64 בני אדם ממחוז חוביי שבמרכז סין מתו ביממה האחרונה בעקבות סיבוכי נגיף הקורונה - כך הודיעו הלילה (בין שני לשלישי) הרשויות בסין. הלילה דווח בהונג קונג מקרה מוות שני מחוץ לסין - ובכך עלה מספר הקורבנות ברחבי העולם ל-427 ועקף את מניין המתים של ווירוס הסארס שהתפרץ לראשונה בשנת 2002.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מפת הקורונה העולמית

בתוך כך, התגלה מקרה ראשון של הידבקות בנגיף דרום קוריאה. אזרחית המדינה, בת 42, שביקרה לאחרונה בתאילנד, נדבקה בנגיף. היא חזרה לפני כשבועיים לארצה עם סימפטומים של המחלה, ולאחר הסגר ובדיקות נוספות התגלה כי היא נדבקה בנגיף הקטלני. הרשויות לא שללו את האפשרות שביקרה קודם לכן בסין, אך בכיר במערכת הבריאות התאילנדית העריך שהיא נדבקה במהלך הביקור בארצו. בתאילנד דיווחו עד כה על 19 מקרי הידבקות בקורונה, ועל כן היא אחת המדינות ששיעור ההידבקות בה הוא הגבוה ביותר מחוץ לסין. ‎

עוד על פי הנתונים הרשמיים שפורסמו הלילה, מעל 3,000 בני אדם נדבקו ביממה האחרונה בנגיף הקטלני - כך שבסך הכול עומד מספר הנדבקים על 20,626 בני אדם. מקרה המוות השני שדווח הלילה מחוץ לסין הוא של תושב הונג קונג גבר כבן 39 שחזר מביקור מווהאן ב-23 בינואר - והחל לסבול מכאבי שרירים וחום גבוה. לאחר כשבוע נאלצו הרופאים לקבעו את מותו בבית החולים בהונג קונג.  

התפשטות נגיף הקורונה (עיבוד: ג'ונס הופקינס)
17 אלף חולים ב-24 מדינות | עיבוד: ג'ונס הופקינס
נגיף הקורונה (צילום: AP)
מקרה מוות שני מחוץ לסין | צילום: AP

בסין מודים: "הגבנו באופן לקוי ואיטי"

זמן קצר לאחר ההודעה על מקרי המוות הנוספים, הודתה ההנהגה העליונה של סין ב"חסרונות" בתגובת המדינה להתפרצות קטלנית. "אנחנו חייבים לשפר את מערכת ניהול החירום הלאומית שלנו ולשפר את היכולות שלנו להתמודד עם משימות דחופות ומסוכנות", נמסר בהודעה מטעם השלטונות.

בתוך כך, הולכות ומצטברות העדויות לכך שמקור התפרצות נגיף הקורונה בעטלפים. שני מחקרים שהתפרסמו אמש במגזין Nature, הרכב הנגיף שהתפרץ בבני אדם דומה להפליא לזה שמתקיים ביונק המעופף. באחד המחקרים חוקרים ממכון הווירולוגיה בווהאן, סין, ניתחו דגימות שנתנו שבעה חולים – שישה מהם עובדים בשוק הדגים ופירות הים המקומי בו ככל הנראה התפרץ הנגיף לראשונה. הרצף הגנטי של הווירוס החדש היה זהה ב-96% לזה של הווירוס הקיים בעטלפים. דבר זה הוביל את החוקרים להאמין שהעטלפים הם שהעבירו את הנגיף לבני האדם.

במחקר השני, שביצעו חוקרים באוניברסיטת פודאן הסינית, בחנו החוקרים גבר בן 41 שחלה בנגיף. הם מצאו דמיון של 89% בין הדגימה שנלקחה ממנו ובין רצף גנטי של נגיף דמוי-סארס. גם המקור של נגיף הסארס היה ככל הנראה בעטלפים, אם כי הוא עבר תחילה דרך זן מסוים של חתולים לפני שהתפרץ בבני אדם בשנת 2003.

שני המחקרים הללו מצטרפים למחקר שכבר התפרסם במגזין The Lancet ובחן עשרה רצפים גנטיים של הנגיף – שהיו זהים כמעט לחלוטין לאלה של הנגיף בעטלפים.

סין נגד העולם: "ארצות הברית מפיצה פחד - אל תסגרו את השערים לאזרחינו"

שני מחקרים נוספים קושרים בין הקורונה לעטלפים

גם עם מסכה: אפשר להידבק בנגיף הקורונה

חברת תרופות בבריטניה הודיעה: נפתח חיסון

סין נגד ההחלטה לאסור כניסת סינים לישראל