mako
פרסומת

מבוכה ב-Navy SEALs: עשרה לוחמים הודחו על שימוש בסמים קשים

בושות בצי האמריקני: עשרה לוחמים מיחידת "אריות הים" שחיסלה את בין לאדן, ולוחם נוסף מיחידה מיוחדת אחרת בצי, נכשלו בבדיקות סמים שגרתיות ובדמם נמצאו שרידי קוקאין וקריסטל מת'. דוברת הצי מסרה לתקשורת: "יש לנו מדיניות של אפס סובלנות בנושא"

שי לוי
מערכת פז"ם
פורסם:
אימון אריות הים
לוחמי "אריות הים" באימון | צילום: Handout, gettyimages
הקישור הועתק

בושות באחת מיחידות העלית המפורסמות בעולם: 10 לוחמי "אריות הים" (Navy SEALs) ולוחם נוסף מיחידה מיוחדת של הצי, הודחו מתפקידיהם לאחר שנכשלו בבדיקה שגרתית לגילוי סמים ובדמם נמצאו שרידי קריסטל מת' וקוקאין.

דוברת הצי, קומנדר תמרה לורנס, מסרה לתקשורת: "במהלך בדיקת סמים שנערכה בחודש מרץ האחרון, 11 אנשי צי המוצבים בחוף המזרחי נכשלו בבדיקת סמים. יש לנו מדיניות של אפס סובלנות בנושא, ואנחנו בטוחים במיהמנות בדיקות הסמים שלנו", הדגישה.

הפרשה הפכה לסקנדל של ממש בארה"ב והגיעה עד לקונגרס, שם הסביר אחד מחברי הפרלמנט כי אופי הפעילות משפיע על המשרתים: "קצב הפעילות של הכוחות המזויינים הוא אדיר, ויש לזה משמעות כלפי המשרתים. בתקופה של שש שנים יש כמה פריסות מעבר לים, כל אחת באורך חצי שנה. זה גובה מהחיילים מחיר, ואנחנו לא רואים את הסוף", הסביר.

לוחמים לשעבר ביחידה הדגישו בשיחות עם התקשורת כי שימוש בסמים הוא לא פחות מ"מחסל קריירה". למרות זאת, זו לא הפעם הראשונה ששמה של היחידה נקשר בפרשת סמים; בשנת 2016 נכשלו לוחם ביחידה ואיש צי נוסף בבדיקה דומה.