יוליה טארבת' שקלה לפני ההריון 50 קילו, לבשה מידה 34 - וחזרה לממדים הזעירים הללו שבועיים אחרי הלידה. במהלך ההריון, היא הקפידה על התזונה הטבעונאית שלה (משטר אכילה שכולל בעיקר פירות, ירקות ומזון לא מבושל), התאמנה פעמיים ביום (בריצה, רכיבה על אופניים והרמת משקולות) ועלתה רק שישה ק"ג וחצי (הרבה פחות מהעלייה המינימלית המומלצת, אם היה לכם ספק).  

The biggest gift of life. Still can't fully comprehend how it all happened!

Posted by Yulia Tarbath on Sunday, May 18, 2014

"להיות בהריון זה לא תירוץ להתחזר", מסבירה טארבת' (33), קואוצ'רית בריטית שחיה באי באלי עם בעלה. את הבוקר הייתה פותחת עם שמונה מנגואים, ולאורך היום מנשנשת עשר בננות וחבילות שלמות של עלי תרד טריים. בערב הייתה אוכלת סלט אבוקדו עצום, ושוטפת הכל עם מיץ מ-12 תפוזים. "אחות מעקב ההריון שלי לא הסתירה ממני את דעתה, ואמרה שאני משוגעת. גם בחדר הכושר, כשהייתי מגיעה להתאמן עם הבטן בחודשים מתקדמים, אנשים היו שולחים מבטים ומעירים הערות - אבל אני יודעת מה אני עושה, מעולם לא התשתי את עצמי יתר על המידה ועובדה שהבת שלי נולדה בריאה ובמשקל תקין". 

You've been asking me to share more pregnancy pics with you. I am 35 weeks on this photo, feeling good and alive. Elanie...

Posted by Yulia Tarbath on Saturday, April 19, 2014

לדיאטה הטבעונאית הקיצונית שלה הגיעה יוליה לפני שש שנים, כשסבלה מבעיות פוריות, דיכאון ועייפות כרונית. "בעלי ואני עברנו לאוכל נא, שמתבסס בעיקר על פירות, ירקות ואגוזים - והשיפור היה מיידי. שנינו התחלנו גם לעסוק בספורט, והרגשנו שזה שינה את חיינו. גם בהריון המשכתי לעשות יוגה, לרוץ, לרכב על אופניים וללכת לחדר הכושר, ובגלל זה בכלל לא ראו עליי שאני בהריון עד חודש חמישי. בשום שלב לא חשבתי שאני צריכה לאכול בשביל שניים, אלא לשמור על עצמי ולא להתחזר רק כי יש לי תירוץ".  

Here is my belly just 3 days before I turned 40 weeks (Elanie was 9 days over her due date), enjoying feminine fullness...

Posted by Yulia Tarbath on Thursday, April 17, 2014

"טבעונאות היא דרך תזונה שנויה במחלוקת מבחינת התועלת הבריאותית שבה באופן כללי", מסבירה טובה קראוזה, דיאטנית קלינית ומחברת הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון". "היא מתבססת על פירות, ירקות, אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות (בתנאי שהם מונבטים), שמנים ואצות. לא מזמן הוקרן סרט בשם 'האמא הטבעונאית שלי', אודות ילד הולנדי שאמו הטבעונאית נאלצה בצו בית משפט לוותר על משמורתה כיוון שגדילתו נפגעה בשל התזונה הלא מאוזנת.

"בניגוד לטבעונות רגילה, שבה - עם תכנון נכון ותוספים - אפשר לעבור הריון בריא, טבעונאות אינה מומלצת בהריון. ראשית, מכיוון שאינה כוללת דגנים וקטניות מבושלים אלא מונבטים בלבד, ובכך אין מספיק חלבון בתזונה וגם הפחמימות מגיעות בעיקר בצורת סוכר פירות מכמות הפירות האדירה (אגב, זה גם לא מיטיב עם השיניים) . סיבה נוספת לכך שטבעונאות אינה מומלצת בהריון היא בטיחות המזון. בטבעונאות לא מחממים מזון מעל לטמפרטורה של 48 מעלות צלזיוס, ובהריון יש רגישות גבוהה יותר להרעלות מזון, כך שהמצב יכול לסכן את האשה והעובר".

 

Back to durian-sweet Thai reality, we missed it!

Posted by Yulia Tarbath on Thursday, July 10, 2014

אז כמה פירות מומלץ לאכול? "לאישה בהריון עם עובר יחיד, ללא סוכרת הריון, מומלץ בדרך כלל לאכול 3 מנות פרי ביום. בסוכרת הריון - בדרך כלל 2 מנות פרי ביום, כחלק מתפריט מאוזן ולא בבת אחת, אך הכמות מותאמת אישית לכל אשה לפי הנתונים שלה ומדידות הסוכר שהיא מבצעת".