9.80: למונט ג'ייקובס קבע שיא אירופאי חדש ולקח זהב בריצת 100 מטר
האיטלקי נתן את ריצת חייו והפך לאיש המהיר בתבל - לראשונה אחרי 3 אולימפיאדות בהן זכה בתואר יוסיין בולט • פרד קרלי האמריקאי עם הכסף, אנדרה דה גרס עם הארד


אחד מרגעי השיא של כל אולימפיאדה - גמר ריצת ה-100 מטר לגברים. למונט ג'ייקובס מאיטליה הוא האיש המהיר בתבל - הראשון אחרי 3 אולימפיאדות רצופות בהן מי שזכה בתואר היה יוסיין בולט האגדי. ג'ייקובס קבע בגמר שיא אירופי חדש - 9.80 שניות.
ג'ייקובס, בן לאמא איטלקיה ואבא אמריקאי, לא הגיע לטוקיו עם יותר מדי ציפיות - אבל בריצת הגמר הוא עשה את זה בגדול. זו הפעם הראשונה שלאיטליה יש אלוף אולימפי בריצת 100 מטר והוא משלים שנה חלומית עד כה עבור המדינה שזכתה ביורו מוקדם יותר השנה ובתחרות הקפיצה לגובה ממש דקות לפני הריצה הזו.
את מדליית הכסף קטף פרד קרלי האמריקאי עם 9.84 שניות ולמקום השלישי הגיע אנדרה דה גראס הקנדי שסיים עם 9.84. רוני בייקר האמריקאי, שהיה המועמד המוביל לניצחון, סיים רק במקום ה-5 עם 9.95 שניות. הגמר הוזנק פעמיים, מכיוון שבזינוק הראשון פסל הבריטי זרנל יוז והורחק מהמירוץ.


לראשונה משנת 2004 מי שניצח בגמר ריצת 100 מטר באולימפיאדה לא היה יוסיין בולט ולראשונה משנת 1992 המנצח מגיע מיבשת אירופה, אז עשה את זה לינפורד כריסטי הבריטי עם 9.96 שניות.
