סטייק וצ'יפס ב־99 שקל: זה באמת אפשרי
סטייק אנטרקוט וצ'יפס ב־99 שקלים במשלוח נשמע כמו מתכון לאכזבה. לא רק שביף (BEEF) מבית קצביית מיטמן מצליח לאתגר את חוקי הז’אנר, הוא גם מפתיע לטובה

אין באמת צורך לציין שוב שיוקר המחייה כאן שובר שיאים: בראנץ' בתל אביב יכול לעלות בין 100-150 שקלים לאדם, וגם בשביל לאכול שיפוד שקדי עגל תצטרכו להוציא יותר מ-100 שקל. אבל בשביל סטייק אנטרקוט של ביף (BEEF) מבית קצביית מיטמן, הסכום הזה דווקא יספיק.
לפני מספר חודשים קצביית מיטמן בשרונה מרקט השיקה את ביף, מותג פאסט פוד חדש שהתחיל בתור פופ אפ עם כוונות להפוך לרשת ארצית, והבטיחה ארוחת סטייק וצ'יפס "מהקצב לצלחת" במחיר שובר שוק. לשמחתנו היא לא רק הבטיחה, היא גם קיימה.

עודף מ-100
סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם וצ'יפס (או שעועית) נמכרים בביף ב-99 שקלים. מחירו של סטייק סינטה במשקל זהה כולל תוספת הוא 89 שקלים. המנה מגיעה בקופסת קרטון ממותגת, קוקט צ'ימיצ'ורי וסלט קולסלאו. התפריט מציע גם מנה זוגית ב-205 שקלים והיא כוללת אנטרקוט ושייטל במשקל 300 גרם, 2 נקניקיות אסאדו, 2 קבבים, שעועית, צ'יפס, קולסלואו, 2 קלחי תירס מתובלים ו-2 קינוחי כוס (מוס לימוני וקוביית פאדג' שוקולד קטנה.) עכשיו הם שוב שוברים את השוק ומציעים את המנות הללו במשלוחים.

איך הסטייק שורד את המשלוח?
לא צריך להיות גאון קולינרי גדול כדי להבין שסטייק הוא לא מנה שקל להוציא במשלוח. סטייק אוכלים סמוך לירידה מהגריל, כשהוא עוד חם, והמתנה ממושכת מדי עלולה לפגוע בחוויית האכילה שלו: המרקם עשוי להיות קשיח יותר, הוא יכול לאבד עסיסיות או להתייבש. במיטמן עובדים עם מכונת צלייה חדשה שאיכשהו מצליחה לנצח את האתגר.

המשלוח הראשון שלנו מביף יצא לדרך בדיוק בתחילת הסופה של שבוע שעבר. מן הסתם היה עיכוב מאוד גדול (והפעם גם מובן) ולא היה ברור האם השליח יצלח את אתגרי הגשם. כעבור שעה וחצי (!) הוא הגיע, ולמרבה ההפתעה, וזאת באמת הייתה חתיכת הפתעה, הבשר עדיין היה מצוין: חמים, עסיסי, צרוב היטב וורדרד מבפנים. מידת הצלייה הייתה מושלמת והבשר עצמו היה טעים, מתובל כמו שצריך ואיכותי. שני הסטייקים, האנטרקוט והסינטה, היו בעובי אידיאלי ובזכות הרכות של הבשר אפילו לא השתמשנו בסכין משוננת.


התוספות
כדי לבחון את המשלוח ביום רגיל ולא במהלך סופת ביירון, ביצענו משלוח נוסף שהגיע הרבה יותר מהר, ככה שהפעם יכולנו ליהנות לצד הסטייק גם מתוספת צ'יפס פריך. גם את תוספת השעועית אהבנו, למרות שתערובת התבלינים הייתה פחות לטעמנו. את התיבול של קלחי התירס לעומת זאת אהבנו מאוד. הקבבים הזכירו קציצות ביתיות מטוגנות ונקניקיית האסאדו הייתה מוצלחת, בעלת מרקם וטעמים טובים.
מהו סוד ההצלחה?
כיצד הצליחו בביף להוזיל את עלות הבשר? על ידי קיצור תהליכים: הבשר מגיע למסעדה מהמפעל של האחים לגזיאל, מה שמאפשר לשמור על מחיר אטרקטיבי.
כיצד מבטיחים שהסטייק יגיע במידת עשיה מדויקת גם כשהוא יוצא במשלוח? בשביל זה בביף עובדים עם גריל צדפה (clamshell) שמייצר אפקט מייארד: "הגריל נותן מכת ברק לסטייק עם טמפרטורה גבוהה למשך 90 שניות, כך שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק נשמרת לאורך זמן", מסביר עומר לגזיאל. "חוץ מזה גם הוספנו את הנייר התרמי הכי איכותי שקיים היום בטכנולוגיית המשלוחים ואיתו עוטפים את הבשר שיוצא במשלוח".
בשורה התחתונה: משלוח מוצלח מאוד ובשר טעים ביותר. חשוב לציין שיש מינימום הזמנה במשלוח, 100 שקלים, כלומר שלא תוכלו להזמין רק את סטייק הסינטה שעולה 89 שקלים.

