בזמן שנגיף הקורונה ממשיך להתפשט בקצב מסחרר ומדי יום מספר הנדבקים והמתים כתוצאה ממנו עולה, מומחים ישראלים מהתחום הביולוגי מזהירים: מסכות הפנים אינן מסוגלות למנוע הדבקה: "במקרה הטוב, האוויר של מי שנושם דרכן מסונן ב-80 אחוז בלבד בעוד ש-20 האחוזים האחרים עדיין אפשר להידבק". 

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לדברי המומחים הבכירים ביותר בתחום, המסכות הרפואיות הרגילות משפרות, אמנם, את הסיכויים שלא להידבק בנגיף אולם הן רחוקות מלספק מענה טוב ומלא לבעיה. לטענתם, האפקט העיקרי של מסכות מן הסוג הזה הוא פסיכולוגי, בעוד שארגוני הבריאות קוראים לציבור להשתמש בהן רק על מנת ליצור תחושה של הרגעה.

נגיף הקורונה בסין (צילום: Sakchai Lalit | AP)
נגיף הקורונה בסין | צילום: Sakchai Lalit | AP

המומחים מסבירים כי המסכה הרפואית הפשוטה אינה אוטומת כראוי את האזור שמסביב לפנים, ועל כן היא יכולה לסייע בכך שהחולה בנגיף שחובש אותה לא יפיץ את הווירוס הלאה. יחד עם זאת, היא אינה מגנה מספיק על האוכלוסייה הבריאה. המומחים מדגישים כי מסכות ממוגנות מיוחדות הן היחידות שיכולות לסייע.

בתוך כך, הבוקר (שני) התקיימה במשרד החוץ הסיני מסיבת עיתונאים מיוחדת בנושא הקורונה. במהלכה, הדגישה דוברת המשרד הואה צ'ונינג כי בניגוד לעמדת הממשלה הקודמת לפיה המצב נמצא תחת שליטה - המדינה זקוקה כעת לסיוע בכל הנוגע לציוד מגן רפואי. "סין זקוקה בדחיפות למסכות רפואיות, חליפות מיגון ומשקפי בטיחות", הסבירה צ'ונינג. 

הנגיף בסין (צילום: רויטרס)
הנגיף בסין | צילום: רויטרס

 המפעלים בסין מייצרים כ-20 מיליון מסכות רפואיות מדי יום, אולם הבהלה מהנגיף גרמה לאזרחים להצטייד בכמויות גדולות במיוחד של מסכות ויצרה מחסור ברחבי המדינה. במקביל, גם אנשי הרפואה בסין מדווחים על מחסור בציוד הרפואי.