלה המפורק מהבישול
נענע, פטרוזיליה וכוסברה טריים קצוצים.
אופן ההכנה:
- בישול שוק הטלה - צורבים את שוק הטלה בסיר עם שמן זית, שום, בצלי שאלוט, עשבי תיבול, מקל קינמון ויין אדום. מוסיפים מיץ וגרידת תפוזים, מתבלים במלח ופלפל, יוצקים ציר ירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
- פירוק ובישול נוסף - מפרקים את הבשר מהעצם, מסננים את הנוזלים ומצמצמים לרוטב עשיר. מחזירים את הבשר לרוטב ומבשלים יחד לספיגת טעמים.
- מילוי התמרים - פותחים את תמרי המג’הול, ממלאים בבשר הטלה, סוגרים בעדינות.
- צמצום סופי - מחממים קלות את התמרים הממולאים במחבת עם מעט מהרוטב המצומצם, שאלוט ועשבי תיבול.
️ הגשה:
מניחים את התמרים על צלחת, מזלפים מעל מהרוטב, ומקשטים בירוקים טריים.
שיהיה בתיאבון!