בכיר איראני טוען באל-ג'זירה: "העמדה האמריקנית במשא ומתן האחרון בז'נבה התקרבה יותר למציאות בשטח. השיחות הטכניות החלו בפועל, והאווירה עם הצד האמריקני הייתה חיובית. סיכויי הצלחת המו"מ עם וושינגטון גבוהים - כל עוד גורמים שדוחפים להסלמה ולמלחמה לא יסכלו זאת".
בכיר אמריקני: השיחות עם איראן היו חיוביות
יום מכריע: סבב השיחות השלישי בין איראן לארה"ב הסתיים • דיווח באל-מיאדין: "הצד האיראני דוחה לחלוטין את סוגיית פירוק מתקני הגרעין" • מקור המעורה בפרטים ל-N12: "וויטקוף וקושנר התאכזבו ממה שהציגו האיראנים" • מומחים ודיפלומטים אומרים ל"וול סטריט ג'ורנל": "תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל"


תקציר האירועים
- בכיר איראני: "האווירה עם ארה"ב הייתה חיובית"
- בכיר אמריקני: השיחות עם איראן היו חיוביות
- מקור המעורה בפרטים ל-N12: "וויטקוף וקושנר התאכזבו ממה שהציגו האיראנים הבוקר"
- גורמים איראניים: "הדרישות של וושינגטון קיצניות ונועדו להכשיל את המו"מ"
- בכיר איראני לאל-ג'זירה: "רעיון אפס העשרה נדחה לחלוטין"
- מקור שמעורה בפרטים: סבב המו"מ בין איראן לארה"ב בז'נווה הסתיים אחרי שלוש שעות
- נושאת המטוסים "פורד" עוזבת את הנמל בכרתים בדרך למזרח הים התיכון
- דיווח: יועציו של טראמפ מעדיפים שישראל היא זו שתתקוף ראשונה באיראן
אתמול, 26.02.26
בכיר איראני: "האווירה עם ארה"ב הייתה חיובית"
עראקצ'י: "סבב השיחות הזה היה בין הרציניים ביותר"
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י: "סבב השיחות הזה היה בין הרציניים ביותר שניהלנו עם ארה"ב. הבענו בצורה ברורה מאוד את הדרישות שלנו לגבי הסרת הסנקציות - מהן הציפיות שלנו ומה הדברים שצריכים להתממש. דיברנו על הסנקציות החד-צדדיות של ארה"ב, על ההיבטים השונים שלהן ועל התחומים הרבים שהן כוללות".
"בנוסף, עלה גם הנושא של מועצת הביטחון, כולל חילוקי הדעות הקיימים שם ומה צריך לקרות בהקשר הזה. כל זה הוצג בצורה ברורה מאוד מצדנו, והוסכם שבישיבה הבאה ניכנס לעיסוק בנושא הזה באופן שיטתי ומפורט".
"ביום שני יתחילו הפגישות הטכניות במסגרת הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית. הדבר הזה כשלעצמו מעיד ששני הצדדים הגיעו לרמת רצינות כזו שהם נכנסים כעת לפרטים הקטנים והטכניים. בנוסף, הוסכם שסבב המשא ומתן הבא, הסבב הרביעי - יתקיים בקרוב מאוד. אני מעריך שזה יהיה בתוך כשבוע".
דיווח: הצד האיראני דוחה את פירוק מתקני הגרעין
דיווח באל-מיאדין: "הודגש שהצד האיראני דוחה לחלוטין את סוגיית פירוק מתקני הגרעין. המו"מ היום לא הגיע לשלב של דיון במספר ובסוגי הצנטריפוגות. עראקצ'י הציג את החזון האיראני לגבי סוגיית הגרעין והגבולות שניתן לנהל עליהם משא ומתן".
בכיר אמריקני: השיחות עם איראן היו חיוביות
שר החוץ העומאני: התקדמות משמעותית במשא ומתן
שר החוץ של עומאן בדר אלבוסעידי: סיימנו את היום לאחר התקדמות משמעותית במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן. נחדש את השיחות בקרוב לאחר התייעצויות בבירות הרלוונטיות. דיונים ברמה הטכנית יתקיימו בשבוע הבא בווינה. אני מודה לכל המעורבים על מאמציהם: המנהלים את המשא ומתן, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית וממשלת שווייץ המארחת.
מקור המעורה בפרטים ל-N12: "וויטקוף וקושנר התאכזבו ממה שהציגו האיראנים הבוקר"
השיחות בין הצדדים נמשכות, אחרי שהבוקר התקיים סבב שארך כ-3 שעות. מקור המעורה בפרטים אמר ל-N12 כי למרות שבעומאן עדכנו על אופטימיות ו"רעיונות חיוביים ויצירתיים", אותו בכיר אומר כי "וויטקוף וקושנר התאכזבו ממה שהציגו האיראנים הבוקר"
בסוכנות הידיעות תסנים מדווחים: שיחות המשא ומתן חודשו
גורמים איראניים: "הדרישות של וושינגטון קיצניות ונועדו להכשיל את המו"מ"
גורמים איראניים לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: "החזרה של וושינגטון על דרישות קיצוניות ובלתי מקובלות - נועדו רק להכשיל את המשא ומתן. התנהגות זו של האמריקנים מוכיחה חוסר רצינות. טהראן הדגישה בפני הצד האמריקני כי לא תיסוג מהשימוש באנרגיה גרעינית למטרות שלום".
בכיר איראני לאל-ג'זירה: "רעיון אפס העשרה נדחה לחלוטין"
בכיר איראני לאל-ג'זירה: "ההצעה שלנו במשא ומתן בז'נווה מתמקדת בעיקר בהסרת הסנקציות ובהתמודדות עם הדאגה האמריקנית. היא כוללת מסלולים טכניים ומעשיים ונתונים שמוכיחים שאנחנו לא רוצים נשק גרעיני". לדבריו, היא מדגישה כי "העשרת אורניום היא זכות ריבונית ומציעה הקפאה זמנית של ההעשרה לתקופה מוגבלת".
"היא לא כוללת רעיונות כלשהם לגבי מערכות הטילים שלנו ולתוכניות ההגנה שלנו. עקרון אפס ההעשרה, פירוק המתקנים הגרעיניים והעברת מאגרי האורניום נדחים לחלוטין. ההצעה שלנו כוללת הפחתת מלאי האורניום לרמות העשרה נמוכות תחת פיקוח הסוכנות הבין-לאומית. היא כוללת היבט של השגת אינטרסים משותפים, בעיקר בהיבט הכלכלי".
"ההצעה שלנו בז'נווה רצינית מבחינה מדינית ויצירתית, וכוללת את כל הנדרש כדי להגיע להסכם מיידי".
באל-מיאדין מדווחים: השיחות צפויות להתחדש בשעה 17:30
בערוץ אל-מיאדין הלבנוני דיווחו על "האווירה הייתה חיובית" עם יציאת השיחות בז'נווה להפסקה. עוד דווח כי שיחות המשא ומתן צפויות להתחדש בסביבות השעה 17:30 (שעון ישראל)
מקור שמעורה בפרטים: סבב המו"מ בין איראן לארה"ב בז'נווה הסתיים אחרי שלוש שעות
שר החוץ של עומאן בדר אלבוסעידי, אמר היום בז׳נווה כי הצדדים "החליפו רעיונות יצירתיים וחיוביים, וכעת המשלחות האמריקנית והאיראנית יצאו להפסקה. נשוב להתכנס בהמשך היום. אנו מקווים להשיג התקדמות נוספת"
מאחורי הקלעים
- סבב השיחות הגרעיניות השלישי שהתקיים ביום חמישי בז׳נבה נערך בשני פורמטים: באופן עקיף, כאשר שר החוץ העומאני בדר אל-בוסעידי העביר מסרים בין הצדדים, ובאופן ישיר בין נציגי ארה״ב - סטיב וויטקוף וג׳ארד קושנר לבין שר החוץ של איראן עבאס עראקג׳י, כך לפי מקור המעורה בפרטים.
- האיראנים הציגו את טיוטת ההצעה שלהם להסכם גרעין, שלה ציפו זמן רב.
- אל-בוסעידי ומנכ״ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, השתתפו גם הם במשא ומתן.
נמשך סבב השיחות בין ארה"ב לאיראן, המתווך העומאני: "יש פתרונות חדשים"
שר החוץ העומאני בדר אל-בוסעידי שמשמש מתווך בשיחות איראן-ארה"ב במסר אופטימי, בצל הסבב השלישי שמתקיים כעת: "המאמצים נמשכים במרץ וברוח בונה, בצל פתיחותם חסרת התקדים של המשתתפים לרעיונות ופתרונות חדשים ויצירתיים, ויצירת תנאים שתומכים בהתקדמות ובהגעה להסכם הוגן עם ערבויות בנות קיימא". לפי סוכנות הידיעות האיראנית תסנים: סבב המשא ומתן שהחל ב-10:45 (09:45 שעון ז'נווה) נמשך עד כה.
לוויין סיני תיעד את הפריסה האמריקנית בבסיס עובדה: מטוסי F22 נצפו לצד סוללות פטריוט
דובר משרד החוץ האיראני: "שומעים לעיתים הצהרות סותרות מצד גורמים אמריקנים"
דובר משרד החוץ האיראני בקאא'י: "במידה מסוימת, הסבב השלישי של המשא ומתן הלא ישיר בין איראן לארה"ב החל עם הפגישה שהתקיימה אמש בין שר החוץ שלנו לבין מקבילו העומאני. העמדות והשיקולים של ארצנו הוצגו בהרחבה לצד העומאני. מהמידע שיש לנו מאז הבוקר, השיחות בין הצד האמריקני לבין הצד העומאני. ככל הנראה גם ראש סבא"א יצטרף לשיחות האלו, בדומה לסבב הקודם"
"אנחנו שומעים לעיתים הצהרות סותרות מצד גורמים אמריקנים, שהם אחד הצדדים לשיחות. הן חלק מהתהליך שאנחנו מתמודדים איתו בשנה האחרונה. שר החוץ האמריקני גם בשעות האחרונות העלה התבטאויות לגבי הגרעין ולגבי המשא ומתן. אם אכן זו עמדתם, היא צריכה להיות מוצגת בתוך חדר המו"מ"
"הצגת הדברים האלו בתקשורת ובאופן פומבי רק יוצרת את הרושם כאילו קיימים חילוקי דעות בין הגורמים האמריקנים עצמם לגבי עמדות המשא ומתן שלהם. באופן טבעי, הסתירות האלו לא מסייעות להתקדמות התהליך הדיפלומטי, והן רק מגבירות את הספקות והחששות לגבי כוונותיהם האמיתיות"
עומאן וסבא"א דנו בגרעין האיראני בצל המו"מ העקיף
משרד החוץ של עומאן הודיע: שר החוץ של עומאן בדר אל-בוסעידי נפגש בז'נווה עם ראש סבא"א רפאל גרוסי, "במסגרת התייעצות וחילופי דעות בנושאים טכניים שקשורים לסוגיית הגרעין האיראני, במקביל לפתיחת סבב חדש של משא ומתן עקיף".
נושאת המטוסים "פורד" עוזבת את הנמל בכרתים בדרך למזרח הים התיכון
נושאת המטוסים "ג'רלד פורד", המתקדמת והגדולה בעולם, עזבה את נמל כרתים בדרכה למזרח הים התיכון. ה"פורד", המונעת בכוח גרעיני ונושאת למעלה מ-75 כלי טיס.

התקשורת באיראן מדווחת: החל סבב השיחות השלישי בין איראן לארה"ב
נשק גרעיני? נשיא איראן משיב לדרישת טראמפ
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן משיב לדרישת טראמפ: "איננו רוצים להחזיק בנשק גרעיני ואנו מחויבים לפסק הלכה של ההנהגה בעניין הזה - כשההנהגה מפרסת פסק הלכה שכזה משמעות הדבר היא בבירור שטהראן לא תייצר נשק גרעיני".
דיווח: יועציו של טראמפ מעדיפים שישראל היא זו שתתקוף ראשונה באיראן
בשיחות סגורות אומרים היועצים הבכירים כי ישנה עדיפות שישראל תתקוף באיראן, לפני צבא ארצות הברית. הסיבה: הציבור האמריקני עשוי לתמוך בהצטרפות של ארה"ב למערכה שכבר החלה. "זה ייתן לנו סיבה לפעול", הם הסבירו.
לקריאת הכתבה המלאה - לחצו כאן
שר החוץ האמריקני: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד"
שר החוץ של ארה"ב, מרקו רוביו, תיאר: "איראן בשלב זה לא מעשירה אורניום, אך היא מנסה להגיע לנקודה שבה בסופו של דבר היא תוכל לעשות זאת. איראן מחזיקה בנשק קונבנציונלי שמיועד לפגוע בארה"ב, ומנסה להשיג טילים בליסטיים בין-יבשתיים".
לדבריו, "ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא בעיה גדולה מאוד".
מומחים טוענים - איראן לא התקדמה בבניית תוכנית הגרעין
מומחים ודיפלומטים אומרים לוול סטריט ג'ורנל כי למרות הצהרות בכירי הממשל - תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני. "על בסיס תצלומי הלוויין וניטור מתקני הגרעין אנחנו לא רואים ראיות שהם מנסים לבנות מחדש את תוכנית פיתוח הנשק הגרעיני שלהם", אמר דייוויד אולברייט, חוקר תוכנית הגרעין של איראן.



