המסעדה החדשה שמביאה את אירופה לרחובות
מסעדת השף הכשרה "אמאיה" היא לא עוד מסעדה ברחובות אלא הצהרה: עיצוב מוקפד ומלא מחשבה, מטבח יצירתי שמוכיח שכשרות לא חייבת להיות פשרה, וקוקטיילים ברמה שלא הייתה מביישת את הברים המובילים בתל אביב. התוצאה היא חוויה קולינרית שלמה שמביאה סטנדרט חדש לעיר שנחשבה עד היום לשוליים של הסצנה הקולינרית

רחובות אולי מוכרת בעיקר בזכות מכון ויצמן, אבל לאחרונה מתברר שגם סצנת האוכל המקומית מתעוררת. מסעדת השף החדשה "אמאיה" היא תוספת מרעננת ומשמעותית לעיר - מקום מושקע במיוחד שעשוי לגרום אפילו לתל אביבים לקנא מעט.
אמאיה ממוקמת במבנה שאם תשפטו אותו מבחוץ לא תנחשו את ההתרחשות הקולינרית המרהיבה בפנים. מהרגע שנכנסים בדלתות, מרגישים שהושקעה כאן מחשבה עד לפרטים הקטנים: עיצוב פנים בהשראת הטבע ותחושת יוקרה מוקפדת, כלי הגשה וסכו"ם שיובאו במיוחד מחו"ל וכוסות קוקטייל ייחודיות. כל אלה יוצרים אווירה אלגנטית וחדשה בנוף הרחובותי.
השף דודו בן אבו, המוביל את המטבח של אמאיה, הוא רק בן 31 אך מאחוריו ניסיון מרשים במטבחים נחשבים (בין היתר אצל השף מאיר אדוני ובמסעדות שף מוכרות). בן אבו, שותף במקום יחד עם מתן ושלום בן ארוש, וגבי גרשטור, שמוביל את הבר, הרימו כאן פרויקט שאפתני שלא מתפשר על דבר. המסעדה כשרה ומבוססת על דגה טרייה.


אמאיה מוכיחה שכשרות לא חייבת להיות פשרה: הרמה הקולינרית כאן לא נופלת ממסעדות שף לא-כשרות מובילות. התפריט מתמקד בדגים וירקות עונתיים - והתוצאה היא מנות יצירתיות, מדויקות ועשירות, שלא מרגישים שחסרה ולו קבוצת חומר גלם אחת. בן אבו שם דגש על עונתיות וגישה אקולוגית למטבח: שימוש מלא בחומרי הגלם, התססה ושימור של ירקות, ודגה טרייה שמגיעה מדי בוקר. הבחירות הקולינריות החכמות של השף והביצוע המוקפד מורגשים בכל ביס - ממנת פתיחה קטנה ועד העיקרית המפוארת.
המצטיינים? מנת הסלקים, מנה מרהיבה של שכבות דקות-דקות של סלק, בסגנון גראטן אלגנטי. הטוויסט מגיע מרוטב "בורשט" צרפתי - בר בלאן עם תמצית סלק, שמנת וחזרת; "בוריק לוקוס" - קריצה למטבח הצפון-אפריקאי עם בוריק פריך וזהוב, הממולא בטרטר לוקוס טרי ומתובל; סטייק טונה בלו פין שעושה כבוד לאחד הנתחים היוקרתיים של הים - טונה בלו-פין צרובה בדיוק במידה הנכונה, כך שפנים הנתחים נותר עסיסי ונמס. ובורגר הטורו - שמציג קציצה עסיסית הנצרבת בעדינות ומוגשת בלחמניית "ענן" רכה.
אם האוכל הוא מופע מרשים, הרי שהקוקטיילים באמאיה הם מופע משלים שלא פחות מרהיב. לא במקרה הושקע מאמץ מיוחד גם בבניית תפריט המשקאות: השף בן אבו חבר למיקסולוג המוערך גבי גרשטור ויחד הם יצרו תפריט קוקטיילים מקורי ומוקפד באופן יוצא דופן. כל קוקטייל כאן הוא יצירה עונתית וחדשנית, ולעיתים קרובות מחברים בו מרכיבים שלא רואים בכל בר. למשל, אחד הקוקטיילים הבולטים משלב ג'ין עם עגבניות מזוקקות, וקוקטייל אחר מחבר ויסקי עם חמאה חומה ותמצית פופקורן לכדי משקה עשיר בארומות חרוכות ומתוקות. התוצאה? משקאות שמתחרים בכוכבי המנות של המטבח. למעשה, באמאיה מרגיש שהקוקטיילים מקבלים במה מרכזית לא פחות מהאוכל עצמו - מפתיע ומשמח לראות מקום שבו השתייה אינה נפילה צדדית אלא חלק אינטגרלי מחוויית הטעמים. כל לגימה מתוכננת להשתלב עם ביס מהמנות, וניתן ממש לחוש בתשומת הלב לפרטים של גרשטור וצוות הבר בכל כוס שיוצאת.


כאן גם נכנס החיבור המעניין לשיתוף הפעולה עם Global Wine & Spirits: בזכותו אפשר למצוא באמאיה לא רק קוקטיילים מקוריים אלא גם מבחר משקאות פרימיום ממותגי על כמו גלנפידיך ובלוויני. הנוכחות של מותגים כאלה ממצבת את הבר של אמאיה כאחד המרשימים בארץ, ומעניקה לסועדים חוויית שתייה מוקפדת ויוקרתית בפני עצמה - כזו שלא תלויה באוכל אלא עומדת בפני עצמה כעוגן של איכות.
חשוב לומר - אמאיה אינה מסעדה זולה. המחירים משקפים את ההשקעה, חומרי הגלם האיכותיים, התהליכים המורכבים והסטנדרט הגבוה שהמקום מציב לעצמו. אבל התחושה היא שלא מנסים למכור יוקרה ריקה, אלא חוויה מלאה שמתחילה בעיצוב, ממשיכה בשירות, מתבטאת במנות עצמן ומקבלת חיזוק מהקוקטיילים והבר. מי שמגיע לכאן לא מחפש "ארוחה על הדרך", אלא ערב שלם של פיין דיינינג אמיתי - ובמובן הזה התמורה בהחלט מורגשת.
אמאיה" היא בדיוק מה שרחובות הייתה צריכה - מסעדת שף כשרה, נועזת ומפוארת שמביאה רוח חדשה לנוף המקומי. האווירה האלגנטית, השירות המקצועי וההשקעה הבלתי מתפשרת בכל היבט מורגשים היטב, אבל מעל הכל בולטים הביצועים הקולינריים של השף דודו בן אבו. המנות שבחר להרכיב בתפריט מאוזנות בין מחווה למסורות (בוריק לוקוס) לבין חדשנות מודרנית (גרטן הסלקים, בורגר הטורו) - והביצוע של כולן מצוין. הקוקטיילים המקוריים של גרשטור הם בונוס אדיר שהופך את הביקור לחוויה שלמה.
ברחובות, עיר שלא נחשבה עד כה לבירת קולינריה, קמה לה מסעדה שעומדת בשורה אחת עם המקומות הנחשבים במרכז. "אמאיה" מוכיחה שאפשר לעשות מטבח כשר ברמה בינלאומית, ומציבה רף חדש לכל מי שרוצה לשלב בין קודש (כשרות) לחול (הנאה צרופה). ברוכים הבאים לעידן חדש ברחובות - עידן שבו כבר לא צריך לנסוע לתל אביב בשביל לחוות ערב במסעדת שף מצוינת.
