דניאלה סטפנו (צילום: דובר צה"ל)
מש"קית הקליעה דניאלה סטפנו. עלתה ארצה כדי לשרת בצה"ל | צילום: דובר צה"ל

מאחורי כל חייל טוב, יש מדריך יוצא מן הכלל. אחת המדריכים האלה היא דניאלה סטפנו, שמככבת בימים אלה בסרטון שפרסם דובר צה"ל במטרה להציג את התפקיד בו היא משרתת, שבשאר העולם אולי יופתעו לגלות שבעיקר חיילות ממלאות.

סטפנו נולדה בישראל, עברה לקליפורניה בגיל 12 ועלתה ארצה בשנה שעברה על מנת לשרת בצה"ל. "תפקיד מדריכת הירי שונה מרוב התפקידים בצבא", היא מספרת. "אני מלמדת לוחמים, חיילים ביחידות מיוחדות, כל מי שבצבא, על הנשקים האישיים שלהם, על התחזוקה שלהם, הבליסטיקה. ואז הולכים למטווח". לדבריה, הקליעה והצליפה הם מהנושאים החשובים ביותר בעבור חיילים. "מתחילים מאפס, עד שהופכים לצלפים".

"העבודה מספקת, התוצאות מידיות"

איך מגיעים לתפקיד מדריכת הירי, שנקרא בעגה הצה"לית "מש"קית קליעה"? קודם כל צריך להתקבל להדרכת חי"ר (חיל רגלים). תנאי הקבלה הם פרופיל 72 ומעלה, קב"א גבוה, השתתפות ביום המא"ה, קבלת התפקיד "תפקידי הדרכה ביחידות השדה" והעדפתו בשאלון ההעדפות, ואחרי כל זה – מעבר ראיון ויום השמה בו ייקבע השיבוץ הסופי.

התפקידים שממלאות מדריכות החי"ר מגוונים: העברת הכשרות מקצועיות ללוחמי החי"ר במקצועות השונים, ובין שאר סוגיות האמל"חים והרק"מים, כמו טילי נ"ט, נהיגת נגמ"ש, הכשרת נמ"ח והעברת קורס מרגמות, חלק מהמדריכות מתמחות בקליעה ובצליפה.

דניאלה סטפנו (צילום: דובר צה"ל)
"השירות כמדריכת הירי שונה מרוב התפקידים בצבא" | צילום: דובר צה"ל

משך ההכשרה כחודשיים, במהלכם עוברות המדריכות לעתיד תכני טירונות, שבוע שדאות, קורס הדרכה בסיסי וקבלת כלים ורקע על מערך החי"ר. בסיום הקמ"ד חי"ר, משובצות בוגרות הקורס להכשרות מקצועיות בנושאים השונים, ואז מחכות להן הכשרות מקצועיות שאורכן משתנה בהתאם לנושא. השיבוץ בבסיסי האימון החטיבתיים והפיקודיים ובמרכז לאימונים בצאלים.

דניאלה סטפנו (צילום: דובר צה"ל)
קודם מתמיינים להדרכת חי"ר, ורק חלק מהחיילות משובצות לתפקיד | צילום: דובר צה"ל

ומה יש לדניאלה להגיד למי שמעוניינת בתפקיד? היא מעידה ש"העבודה שלי מספקת כי אני רואה את התוצאות מיד. ואני יודעת שבמציאות, זה מציל חיים".

>> הכי קרבית שיש: "אני מפקדת על פלוגת לוחמים"