mako
פרסומת

הכי קלאסי שיש: בלוויני השיקו מהדורות חדשות במסעדה החדשה והמדוברת ביפו

מותג הוויסקי בלוויני השיק שלוש מהדורות חדשות במסעדת "פאלט" החדשה ביפו - עם תפריט ייחודי, סיפור מרגש וערב אחד שהרגיש כמו מפגש בין מסורת מוקפדת לחוויה קולינרית מדויקת. זה היה ערב של טעמים, אנשים יפים ואווירה שגרמה לכולם להרגיש לרגע בפריז

זוהר צלח
זוהר צלח
makoGWS
פורסם:
האירוע של בלוויני במסעדת פאלט
האירוע של בלוויני במסעדת פאלט | צילום: neo media
הקישור הועתק

השקה של מהדורות וויסקי מבית המותג בלוויני היא תמיד אירוע עם ניחוח של מסורת, הקפדה ואלגנטיות - אבל הפעם נדמה שכל אלה פגשו את השידוך המושלם שלהם. בלב יפו, בביסטרו פאלט – הגרסה העדכנית לביסטרו הצרפתי האמיתי, שצפוי להיפתח בקרוב במלון בזאר – התקיימה השקה חגיגית לשלושה ביטויים של בלוויני.

התוצאה הייתה ערב מדויק, מוקפד ובעיקר כזה שגרם לאורחים להבין לעומק את מהות המותג והחוויה שמגיעה איתו. הדיוק הזה – מהשעורה ועד הבקבוק – מורגש בכל טעימה. לא הרחק מהמזקקה של בלוויני שוכנת גם מזקקת גלנפידיך, שנמצאת בבעלות אותה משפחה – משפחת גרנט – מה שהופך את העיירה דאפטאון למעוז הסינגל מאלט הסקוטי.

כמיטב המסורת של בלוויני, גם הערב הזה לא עסק רק בטעם – אלא בסיפור שמאחוריו. שלוש המהדורות שהושקו כעת בישראל הוגשו לצד תפריט טעימות שהורכב במיוחד לערב הזה, והמחיש את הפילוסופיה של המותג: שכבות של טעמים, עומק, ואסתטיקה שהיא תוצר של עבודה איטית, מדויקת ואישית.

האירוע של בלוויני במסעדת פאלט
האירוע של בלוויני במסעדת פאלט | צילום: neo media

כל אחד מהביטויים שהושקו היה עולם בפני עצמו. בלוויני 16 פרנץ' אוק, שהתיישן בחביות פינו דה שראן צרפתיות, הציג פרופיל רענן ואלגנטי עם מתיקות מאופקת, פריחה אביבית ורמזים הדריים, לצד טעמים אגוזיים עמוקים ועשירים – חיבור נוסף בין סקוטלנד לצרפת ובין קלאסיקה של וויסקי לקלאסיקה קולינרית.

בלוויני 21 פורטווד הביא איתו עושר קטיפתי של פירות יער ובשלות מדויקת, שמזכירה למה מדובר באחד הביטויים האהובים ביותר של המזקקה. ואז הגיע בלוויני 25 – וויסקי עמוק, עשיר ורב שכבות, שמרגיש כמו סיפור שלא נגמר. כזה שמוכיח שלפעמים הזמן הוא לא רק פרמטר – אלא מרכיב של ממש בטעם.

פרסומת

כמו הוויסקי, גם האוכל לא הייתה התפשרות על דיוק, עידון ותעוזה. תפריט הטעימות המוקפד כלל מנות שממחישות היטב את הוויז'ן של ביסטרו פאלט, שמתבטא במשפט Je Veux Tout ("בא לי הכל"). מדובר בחוויה קולינרית נדיבה, מלאת עומק ועם מחירים שמאפשרים לטעום מהכל. המנות נבנו בהשראת הקלאסיקות הצרפתיות של היומיום, אך עם פרשנות מקומית ונגיעה עכשווית.

הערב נפתח בטרטר De Beauf קלאסי, שהוגש בדיוק כמו בפריז – טרי, מתובל בעדינות ומוכן במקום. אחריו הוגשה מנת שברה שו – שילוב של חסות פריכות בוויניגרט זעתר, באגט צלוי בדבש וגבינת קשיו. זוהי גרסה טבעונית למנה צרפתית נפוצה, שבמסעדה מוגשת בדרך כלל עם גבינת שברה אמיתית. זו הייתה אחת ההפתעות המרגשות של הערב. בהמשך הוגש דג פפיוט – פילה עטוף בנייר אפייה כמיטב המסורת הצרפתית, שהצליח לשמור על עסיסיות ועידון.

המנה העיקרית הייתה לה-אנטריקוט – נתח אנטריקוט עסיסי ועתיר טעם, שהוגש עם רוטב ז'ו – ציר עוף מצומצם עם חמאה חומה, כמיטב המסורת הביסטרואית. לצדו הוגשה מנת רטטוי משאוויה – גרסה מעושנת למאכל הקלאסי, שמחברת בין יפו לצרפת בצורה מושלמת. את הכל חתם מוס שוקולד עם עלי זעתר פריכים ושמן זית – קינוח עשיר ומפתיע, ששיחק על הגבול שבין מתוק, מלוח וארומטי.

האירוע של בלוויני במסעדת פאלט
האירוע של בלוויני במסעדת פאלט | צילום: neo media
פרסומת

במהלך הערב נוגן סט מוזיקלי חי של דיג'יי, שהשלים את החוויה עם צלילי אווירה אלקטרוניים של דאון טמפו, שהשתלבה באופן מושלם עם הטעמים, האור והעיצוב של החלל. הבחירה בסט רגוע ולא מתריס אפשרה לאורחים להתמסר לחוויה.

יש בפאלט משהו מהודק, שקול ונינוח – בדיוק כמו הוויסקי שנמזג בכל שלב בערב. המסעדה לא מנסה להוכיח את עצמה, אלא פשוט להיות. עבור מותג כמו בלוויני, שמאמין בעבודת יד, בפרטים הקטנים ובזיקוק מחושב – פאלט לא הייתה רק תפאורה מושלמת, אלא חלק בלתי נפרד מהחוויה.

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!