נושא שמצליח לעורר לא מעט אמוציות ודעות משני צידי המתרס הפוליטי כשזה נוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא היחס לקהילת הלהט"ב, כאשר הצד הפרו-ישראלי יציין את הליברליות הישראלית ומתן המקלט ללהט"ב פלסטינים, ואילו הצד השני יטען ל"פינקוושינג" המשתמע מפעולותיה של ישראל. 

הנושא הפך בוער עוד יותר בשבוע האחרון, לאחר פרסום מותו של זהיר אל-ע'ליט, תושב השטחים שנחשד כי סייע לצבא הישראלי וטען בעדות לפני הוצאתו להורג כי השב"כ החזיק בסרטון מיני שלו עם גבר. המקרה עורר את הדיון מחדש ברשתות החברתיות ואף חולל סערת טיקטוק בין גולש קוויר ישראלי לבין כוכב הטיקטוק אלירן בן יאיר. 

"בכל פעם שאני מדבר על הכיבוש או על זכויות לפלסטינים, אני מקבל מלא תגובות של 'למה אתה נגד עצמך, הפלסטינים היו רוצחים אותך", אמר המשתמש ליר בסרטון שפרסם בטיקטוק, בו הציג גם שלל תגובות שנאה שהופנו כלפיו לפני שהחל להסביר את טיעוניו בנושא. לדבריו של ליר, המקרה של אל-ע'ליט מאיר על הפינקוושינג שישראל עושה, כלומר, מציגה עצמה כליברלית ותומכת להט"ב על מנת לקדם עצמה בעולם, בעוד הדבר מנוגד למציאות הקיימת. לדבריו של ליר, ישראל משתמשת באסטרטגיה קולוניאליסטית נגד העם הפלסטיני כדי להצדיק כיבוש, שלילת זכויות אדם וצדק.

"החברה הפלסטינית יחסית שמרנית ולהט"ב בגדה ובעזה נמצאים בסכנת חיים, אבל ישראל עושה שימוש ציני ונצלני בעובדות האלו כדי להצדיק את הכיבוש", אמר בסרטון והשווה את המצב לארצות הברית של לפני כמה מאות שנים. "זו אותה רטוריקה שבה השתמשו הלבנים באמריקה בשביל להצדיק רצח בילידים האמריקאיים". 

@lir_lurim ותודה רבה למג'ד ולרמי על העזרה בכתיבת הסרטון הזה ❤️ #פוריו #להטב #פוליטיקה #להטבטוק #ישראל #פלסטין ♬ original sound - ליר (מעורבת/אתה+את)

ליר התייחס בסרטון גם לדיון הנוגע להתנהלות השב"כ במקרים כאלה וטען כי הרשות הפלסטינית מודעת היטב לניצול של להט"ב על ידי כוחות הריגול הישראליים, וכי הם נרדפים שם גם על בסיס זה. "להט"ב נרדפים שם מתוך חדש לשיתוף פעולה עם ישראל, וישראל מסרבת להגן עליהם במקרים כאלה", הוא טען בסרטון. "מבחינה חוקית פלסטינים להט"ב לא יכולים להגיש בקשה למעמד פליטות בישראל". 

קשה להתווכח עם העובדה שחייהם של להט"ב פלסטינים שמגיעים לישראל אינם פשוטים, וליר ניסה בסרטון לשפוך אור על מצבם העגום. "הם נמצאים בסכנה מתמדת של גירוש בחזרה. הם לא יכולים לשכור דירה או לעבוד בצורה חוקית, לכן אלה מהם שלא מצליחים למצוא מחסה אצל חברים או במקלט צריכים לגור ברחוב", אמר. "הם צריכים לעבוד בשחור או בזנות כשהם חשופים לניצול וכמובן חשופים לאלימות להט"בפובית וגזענית. ישראל היא ממש לא גן העדן הלהט"בי שאתם חושבים שהיא". 

הסרטון של ליר הספיק לא מעט תשומת לב ביחס לתוכן שפורסם ממשתמש עם לא המון עוקבים, אבל הוא הצליח ללכוד את עיניו של אחת הדמויות היותר מוכרות בשיח הפרו-ישראלי בטיקטוק, אלירן בן יאיר - כוכב רשת שמתעסק בעיקר בהסברה בעמוד הטיקטוק שלו. בן יאיר נחשף לסרטון של ליר והחליט להגיב לו ישירות בסרטון שהגיע למאות אלפי צפיות, עד שהוסר על ידי הרשת החברתית לצורך פיקוח, לפחות נכון לעכשיו. 

כבר בתחילת סרטון התגובה, טען בן יאיר כי דבריו של ליר גורמים לדעתו ל"דמוניזציה ואנטגוניזם לקהילה הגאה", והסביר כי מדובר בניצול זול לטובת פוליטיזציה של הקהילה הגאה. "יש לי ארבעה חברים פלסטינים להט"ב וכולם חיו בשטחים. כל הארבעה חיים כיום בתוך שטחי ישראל, כי פה הם מקבלים מקלט מהחברה שלהם שרודפת אותם ללא הפסקה", אמר בן יאיר והפציר בליר "לחקור יותר לפני שהוא מקיא שטויות". 

גם שמו של אחמד אבו מרח'יה, להט"ב פלסטיני נוסף שאיבד את חייו בתקופה האחרונה, עלה במהלך הסרטון של בן יאיר. כזכור, אבו מרח'יה נחטף משטחי ישראל לרשות ונרצח בחברון בנובמבר האחרון, בגלל נטייתו המינית, זאת למרות סילוף העובדות בנוגע לסיבת הרצח בחברה הערבית. "גם הוא נרצח בגלל היותו הומוסקסואל בזמן שבחברה הערבית אמרו שזה קרה כי הוא 'התעסק עם בחורה'", הזכיר בן יאיר בסרטון.

בן יאיר לא חשש לענות לטענותיו של ליר על פינקוושינג, והסביר כי בהקשר זה פינקוושינג הוא עוד "מושג שמנותקים כמוהו המציאו כדי לשלול כל ייצוג להט"בי שמתנגד לדעה שלו". כמו כן, בהאשמות הסחיטה של השב"כ נגד להט"ב פלסטיניים הוא אמר שמדובר בעניין "נכון לגמרי, בדיוק כמו שהם סוחטים בוגדים או כופרים אצלם". בניגוד לטענה בסרטון של ליר, בן יאיר הצדיק את השב"כ, בטענה כי "כשצריך לתפוס מחבל, אז צריך למצוא מרכיבים שיגרמו לאנשים שם לשתף פעולה". 

בן יאיר סיפר בשיחה עם mako שנחשף לסרטון של ליר דרך חבר שלו, בן הקהילה הגאה. "הוא שלח לי את הסרטון וממש התעצבן עליו, והוא שאל אותי מה דעתי", סיפר בן יאיר ואמר שלדעתו השימוש בטיעון של פינקוושינג לא רלוונטי, זאת משום שישראל נמצאת במגמה חיובית בכל הנוגע ליחס ללהט"ב. "ברור שיש לנו עוד הרבה לאן להתקדם, אבל בסופו של דבר המדינה כן מתגאה בזה. במדינה לא ליברלית אין דגל גאווה, אין חופש ביטוי ועל סרטון כמו שהוא פרסם הוא היה נעצר. קל להגיד פינקוושינג, אני רואה הרבה חבר'ה שמשתמשים בטענה הזאת כדי לבטל דעות אחרות" .

אך במקביל לתמיכה בצד הישראלי, בן יאיר לא חסך בביקורת שלו על המקרה שהצית את השיח. "זה משהו שכולם יודעים שהוא קורה ואני לא מצדיק אותו. האם זה לגיטימי בעיניי? לא", הסביר, אך סייג מעט את דבריו ואמר שמדובר בשאלה מוסרית: "כשאני מכניס את זה לקונטקסט המציאות הביטחונית שאנחנו חיים בה, זה כלי שיכול לעזור לנו להגיע למחבל ולמנוע עוד שפיכות דמים או פיגוע נוסף – זאת שאלה מאוד קשה".

בן יאיר אמנם מודע שלא מדובר במצב אידיאלי מהצד הישראלי, אבל מאמין כי המציאות הביטחונית הנוכחית לא מתירה לנו ברירה אחרת. "הכי קל לדבר באשלייה של העולם האידיאלי, אבל אם מתחברים למציאות מבינים שהמצב אחר".