N12
פרסומת

הצצה ראשונה למשט הלבנוני שבדרך

חיל הים ערוך ומוכן לקראת הספינות שמתכוונות להגיע לרצועת עזה בקרוב. הספינה הלבנונית "מרים" כבר עוגנת בנמל טריפולי שבקפריסין ומוכנה להרים עוגן בדרך לעזה, כשעליה עשרות נשים. בין משתתפות המשט גם הזמרת הלבנונית מאי חרירי, שטוענת היום: "זה לא בשביל לקבל כותרות"

אהוד יערי
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

אחרי ה"מרמרה" וה"רייצ'ל קורי" - שני משטים "הומניטריים" לרצועת עזה צפויים לצאת לדרך בימים הקרובים, האחד אירני והשני לבנוני. המשט האירני צפוי לצאת רק ביום ראשון הקרוב, ויש לו דרך ארוכה לעשות. המשט הלבנוני, לעומת זאת, אמור לצאת לעזה כבר בימים הקרובים - ומדובר בהפלגה של שעות בודדות בלבד.

הספינה הלבנונית
הספינה כבר מוכנה בדרך לעזה | צילום: חדשות 2

הספינה הלבנונית "מרים", שמוכנה להרים עוגן בדרך לעזה, עוגנת בקפריסין וממתינה לאישור לצאת לדרך. בניגוד להתנסויות הקודמות, הפעם צפויה לחיילי הקומנדו הימי פגישה בעיקר עם נשים, שבראשן זמרת לבנונית פופולרית בעולם הערבי.

מארגני המשט הלבנוני מקווים כי הספינה תקבל אישור ותוכל לצאת בקרוב מנמל טריפולי בקפריסין, אולם שלטונות האי טוענים כי ממנה לא יפליגו לרצועת עזה. בינתיים מתכננות עשרות הנשים להפלגה בכלי השיט שעוצב כמעבורת המותאמת לצרכיהן.

הזמרת: "זה לא בשביל לקבל כותרות"

חגורות ההצלה ממתינות לנשים הלבנוניות
חגורות ההצלה ממתינות לנשים הלבנוניות | צילום: חדשות 2

מי שמושכת את מרבית תשומת הלב היא מאי חרירי, הזמרת הלבנונית המפורסמת בעולם הערבי שאומרת כי בכוונתה לבקר בעזה. חרירי, גרושה ואם לשני ילדים, דוחה את הטענות לפיהן היא "תופסת גלים" על המשט במטרה לקדם את הופעותיה ולהגדיל את מכירות אלבומיה.

פרסומת

"יש לי אחריות", מצטדקת מאי. "נאבקתי במשך שלוש שנים כדי לקבל על ילדיי משמורת. יש לי ילדה בת ארבע. אני חיה בשביל הילדים שלי, כאשר אני מקבלת החלטה כזו שטמון בה סיכון גדול - זה לא בשביל לקבל כותרות. זה לא בשביל להשיג סקופ".

הבוקר הודיע הסהר האדום בטהרן כי ספינה של הארגון האירני תצא לעבר חופי עזה כבר ביום ראשון הקרוב. על כלי השיט, כך הודיע דובר הארגון, יותר מאלף טונות של אספקה וציוד הומניטרי. מארגני המשט טוענים כי מדובר בספינה בבעלות פרטית , וכי הם אינם מעוניינים בכל סוג של עימות עם ישראל.

הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד: