סולן להקת נירוונה, שהיה יקיר הקהילה הרבה לפני שזה היה אופנתי, מתגלה כדמות הרבה יותר קווירית בספר האוטוביוגרפי של דני גולדברג, אמרגן להקת הרוק המיתולוגית. גולדברג עבד עם להקת נירוונה בראשית דרכה, והיה מקורב לקוביין, שראה בו מעין דמות אב. בספרו Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain גולדברג משתף את כל מה שידע על הזמר שהתאבד בגיל 27 בלבד. "ככל הידוע לי, לקורט לא היו מאהבים", מעיד האמרגן, "מה שכן היה לו זה הזדהות עם הקהילה הגאה כבעלות ברית במאבק נגד גזענות ובריונות, ורבים מהגיבורים האמנותיים שלו היו הומואים".

בראיון שנתן לפנזין, קוביין תיאר את המקום בו נולד וגדל, "מדובר בקהילה קטנה עם הרבה אנשים צרי מוחין מאוד. בגדול, אם אתה לא מוכן להצטרף לתעשיית העץ באזור, הולכים להרביץ לך או לגרש אותך מהעיר", הוא סיפר והוסיף, "אם לא הייתי נמשך לקורטני, הייתי ביסקסואל".

גולדברג מזכיר בספר גם את ההתבטאות המפורסמת של קוביין בראיון למייקל אזרד מהרולינג סטונס, על כך שהוא 'גאה להיות כמעט הומו'. "היה לי חבר אחד שניסה להתחיל איתי", שיתף קוביין, "אמרתי לו ישר שאני לא גיי אבל שאנחנו עדיין חברים. אבל כמעט מצאתי את הזהות שלי".

>> 6 זוגות גאים מפורסמים שהכירו דרך הרשת

>> 35 דברים שכל גיי חייב לנסות פעם אחת (לפחות!)

>> שוקל לפתוח את הזוגיות? כדאי שתקרא את זה קודם

חוקרת המוזיקה הפמיניסטית אן פאוורס מנסה להסביר את מה שקוביין מנסה להגיד. "לצורה שבה קורט נחשף לעולם, והופיע בפני קהל עם קוויריות, אנחנו קוראים היום ב-2018 ג’נדרקוויר, כלומר שהדרך בה אתה נחשף נפרדת מן המיניות שלך. זה מי שהוא היה בתחילת שנות התשעים כשעדיין לא היה לנו שם לזה". קוביין נודע במשפט נוסף, כשדרש מאנשים לא לקנות את האלבומים שלו אם הם הומופובים: "אני לא הומו, והלוואי שהייתי, רק כדי לעצבן הומופובים".