לפני כעשרים שנה, בשנת 1997, יצאה אלן דג'נרס מהארון - ולא סתם יצאה מהארון, אלא חזרה ועשתה זאת בכמה פלטפורמות שונות. הראשונה שבהן הייתה בתור אלן מורגן, בת דמותה בסיטקום "אלן" אותו יצרה. רבות מהקהילה הלהט"בית חגגו את המאורע המאוד לא שגרתי באותם ימים. אלן הוסיפה והתראיינה לתכנית האירוח של אופרה ווינפרי, שהשתתפה אגב בסיטקום של דג'נרס, וגם במגזין "טיים" תחת הכותרת האייקונית: "Yep, I'm Gay”.

הערכות מספרות שכ-44 מיליון בארה"ב צפו בפרק בו דג'נרס יצאה מהארון. הרשת הוצפה בתגובות התומכות בהצהרה המרגשת, ולא חלף זמן רב עד שהצטרף לחגיגה פרס אמי. מהצד השני החלו לעלות קולות שהסתייגו מהמהלך של דג'נרס, והיו מעדיפים שתשתוק לנצח. הספונסרים פרשו בזה אחר זה, והסיטקום של דג'נרס ירד מהאוויר תוך שנה.

"איבדתי את הסיטקום שלי, ובמשך שלוש שנים ארוכות לא הייתה לי עבודה עד שהתחלתי את תכנית האירוח", מעידה דג'נרס בראיון עם ג'רי סיינפלד לרשת נטפליקס, "הייתי עצובה, ממורמרת וכועסת. איך הכנות שלי, זה שאמרתי שאני לסבית, שינה פתאום את הכל? למה אנשים חטפו כזה הלם? מה כבר קרה?".

דג'נרס לא זנחה את הקריירה שלה והמשיכה בסיבוב הופעות, בו לדבריה 90 אחוזים מהנוכחים בקהל היו מהקהילה הלהט"בית. "כל ההומואים והלסביות באמת חשבו שאני עושה סוג של סיבוב הופעות גאה. התבדחתי על העובדה שאני המנהיגה שלהן", היא מספרת.

>> "אל תתנו לנו להיות הורים, תתנו ליגאל עמיר"

>> יום היסטורי: "ניצחנו בענק, המחאה רק החלה"

>> חוק הפונדקאות הוא רק הגפרור שהצית את השריפה

>> כך הפכנו אחת המדינות עם הכי הרבה משפחות גאות

אלן דג'נרס זוכה להשפעה ציבורית עצומה עד עצם היום הזה. מחקר שנערך ב-2015 מצא שדג'נרס הייתה הקול המוביל בארה"ב לשינוי דעת הקהל בנוגע לשוויון זכויות לקהילה הלהט"בית.

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

A post shared by Ellen (@theellenshow) on

A post shared by Ellen (@theellenshow) on