בשבוע שעבר התקיים בבסיס האימונים החטיבתי גיבוש לסיירת גולני, מחזור נובמבר 2020. לגיבוש הגיעו מאות טירונים צעירים עם רצון גבוה להגיע ליחידה המובחרת של החטיבה.

הגיבוש שהחל ביום ראשון בלילה והסתיים ברביעי בשעות הערב, בדק את היכולות הפיזיות, המנטליות והקוגניטיביות של כל חייל. זאת על מנת להחליט מי מתאים ויזכה לשרת כלוחם בסיירת גולני.

מפקד בא"ח גולני, סא"ל שמעון סיסו, הסביר על מה שמים המגבשים את הדגש. "בודקים את היכולת של החייל להתמודד עם אי ודאות, לחץ, איתנות ואגרסיביות, יכולת עבודה בצוות, יצירתיות ויכולת הובלה".

לדברי מפקד הגיבוש, רס"ן (מיל') חיים בן נון, "בגיבוש האחרון שמנו לב שהמוטיבציה להגיע לסיירת עלתה". הוא הוסיף וטען כי: "אנחנו רואים שלחיילים יש מוטיבציה גבוהה יותר להגיע לסיירת גולני מאשר ליחידת 'אגוז'".

ההסבר לכך נובע לדבריו מכמה סיבות. "אנחנו בטוחים שזה נובע גם מהאירוע של סמ"ר עמית בן יגאל זכרונו לברכה (לוחם היחידה שנפל בפעילות מבצעית השנה), אבל זה משויך בעיקר לעבודה מאוד חזקה של החטיבה עם המתגייסים החדשים, וכמובן לחיילים שהגיעו".

לדברי המפקד, את הגיבוש הנוכחי ייחדו שיטות ההערכה והמדידה. "יצרנו שיטת מדידה לכל תרגיל ותרגיל, כך שכל האקטים שהחיילים מבצעים נרשמים ומקבלים ציון. כך אנחנו מקבלים תמונה מלאה, יכולת מיון והערכה ברמה הגבוהה ביותר".

הגיבוש (צילום: דובר צה''ל)
עברו הרבה זחילות בחול. הגיבוש | צילום: דובר צה''ל

בגיבוש החיילים עוברים תכנים פיזיים של זחילות, ספרינטים, חפירות בורות, ריצות עם שקי חול ועוד. כמו כן נבדקים כאמור אלמנטים מנטליים ויכולות קוגניטיביות, של עבודה כלוחם בצוות.

"היום לוחם בסיירת נדרש לא רק ללכת למרחקים עם משקל על הגב, אלא להפעיל אמצעים ולתכלל מספר רב של דברים במקביל", הוסיף רס"ן בן נון. "בסופו של דבר אנחנו בוחנים האם המועמד יכול להיות לוחם בסיירת גולני לא רק ברמת הפרט, אלא גם איך הוא משתלב בצוות, והאם הוא יכול להיות שחקן קבוצתי בנוסף לכישרון האישי שלו".

מי שלא עובר את הגיבוש חוזר לבא"ח להכשרת לוחם באחד מגדודי החטיבה. מי שעובר, ימשיך למסלול של 14 חודשים.

ההכשרה מתחילה בבא"ח גולני כמו שאר הגדודים, על מנת להפוך ללוחם בגולני, והיא כוללת 10 שבועות של מעבר מאזרח לחייל, 20 שבועות של מעבר מחייל ללוחם פרט ו-30 שבועות של מעבר מלוחם פרט ללוחם במסגרת כיתה ומחלקה.

לאחר ההכשרה הראשונית בבא"ח, עובר החייל לשטח 100, בית הספר לסיירת, שם נעשה שלב המעבר מלוחם - ללוחם קומנדו ביחידה המובחרת של חטיבת גולני.

הגיבוש (צילום: דובר צה''ל)
הגיבוש. "בתפקיד לא נדרשים רק לסחוב" | צילום: דובר צה''ל