רשת "RT" הרוסית בשפה הערבית דרגה לאחרונה את חמשת הצבאות הערבים החזקים ביותר. דרוג שנעשה על פי נתונים כמו כמות החיילים שמשרתים בכל צבא, מספר הטנקים, כלי טיס ושילוב מדדים כמו חוסן כלכלי ועוד.

על רקע הכותרות של התקופה האחרונה על מטוסי קרב לאמירויות מעניין לראות היכן נמצא צבא האיחוד, כמו גם אילו צבאות ערבים נשארו מחוץ לרשימה.

למקום החמישי והדי מפתיע, הגיע צבא עיראק המתחדש. צבא עם תקציב של 1.7 מיליארד דולר לשנה הנחשב לנמוך מאוד אבל 160,000 חיילים. העיראקים מאומנים על ידי צבאות המערב, האמריקאי בראשם, שגם מחמשים אותם במיטב התוצרת שלהם. בין השאר מטוסי F-16 וטנקים מסוג M-1A1.

מנגד, מדובר בצבא שקרס לחלוטין מול חמושי דאע"ש ועדיין מסתמך על כוחות נאט"ו בפעילות שלו. בנוסף במדינה יש מספר כוחות חמושים שלכל אחד מהן אינטרס שונה.

למקום הרביעי שאולי יעניין הכי הרבה את הישראלים, הגיעו הכוחות החמושים של איחוד האמירויות. צבא בו משרתים כ-45,000 חיילים בלבד, אבל עם תקציב ענק של 22.5 מיליארד דולר וכמה ממערכות הלחימה המתקדמות ביותר שמגיעות מארה"ב, צרפת, רוסיה ואחרות.

מטוסי צבא בדובאי (צילום: PATRICK BAZ/AFP, GettyImages)
חיל אוויר מצויד היטב. מטוס קרב בדובאי | צילום: PATRICK BAZ/AFP, GettyImages

באיחוד נשענים בעיקר על חיל אוויר משוכלל עם הדגמים המתקדמים ביותר של מטוסי המיראז' 2000 ו- F-16. עבור כלי הטיס הם רוכשים את החימושים המובילים בעולם ולכסף אין משמעות עבורם. כזכור על פי הפרסומים האחרונים, לאחר ההסכם עם ישראל, הם אמורים לקבל מארה"ב גם את מטוסי החמקן 35-F.

למקום השלישי מגיע צבא אלג'יר עם סד"כ של 130,000 חיילים ותקציב של 13 מיליארד דולר. עיקר הציוד של הצבא הזה מגיע מרוסיה וסין כשקיים גם שת"פ קטן עם האמריקאים. בין השאר הם מצוידים במטוסי קרב רוסיים מסוג סוחוי Su-30, טנקים מסוג T-90 או סוללות טילי S-300.

למקום השני על פי RT הגיעו הכוחות החמושים של סעודיה, להם אחד מתקציבי הרכש הגדולים בעולם. לסעודים יש 478,000 חיילים ותקציב ביטחון שנתי בסך של 67.6 מיליארד דולר.

מתוך התיעוד (צילום: MbKS15, Twitter)
גם להם זרוע אווירית חזקה. החיל הסעודי | צילום: MbKS15, Twitter

חיל האוויר שלהם מפעיל את הדגמים המתקדמים של מטוסי ה-F-15 וטייפון. לשריון טנקים מסוג M-1A1 אברמס ולמעלה מ-20 ספינות טילים משוכללות בזרוע הים. הסעודים מובילים את כוחות הקואליציה נגד המורדים החות'ים בתימן, לה שותפה גם איחוד האמירויות.

למקום הראשון והלא מפתיע מגיע הצבא המצרי, שנמצאים גם במקום ה-14 העולמי. בניגוד למקובל, לצבא המצרי יש מקורות חימוש מגוונים. מצד אחד כאב ראש לוגיסטי ומהצד השני עצמאות.

זהו אחד מהצבאות הגדולים בעולם, עם מאות מטוסי קרב אמריקאים, צרפתים ורוסים. צי של מעצמה קטנה וחיל שריון שבעשור האחרון חוזק עם אלף טנקים מסוג אברמס ו-T-90

טנק (צילום: SAM PANTHAKY/AFP/GettyImages)
המצרים עומדים לקבל עוד כאלו. טנק T-90 | צילום: SAM PANTHAKY/AFP/GettyImages

הצבא המצרי נמצא בשנים האחרונות ברכש מטורף בשווי מיליארדים רבים, באופן מעניין כזה שלא מתיישב עם תקציב קטן בסך של כ-6 מיליארד דולר עליו הם מצהירים.

מחוץ לרשימה נותרו בין היתר הצבאי הסורי המנסה להתארגן מחדש אחרי שנות מלחמת האזרחים, צבא לבנון שבשנים האחרונות התקרב לחיזבאללה וגם הצבא הירדני, שמאומן בעיקר על ידי האמריקאים. צבא איראן ומשמרות המהפכה גם כן מחוץ לחמישייה, אך אם אכן יוסר האמברגו והאיראנים יוכלו לחזור לרכוש נשק, זה עלול להשתנות.