בימים האחרונים נפוץ ברשת סרטון של ילד בהיר שיער שהוצג כישראלי שנמצא בשבי החמאס בעזה, אך בסבירות גבוהה מדובר בסרטון פייק ניוז, והוא אף הוסר מטיקטוק.

היום עלה עוד סרטון של אותו ילד, שמאשש את הסברה הזאת. הנער שמדבר בסרטון בערבית אומר: "פרסמנו את הילד לפני כמה ימים בטיקטוק והוא הפך לטרנד, הוא פלסטיני לא יהודי, הנה הוא עושה את סימן הניצחון. וזה אח שלו. תגיד 'אני פלסטיני' (הילד אומר). המצלם חוזר ואומר: 'הנה מדבר ערבית, אללה אכבר'. הילדים ברקע צועקים איתו: 'אללה אכבר'". גם בכתוביות בערבית על גבי הסרטון כתוב מסר דומה: "הוא הפך לטרנד. זרים חושבים שהוא ישראלי".

על פי עידן רינג, סמנכ"ל אינטרנט וקהילה באיגוד האינטרנט הישראלי שפרסם לראשונה כי מדובר ככל הנראה בסרטון לא אותנטי, "הדיבורים בערבית מחזקים את הסברה לגבי הסרטון המקורי - זה ילד פלסטיני שחבריו מציקים לו כי הוא נראה יהודי ומשתמשים בזה כדי להבהיל ישראלים".

בסרטון הראשון שהופץ נראה הילד כאשר ילדים ערבים מתעללים בו, לועגים לו שהוא קורא לאמו ואף מכים אותו. רבים מהגולשים הזדעזעו מהסרטון ומהאכזריות שראו בו. "בחנו את זה עם מומחי דיגיטל ערבים", אמר רינג. "השיח בין הילדים נראה כמו הקנטה הדדית על רקע הזהות של אמו של הילד. נראה שהוא גם מגיב להם ויש גורמי מקצוע נוספים שזיהו שהוא לא אותנטי".