מאות חיילים הגיעו היום (רביעי) ללשכת הגיוס, בדרך להצטרף לשורות מערך ההגנה האווירית (נ"מ). המערך, אשר הגיוס אליו תפס תאוצה בשנים האחרונות, בין היתר בעקבות הקמת מערך "כיפת ברזל", הינו המערך המבוקש ביותר בקרב מתגייסי מחזור מרץ 2012.
 
מתוך הסבר שהועבר לדרג העליון של המערך, ביניהם מפקד מערך ההגנה האווירית, תא"ל דורון גביש, ומפקד בית הספר להגנה אווירית, אל"ם יוני סיידה-מרום, נאמר כי על כל מקום פנוי למלש"ב ישנם 2.5 מועמדים, נתון המהווה את האחוז הגבוה ביותר מגיוסי המחזור. בנוסף, בהסבר נאמר כי מאז ההסלמה האחרונה, בה מערך "כיפת ברזל" בלט בכותרות, אגף כוח אדם זכו לשיחות טלפון רבות ממלש"בים המעוניינים לשנות שיבוצם ולהתגייס למערך ההגנה האווירית.

שתי סוללות כיפת ברזל נפרשו בצפון (צילום: AP)
כיפת ברזל מיירטת טיל גראד. עם ההצלחה עלתה המוטיבציה | צילום: AP

"הכותרות האחרונות מאוד הלהיבו אותי"

בשיחה שערך מפקד המערך, תא"ל גביש עם המתגייסים הטריים, אמר כי "הנתונים המרשימים להם נחשפנו היום נובעים משתי סיבות. הראשונה והבסיסית היא כי בחרתם להיות לוחמים בצבא, דבר שבתקופה הנוכחית אינו טריוויאלי כלל ועל כך אני מעריך אתכם מאוד. השנייה, היא כי ישנו הד גדול מאוד לעשיית המערך, ומה שבולט בו הוא שכל אחד ואחד מהלוחמים משפיע על המשימה האסטרטגית של מדינת ישראל".

גיוס מג"ב ונ"מ (הגנ"א) מרץ 2012 (צילום: עודד קרני)
לשכת הגיוס, הבוקר. 2.5 מועמדים לכל מקום במערך | צילום: עודד קרני

 
לירן מסטר, מתגייס טרי למערך, סיפר כי "בחרתי להתגייס למערך בעצות חבריי שמשרתים שם, ומכיוון שהתחום מאוד מסקרן אותי. פעילות סוללות 'כיפת ברזל' הגבירה אצלי את המוטיבציה לקראת הגיוס, היה מאוד מרגש עבורי לראות את אחוזי ההצלחה של השיגורים". מתגייס נוסף, אלעד נגר, סיפר כי "כשהודיעו לי שאתגייס למערך הייתי מאוד מרוצה. גם לפני האירועים האחרונים חשבתי לבקש להשתבץ ל'כיפת ברזל', אבל הכותרות האחרונות מאוד הלהיבו אותי לקראת זה".
 

מפקד ביסל"א, הבסיס אליו יגיעו הטירונים ביומם הראשון, אל"ם יוני סיידה-מרום, אמר כי "מדובר במחזור שמייצב את הגיוסים האחרונים. המחזור הקודם גויס לפני הקמת הסוללות האחרונות של 'כיפת ברזל', והמחזור הזה מגויס לפני הקמת 'שרביט הקסמים'".

בהתייחס לרמת המוטיבציה הגבוהה בקרב המלש"בים, אמר אל"ם סיידה-מרום כי היא "נובעת לאחר הפעילות המבצעית האחרונה, הנוער מסתכל ושומע וזה מאתגר אותו וגורם לו לרצות לקחת חלק בהצלחות ובניצחון", והוסיף כי "מרכיב נוסף הינו העולם של לחימה קרבית באמצעים טכנולוגיים. הנוער היום מגיע מעולם טכנולוגי מאוד מתקדם, ובמערך ניתן למצוא את השילוב בצורה הטובה ביותר".

לאתר צה"ל

>> בדריכות שיא: הכירו את מערך ההגנה האווירית