מדהים: מארק מליאר ועמי דדאון עם עוד שתי מדליות במשחקים הפראלימפיים של טוקיו 2020. מארק מליאר, שכבר זכה בשתי מדליות זהב במשחקים הנוכחיים וקבע שני שיאי עולם, "הסתפק" הפעם במדליית הארד במשחה 100 מטר גב. כחצי שעה לאחר מכן קיבלנו את המנה העיקרית עם מדליית זהב ושיא עולם מדהים של עמי דדאון במשחה ל-200 מטר חופשי.

היזכרו בהישגים של המשלחת הפראלימפית

דדאון, שזכה בשבוע שעבר במדליית הכסף במקצה ל-150 מטר מעורב אישי, שלט ללא עוררין במקצה ל-200 מטר חופשי והוביל מהרגע הראשון. בסופו של דבר הוא סיים את המשחה בזמן של 2:44.84 דקות וגילח כ-6 שניות משיא העולם הקודם - אותו הוא עצמו קבע בתחילת השנה. על אנושי.

מארק מליאר (צילום: קרן איזקסון)
מליאר בסיום המשחה | צילום: קרן איזקסון

מליאר, שכבר זכה בשתי מדליות הזהב, להן הוסיף שני שיא עולם, במשחים ל-200 מטר מעורב ו-400 מטר חופשי, הפעם הוא עשה זאת במשחה ל-100 מטר גב עם ארד כשהגיע שלישי עם זמן של 1:10.08 דקות. זו המדלייה השישית של ישראל במשחקים הנוכחיים, וחמישית מבריכת השחייה.

מליאר בן ה-20, שאחיו התאום אריאל מתחרה גם הוא במשחקים הפראלימפיים הנוכחיים, נולד עם שיתוק מוחין במרכז הרפואי בני ציון שבחיפה, להוריו אלכס ודיאנה. הוא מתאמן בבריכת איל"ן בקריית חיים, בהדרכת יעקב ביננסון.

עמי דדאון טוקיו 2020 (צילום: רויטרס)
דדאון מאושר | צילום: רויטרס

זו המדליה השלישית של מליאר במשחקים הפראלימפיים הנוכחיים, אחרי הזהב ושיא העולם במקצה ה-200 מטר מעורב וההישג הדומה גם ב-400 מטר חופשי. הישגיו הקודמים עד היום: זהב באליפות העולם ושיא עולם במשחה ל-400 מטר חופשי וזהב באליפות אירופה במשחה ל-100 מטר גב.

בגמר המקביל לנשים, אראל הלוי בת ה-30, המתמודדת עם שיתוק בפלג גופה התחתון, הגיעה אחרונה עם זמן של 1:40.68 דקות. בכל זאת, יכולה הלוי לרשום לעצמה אולימפיאדה מוצלחת עם שני גמרים.