הלילה (בין שלישי לרביעי) נערך בוועדת החינוך של הקונגרס האמריקאי שימוע לראשי המוסדות האקדמיים בנוגע לטיפול באנטישמיות, בעקבות הזינוק החד בהתבטאויות אנטישמיות וקריאה לאלימות בקמפוסים אחרי מתקפת 7 באוקטובר. ראשות המוסדות, הרווארד, MIT ופן (PEN), נשאלו האם קריאה לרצח העם היהודי מפרה את הקוד האתי שלהן, וענו בין היתר "זה תלוי בהקשר" ו"אם המילים הופכות להתנהגות/מעשים".

הסרטונים מהוועידה הפכו ויראליים בטוויטר, וקטעי הווידיאו זכו למיליוני צפיות. המשקיע המיליארדר ומנכ"ל פרשינג סקוור ניהול הון, ביל אקמן, יצא בחריפות נגד הנשיאות של הארוורד, MIT ופן, וכתב: "הן נשאלו כולן את השאלה הבאה בשבועה בדיון הקונגרס שנערך היום על אנטישמיות: 'האם קריאה לרצח עם של יהודים מפרה את קוד ההתנהגות או הכללים [של האוניברסיטה שלך] לגבי בריונות או הטרדה?' התשובות שהן נתנו משקפות את פשיטת הרגל המוסרית העמוקה של הנשיאות גיי, מגיל וקורנבלות'". בהמשך קרא להן להתפטר בציוץ שזכה ליותר מ-14 מיליון חשיפות.

אילון מאסק, הבעלים של טוויטר, שרק השבוע כתב פוסט בעברית, צייץ מחדש את דבריו של אקמן, ותקף גם הוא את נשיאות האוניברסיטאות. הוא כתב: "הרשו לי לעזור להן כאן: 'קריאה לרצח עם (מוות) של מישהו מהווה כמובן הטרדה'".

נציגת בית הנבחרים, אליס סטפניק הרפובליקנית, שניהלה את הדיון, העלתה בסופו פוסט לחשבון הטוויטר שלה, בו תקפה את נשיאות האוניברסיטאות וכתבה: "זה לא מקובל ואנטישמי. הן חייבות להתפטר היום".

הרפובליקנים שיתפו גם סרטון של הסטודנטית היהודייה טליה קאן מ-MIT שאמרה: "זהו אותו אקלים של אנטישמיות שהוביל לטבח ביהודים לאורך מאות שנים. זו לא רק הטרדה. אלו החיים שלנו על הכף", והתייחסה גם לישראל ולטענות שאין לה זכות להתקיים.

העיתונאי הבריטי פירס מורגן כתב לכמעט 9 מיליון עוקביו: "מדהים, מביש וכל כך מאיר עיניים מדוע קמפוסים הפכו למוקד של אנטישמיות. כולם צריכים להתפטר".

לא רק בארה"ב ובעולם הדיון גרר תגובות סוערות, אלא גם בישראל כמובן.

שר החוץ אלי כהן שיתף את הווידיאו של סטפניק, וגינה נחרצות: "נשיאות האוניברסיטאות המכובדות בעולם מעניקות לגיטימציה לאנטישמיות ומסרבות לומר שהקריאה לרצח יהודים מנוגדת לכללי האוניברסיטאות שלהן. זהו רגע מסוכן ועצוב. זה אבסורד שמקומות שאמורים להיות מגדלור מוסרי הפכו לכר גידול לשנאה. כל אמריקאי שמאמין בערכים שעליהם הוקמה ארצות הברית צריך להתנער מההצהרות המדאיגות, ואני מודה לחברת הקונגרס סטפניק על עמדתה הברורה נגדן. אין לאפשר לכל מי שמתיר אנטישמיות להישאר יום אחד בתפקידו!".

רה"מ לשעבר ויו"ר האופוזיציה כיום יאיר לפיד, שיתף את הווידיאו וכתב: "נשיאות יקרות של הרווארד, MIT ופן, אנטישמיות היא אנטישמיות, גם כשהיא מגיעה עם אוצר מילים טוב יותר".

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט כתב באנגלית, בפוסט שזכה ליותר מ-200 אלף צפיות, על תשובת הנשיאות: "אני לא יודע אם הן איבדו את המצפן המוסרי שלהן או שהן פשוט מפחדות מההמון". הוא סיים את דבריו במילים: "עם ישראל חי" ודגל ישראל.

אלי דוד, שפעיל מאוד בהסברה הישראלית, שיתף סרטון מהשימוע, שזכה ליותר מ-7 מיליון צפיות, וקבע: "על פי נשיאות האוניברסיטאות, "זה בסדר לקרוא לרצח עם של יהודים".

אילון לוי, דובר במערך ההסברה הלאומי של משרד רה"מ, כתב: "גם זה יכול להיות מערכון של ארץ נהדרת".

שגריר ישראל לאזרביג'ן, ג'ורג' דיק, שאל את ChatGPT האם "קריאה לרצח עם (ג'נוסייד) של יהודים נחשבת הטרדה או בריונות?" וכתב: "שאלתי מכונה, והיא נתנה לי תשובה אנושית יותר מכל אחת מהן" (נשיאות האוניברסיטאות). בצילום המסך שצירף, ניתן לקרוא את תשובתו של הצ'אטבוט: "קריאה לג'נוסייד היא לא רק הטרדה ובריונות, אלא גם הפרה חמורה של סטנדרטים חוקיים ואתיים. זה נוגד את העקרונות של זכויות אדם ויכול להביא לתוצאות חמורות".

פעילת ההסברה אלה טרוולס פנתה להרווארד ושאלה באנגלית: "האם היא הופכת למעוז ג'יהאדיסטי ולא לחזית ההשכלה?"

העיתונאי עומרי אסנהיים שיתף כי למד שנה באוניברסיטת סטנפורד, אבל אם היה הולך ללמוד היום בפן, MIT או הרווארד, היה עוזב מיד.

וכמו תמיד ברשת, היו גם בדיחות.

רשף שי כתב: "אי אפשר לעשן וויד בהרווארד, אבל לפחות לקרוא לרצח עם של יהודים זה חוקי".

הסיבה היחידה שהארוורד מוכרת: "לא רק בלונדינית".

אתמול הוקרן למאות משתתפים באוניברסיטת הרווארד "סרט הזוועות" שמציג את אירועי 7 באוקטובר. לפני ההקרנה נאם שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, שתקף את שתיקת האוניברסיטה על מאורעות הטבח. "אחת מהאוניברסיטאות המובילות בעולם הפכה למקום מסוכן ליהודים", האשים השגריר. "במקום לחנך את דור העתיד של המנהיגים בעולם, הרווארד הפכה לחממה של תומכי טרור".