N12
פרסומת

הותר לפרסום: רצח חייל צה"ל - כדי לסחור בגופתו

תושב קלקיליה, שעבד עם החייל במסעדה בבת ים, שיכנע אותו להתלוות אליו במונית למקום מגוריו. אז הוביל אותו לשטח פתוח, רצח אותו והסתיר את הגופה בבאר מים. המטרה היתה: להשתמש בגופה כקלף מיקוח לשחרור אחיו, פעיל תנזים, הכלוא בישראל. השב"כ הוביל ללכידתו של החשוד במעשה

ניר דבורי
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

תושב קלקיליה, נדאל עאמר, רצח חייל צה"ל ליד קלקיליה, במטרה לסחור בגופתו לשחרור אחיו - פעיל תנזים הכלוא בישראל מזה 10 שנים. כך הותר היום (שבת) לפרסום. במבצע שהוביל שב"כ נלכד המחבל והוביל את הכוחות לגופתו של החייל. הודעה נמסרה למשפחת החייל.

האירוע החל לאחר שאתמול, בסביבות השעה 22:00, התקבל בשב"כ דיווח על כך כי חייל צה"ל נעלם ולא יצר קשר עם משפחתו מאז שעות הבוקר. לאחר הדיווח שירות הביטחון הכללי, בשיתוף צה"ל והמשטרה, פתחו חמ"ל והחלו במאמצים לאיתורו של החייל.

נדאל עמר חשוד ברצח חייל
המחבל נדאל עמאר | צילום: שב"כ

במהלך הפעילות התברר כי תושב קלקיליה, נדאל עאמר, שעבד ביחד עם החייל במסעדה בבת ים אסף אותו בבוקר יום שישי. ביחד נסעו השניים במונית לשערי תקווה, הסמוכה לכפר בו התגורר נדאל. בעקבות המידע שנחשף כוחות של שב"כ, ימ"מ ושל צה"ל פשטו לפנות בוקר על ביתה של משפחת עמאר. המחבל ואחיו נעצרו במקום ונלקחו לחקירה.

האזור בו נתפס המחבל
האזור בו נתפס המחבל | צילום: דני ציון
פרסומת

בחקירה הודה החשוד, כי בבוקר יום שישי שיכנע את החייל להצטרף אליו לנסיעה למקום מגוריו. אז הוביל אותו לשטח פתוח, צפונית לכפר סניריה, שם רצח אותו והסתיר את גופתו בבור מים. בחקירתו, הוסיף נדאל, כי המניע לביצוע הרצח היה ל"סחור" בגופתו של החייל כדי להביא לשחרור אחיו, נור אל דין עאמר, פעיל תנזים הכלוא מאז 2003 בגין מעורבותו בשורה של פיגועים.

לפני מספר שעות הוביל נדאל את הכוחות למקום הרצח בו הטמין את הגופה. מהשב"כ נמסר כי החקירה עודנה בעיצומה וצפויים מעצרים נוספים. לפי שעה הצבא הסיר את הסגר על בית אמין, הכפר בו התגורר המחבל.

רצח החייל תומר חזן - הסיקור המלא: