אחרי שקרוב למחצית מהצעירים הבריטים הודו כי הם אינם מחשיבים את עצמם כסטרייטים לחלוטין, מגיע תורם של האמריקאים לבחון את גמישות הנטייה המינית שלהם.

סקר דומה למחקר הבריטי אותו פרסמנו בשבוע שעבר, נערך בקרב צעירים אמריקאים, שהתבקשו לדרג את המיניות שלהם על פי "סולם קינסי", כאשר 0 הוא הטרוסקסואל לחלוטין ו-6 הוא הומו/לסבית מוחלטים. "סולם קינסי" נחשב למחקר המיניות הנרחב ביותר מסוגו שבוצע עוד בשנות ה-40 וה-50 של המאה הקודמת, אז התברר כי רוב האוכלוסייה נמצאת על "סקאלה" שבין הטרוסקסואליות להומוסקסואליות, ולאו דווקא בקצוות.

78% מהנסקרים האמריקאים מיקמו את עצמם בתחילת הסקאלה, על ספרה "0", כשהם מזדהים כסטרייטים לחלוטין, ולעומתם 4% הגדירו את עצמם כהומואים/לסביות לחלוטין. הנסקרים האחרים (18%) פזורים לאורך הסקאלה, ואינם הומואים/לסביות לחלוטין או הטרוסקסואלים לחלוטין.

בדיוק כמו בסקר הבריטי, גם אצל האמריקאים המספרים גדלים כאשר בוחנים את קבוצת הגיל הצעירה, כאשר בקרב אמריקאים בגילאים 18-29, רק 64% מיקמו את עצמם כהטרוסקסואלים לחלוטין.

ממצאים אלו מחזקים את מסקנות הסקר הבריטי, שקובעות כי הדור הצעיר מקבל יותר את העובדה שנטייה מינית קיימת על רצף, והוא אינו כבול להגדרות שהיו נהוגות בדורות הקודמים.

ממצא מעניין נוסף העולה מהסקר הוא כי 8% מהגברים האמריקאים המזדהים כהטרוסקסואלים מודים כי התנסו בחוויה חד-מינית, בעוד 15% מהנשים ההטרוסקסואליות אומרות את אותו הדבר, כך שגם בקרב אלו המגדירים את עצמם כהטרוסקסואלים ישנה פתיחות לגיוון וגמישות.

מדובר בלא פחות משבירה מוחלטת של המוסכמות הבינאריות הישנות, של "או, או", כאשר הדור הצעיר מוכן להכיר באפשרויות נוספות. מי שאולי עומדים בימינו בחזית הזו הם מפורסמים שכבר לא ממהרים להגדיר את עצמם "הומואים" או "לסביות".

רן דנקר והחבר (צילום: רועי קסטרו)
רן דנקר ובן הזוג | צילום: רועי קסטרו

בישראל חווינו זאת לראשונה עם היציאות מהארון של דרור רפאלי ורן דנקר, שסיפרו כי התאהבו בגברים, אבל לא קבעו באופן חד משמעי שהם הומואים, ונמצאים, כך נראה, במקום כלשהו באמצע סולם קינסי ולאו דווקא בקצוות. הציבור בישראל עוד מתקשה להאמין להם, וביקורת רבה נשמעה עם אמירות כמו "למה הם לא אומרים פשוט שהם הומואים". נראה, אם כן, שבארץ עוד מתקשים להאמין לביסקסואלים, כפי שהודו רבים בכתבה נרחבת שעסקה בנושא במגזין m שהתפרסמה כאן ב-mako. תקרית נוספת התרחשה לפני כשבועיים כאשר יעל ברון כתבה בטור שלה לאישה נשואה שהתאהבה באישה שתודה כבר שהיא לסבית, כי "אין כזה דבר ביסקסואלים". אמירה שהצליחה להכעיס ביסקסואלים רבים שנלחמים בישראל על ההכרה בהם, פעמים רבות גם בתוך הקהילה עצמה שמעדיפה ש"יחליטו" אם הם הומואים ולסביות או לא. אולי הם יוכלו להתנחם מעט במחקר הבריטי, ולקוות שתפיסות שכאלה יחלחלו בקרוב גם בישראל.