גד ו-Remilk משיקים את "החלב החדש" - לשומרי כשרות, רגישים ללקטוז וטבעונים
מלחמת תחליפי החלב עולה שלב: לאחר ששטראוס הציגה את Cowfree, גם המתחרה שלה גד מציגה יחד עם הסטאטראפ Remilk חלב שלא עשוי מחלב בכלל. הטעם דומה מאוד, המחיר לעומת זאת יהיה יותר קרוב לתחליפים. ומה ההבדל העיקרי בין השניים?


כמה ימים לאחר השקת החלב ללא חלב של חברת שטראוס בשם Cowfree, אשר יצר גם לא מעט ביקורות על אופן שיווקו, מחלבות גד וחברת הביוטק הישראלית Remilk הכריזו הבוקר על השקת "החלב החדש" - מוצר חלב המבוסס על חלבון חלב אמיתי, ללא שימוש בפרות כלל. לפי החברות, מדובר במוצר שמעניק את הטעם, המרקם והערך התזונתי של חלב פרה - אך ללא לקטוז, ללא כולסטרול, עם 75 אחוז סוכר פחות וללא מעורבות של בעלי חיים.
בשלב הראשון יוגש החלב החדש רק בבתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ. בתחילת ינואר 2026 צפויה ההשקה להתרחב גם לרשתות השיווק, אז יגיעו למדפים שני מוצרים נוספים: חלב מועשר רגיל וחלב מועשר בטעם וניל בבקבוקים בגודל 750 מ"ל. למרות שהחברה מסרבת בינתיים לחשוף את המחיר, אנחנו צפויים לראות משהו דומה לתחליפי החלב ולא מחיר מסובסד של חלב רגיל. אביב וולף, מייסד ומנכ"ל Remilk, אף הבטיח במסיבת העיתונאים כי בהמשך מתוכננים מוצרים נוספים בסדרה, ואפילו מוצרי חלב שונים, לדוגמה גבינות, שיכולים להגיע כבר ב-2026.

איך החלב הזה "בלי פרות"?
וולף נשאל על ההבדל בין החלב שלהם לזה של שטראוס וענה: "הטכנולוגיה בבסיס היא דומה, אם כי אנחנו משתמשים במערכות של שמרים והם משתמשים במערכות של פטריות. בסוף ההבדל המרכזי זה שאנחנו החברה היחידה שמחזיקה גם את הייצור של החלבון, אבל גם את הפיתוח של הפורמולות הסופיות, וזה עושה את כל ההבדל.
"בלי הפטנטים האלה אי אפשר להגיע לאיכויות - לא בהקצפה, לא ביציבות בקפה, לא ביכולת להשתמש במוצר הזה מבחינת הטעם והמרקם וכו'".
Remilk מייצרת חלבוני חלב באמצעות תהליך תסיסה מיקרוביאלית - מעין "מבשלת בירה" ביוטכנולוגית, שבה מגדלים חלבון זהה לחלבון שמופק מפרות. ללא רפתות וכל ההתעסקות סביב גידול הפרות. החלבון הזה כבר קיבל אישור מה-FDA וממשרד הבריאות הישראלי - וכן גם תעודת כשרות פרווה לשומרי הכשרות.
"החלב החדש" מיועד מצד אחד לשומרי הכשרות שרוצים לשתות קפה לאחר ארוחה בשרית (שלפי הנתונים שהוצגו מדובר ב-60 אחוזים מהאזרחים), אוכלוסיית הרגישים ללקטוז (שלפי מחקרים שונים 70% מהאוכלוסיה סובלים מכך), אך לא למי שאלרגי לחלב, וכמובן מי שלא צורך מוצרים מן החי. לפי סקר של Remilk וגד כ-61% מאזרחי ישראל צורכים תחליפי חלב מה שמראה שיש שוק עצום למוצר כזה.

Remilk וגד מתעקשים שזה לא "תחליף חלב" אלא זה "חלב חדש", פשוט מיוצר בצורה אחרת. למרות המחיר הצפוי להיות גבוה יותר ובאזור "תחליפי החלב", הטעם שלו יותר דומה לחלב רגיל משאר התחליפים, אך לא זהה לחלוטין. אומנם מדובר בעניין סובייטיבי, אבל מהתנסות שלנו אנחנו מרגישים שהחלב פחות "שומני" ומרגיש יותר "פרש". הוא גם לא משאיר טעם לוואי שמוכר מחלב רגיל, אבל לא כל מי שהיה בשולחן התחבר לזה. כמה עיתונאים טענו שהוא פשוט מרגיש כמו חלב 1 אחוז.

Remilk נחשבת לחברה מובילה בעולם לייצור מוצרי חלב ללא שימוש בבעלי חיים. החברה גייסה למעלה מ-150 מיליון דולר ונוסדה על ידי אביב וולף, יזם שעומד מאחורי מספר חברות הזנק.
עמיר אהרון, מנכ"ל מחלבות גד, הסביר כי השקת המוצר מסמלת "רגע שבו מסורת של עשרות שנות ייצור חלב פוגשת טכנולוגיה פורצת דרך". לדבריו, השילוב מאפשר "להציע חלב אמיתי ללא פשרות - גם בטעם וגם בחוויה".